Toate paturile amenajate pentru bolnavii Covid în secţiile exterioare de Pneumologie din strada Izvorului, de Infecţioase din strada Republicii şi din cadrul Spitalului de Recuperare din Felix vor avea instalaţii de oxigen, la fel cum au toate paturile din clădirea de pe strada Coposu a Spitalului Municipal. După ce aici capacitatea de stocare a fost deja suplimentată cu 20.000 metri cubi, la toate secţiile exterioare vor fi amplasate rezervoare de câte 6.000 mc de oxigen, pentru asigurarea unor cantităţi îndestulătoare.
Joi, lucrările pentru amplasarea câte unui stocator de oxigen de 6.000 de metri cubi au început şi la secţia de Pneumologie din strada Izvorului, precum şi la secţia de Boli Infecţioase din strada Republicii.
Amintim că în clădirea din strada Coposu sunt 400 de paturi, toate cu instalaţii de oxigen trase la pacient, în clădirea veche a Infecţioaselor din strada Republicii au fost trase instalaţii de oxigen la toate cele 100 de paturi, iar în prezent se lucrează pentru ca şi cele 100 de paturi de la Pneumologie să aibă, toate, instalaţii de oxigen trase la pacient.
"Angajaţii Spitalului Municipal lucrează în prezent la locaţia de pe Izvorului şi de pe Republicii, iar de luni vor lucra şi ca să tragă oxigen la paturile din secţia exterioară a Spitalului de Recuperare din Felix, unde sunt 150 paturi şi, prin natura spitalului, nu se punea problema să existe instalaţii de oxigen la paturi", a declarat joi, pentru BIHOREANUL, dr. Gheorghe Carp, coordonatorul sistemului sanitar local pe perioada pandemiei.
Acesta a precizat, de asemenea, că "în decurs de circa 10 zile lucrările vor fi gata".
După o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PNL Bihor, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, care este şi vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat că au loc asemenea lucrări pentru ca pacienţii Covid să nu rămână fără oxigen, în condiţiile în care consumul de oxigen lichefiat a crescut mult în ultimele două luni, pe fondul agravării pandemiei şi a stării de sănătate a tot mai multor pacienţi infectaţi.
Primul stocator uriaş de oxigen, de 20.000 metri cubi, a fost amplasat la Spitalul Municipal din Oradea la începutul acestei luni, pentru a asigura necesarul pentru toate cele 400 de paturi existente în clădirea din Rogerius.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.