URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Decembrie 2012, 16:34

Porcul lui Crin Antonescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până să înghită Băsescu un porc, a înfulecat Crin Antonescu unul: pe Octavian Bot!

Cum cine-i Bot? Tipul care s-a pretins mereu "animal politic" pur-sânge în speranţa că o să-l creadă cineva om politic autentic. Regele traseiştilor, trecut prin nouă partide, care nu termină niciun mandat în formaţiunea care îl face deputat. Geniul neînţeles care fuge de peste tot împroşcându-şi cu rahat foştii colegi. Care i-a etichetat "impotenţi" pe vechii liberali (deşi cât a fost el şef la PNL Bihor n-a făcut nimic nici pentru partid, nici pentru alegători) şi "papagali" pe PDL-işti (uitând că aceştia i-au oferit nu doar un mandat în Parlament, ci şi un costisitor tratament în străinătate).

Ce-a făcut acum Bot, proaspăt deputat de Bucureşti, să merite un dram de atenţie? Nimic altceva decât că săptămâna trecută, când ceilalţi 494 parlamentari ai USL încă savurau dulceaţa victoriei, el îşi aduna fierea ca s-o reverse asupra celor cu care, fără voia lor, e coleg de partid. Gest fără precedent, Bot a publicat contra cost în ziarul fraţilor Micula o porcăială împotriva liberalilor Cornel Popa, Ilie Bolojan, Lucia Varga şi Cristian Bodea, pentru vina de a nu-i fi acceptat candidatura în Oradea, la fel cum, de altfel, au procedat toţi ceilalţi membri ai PNL Bihor.

Fălindu-se că l-ar fi citit pe Max Weber, iar cei patru nici măcar pe Ion Creangă, Bot i-a gratulat cu spume la gură - "nişte ţărani", "proşti", "idioţi" şi "ciumeţi" - aruncându-le că, în timp ce ei reprezintă alegători de la talpa ţării, el e ditamai deputatul "Capitalist"! Chit că şi în Bucureşti, ca peste tot, până şi sconcşii care au candidat în numele USL au fost votaţi. Nu pentru meritele lor, ci din ură faţă de PDL.

Dacă-şi ţinea otrava sub limbă, Bot încă mai putea fi confundat de necunoscători cu un tip deştept. Comiţând un gest de care celălalt traseist bihorean ajuns parlamentar sub sigla USL în altă parte a ţării, Petru Filip, s-a ferit chiar dacă îl urăşte şi mai abitir pe Bolojan, prostul pare însă tocmai Bot.

Gura cufurită îl poate duce la judecata Comisiei de Etică a PNL, şi oricare va fi verdictul, bine n-o să-i fie. Dacă scapă nepedepsit (iar asta numai fiindcă Bolojan nu e în graţiile lui Crin), va fi dispreţuit ca Becali, alt câine pe care preşedintele PNL îl ţine la picioare, ca să aibă cine-l muşca pe rivalul Tăriceanu. Dacă va fi sancţionat, zilele în PNL îi sunt numărate, fiindcă mai devreme sau mai târziu protectorul său va înceta să mai fie liderul partidului.

Pentru că PPDD se dezintegrează, PSD nu-i "de dreapta" şi el nu-i în stare să-şi facă un partid, lui Bot nu-i va mai rămâne decât varianta fugii la UDMR. Mai în glumă, mai în serios, prietenii lui Bot - dacă are - l-ar putea sfătui de pe acum să înveţe câteva înjurături în limba lui Hunor. Altfel cum le-ar putea mulţumi "hoaverilor" când îi va trăda şi pe ei?

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
22 Comentarii
@book
tocmai am citit si eu scrisoare deschisa catre primul-ministru V. Ponta, de pe site-ul Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures. sunt lucruri care se intampla asa cum este specificat in scrisoare si aici. articole si propaganda anti-romanesti . este mentionat inclusiv Bihorul, cu astfel de articole. le stim si ii stim si pe autori !
Postat 28 Decembrie 2012, 07:55 de safe
ATENTIE ROMANI !!!!!!!!!!!!!
Intrati pe /FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES/ SA VEDETI ACOLO NEDREPTATI FLAGRANTE SAVARSITE IMPOTRIVA ROMANILOR ! ACEASTA VI SE PREGATESTE CU AJUTORUL COZILOR DE TOPOR LOCALE ! BANII, SUNT O MICIUNA. UNGURII SUNT MAJORITARI ACOLO SI E VAI DE CAPUL LOR. SUNT SARACI ASA CUM SARACA E SI ungaria! Cititi de pe FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES, si Scrisoare deschisa catre primul-ministru Victor Ponta, de la sectiunea \'Noutati\' !!!!!!!!!!!
Postat 28 Decembrie 2012, 07:18 de book
Reorganizare teritorială, varianta udmr.
udmr, propune varianta cu 16 regiuni, (observăm regiunea formată strategic din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, zonă în care ungurii sunt majoritari) plus regiunea Bihor, Satu-Mare si Sălaj (procent destul de important al acestei minorităţi). Aceste două regiuni îi \\\\"arde\\\\" pe udemerişti ! Se observă încercarea de compactare a etnicilor unguri, in zonele respective. Este lesne de observat \\\\"caracterul etnic\\\\", al variantei respective. Varianta ar fi cît se poate de defavorabilă pt românii din aceste zone. Sunt foarte cunoscute cazurile de numeroase abuzuri semnalate de români, în primăriile conduse de udemerişti. Vedeţi mai multe pe internet. Intraţi pt informare pe \\\\"Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureş\\\\". Aici, aproape, ştim cu toţii situaţiile din Salonta, etc.
Postat 28 Decembrie 2012, 05:13 de Aircraft Patrolled
Se accepta provocarea,@CarpIII
E-o chestiune,intr-adevar,discutabila...Gramatical,cum scrieti,tind sa fiu de acord cu Dvs.N-am folosit termenul "exhaustiv" pentru ca n-am pretentia detinerii adevarurilor absolute. Sa explic nitel: Dvs. notati "esenta",dincolo de care ar fi locul "chintesentei" - dupa cel de-al cincilea poliedru perfect/platonic. Si va dau un exemplu,legat de "Povestea lui Harap Alb",dincolo de cele expuse anterior in "Clubul Inorogilor"...Colindand pe net am dat peste o eleva de-a X-a,Alexandra Balan,care descrie senzational urmatoarele echivalente ale aghiotantilor lui Harap Alb: Ochila=Cyclopus Maximus Oculus;Pasari-Lati-Lungila=Longus Venator Aves;Gerila=Maximus Frigidus;Flamanzila=Pestilentia Frumentorum;Setila=Pestilentia Aquae....Gramaticalul ireprosabil nu-nseamna ca surprinde adevarul matematic demonstrabil sau filosofic dubitabil.Un clasic observa,cu oarecare mahnire: "comunicam prin cuvinte cu inteles nesigur"...Multumesc,asigurandu-va ca e de unde si mai mult!
Postat 27 Decembrie 2012, 17:38 de gyorgy tozser
Provocare la ... mai mult "gyorgy tozser"
Comentariul este bun şi chiar educativ pe alocuri. Păcat că "mai complet" şi "mai complex" nu înseamnă altceva decât ceea ce, gramatical, ar fi însemnat esenţa a ceea ce poate fi doar "complet" şi doar "complex". În limba pe care o utilizăm pe acest forum, folosirea lui "mai" înseamnă ... doar ... ceva mai puţin la capitolul "aprecieri". În rest, de la "max. la Max".
Postat 26 Decembrie 2012, 20:31 de Carp III
Evaluare
Se insinueaza in articol ca citirea lui Max Weber ar fi apanajul unor oameni culti,iar citirea lui Ion Creanga ar fi un act cultural mediocru.Situatia-i radical inversa!,totul depinzand de capacitatea de intelegere a cititorului.Max Weber e unul dintre alti o suta,departe de nivelul lui Noica,Lucian Blaga,Gaston Bachelard sau Bertrand Russell;observand adevaraciunea zisa de Alfred North Whitehead ("Toata filosofia occidentala nu-i altceva decat simple note de subsol la ceea ce a scris Platon.."). Ion Creanga e muuult mai complet si mai complex decat se banuieste la prima lectura.Matematica "celor 5 pani" e doar degustare din matematica si filosofia (nu lesne de identificat!) din "Povestea lui Harap Alb!
Postat 25 Decembrie 2012, 10:36 de gyorgy tozser
Bihoreanul după 20 de ani
Bot şi-a atins scopul pentru Oradea şi Bihor de altfel. A găsit un caraghios care, chiar dacă vor trece încă 20 de ani de la USL încolo, tot de Bot îşi va aminti şi scrie. Evident, dacă va mai putea, fizic, să scrie. Ce înseamnă idei puţine şi fixe la obsedaţii de vărsat "fierea" inteligenţei lor nerecunoscute !
Postat 22 Decembrie 2012, 20:25 de prof.dr. Trăşculescu
Porcul lui Mircea Chirilă ...
... oare cine este ???
Postat 22 Decembrie 2012, 20:19 de Carp III
@schimbati lege
Ai dreptate cu babalacii si cu pensiile nesimtite ! Toti fostii/actualii politruci, toti militistii, apevistii (vezi dogaru si pricina), ilici ilescu, felix motanul, hotii de parlamentari, toti lasati cu pensie de CAP ! N-au furat destul ? Sa zica merci ca nu-i spanzuram pt. ce au/n-au facut !
Postat 20 Decembrie 2012, 18:58 de casap
totusi
totusi, ce neadevaruri a spus Bot??
Postat 20 Decembrie 2012, 13:23 de kemal
inmultiti va ca sa aveti un motiv real de LUPTA
Tinerii trebuie sa lupte tara e distrusa foarte urat, faceti copii nu va ganditi ce le dati in gura , inmultiti va ca sa aveti un motiv real de LUPTA, fara copii Romania va muri .Nu hraniti voi gunoaie politice , daca toti ajungi la inchisoare ca nu platesti taxe , le luam gatul fara mila !!!
Postat 20 Decembrie 2012, 13:13 de fara copii Romania
cand voi fi presedinte, il fac pe Meme premier
Tendinta PNL este ilustrata de Bot, Gigi Becali, Verginel Gireada, Doamna Placinta, Crin Antonescu si Doamna de pe Canapeaua lui Crin. Sigur urmeaza demiterea lui Bolojan pentru indisciplina de partid, compromiterea lui Tariceanu pentru deviationism politic, lichidarea lui Andrei Chiliman pentru erezie si balacarirea lui Neagu Giuvara pentru adevar spus de la obraz. Presedintia PNL s-a stabilit dupa cum a marturisit Gigi: Crin pleaca la Cotroceni si o sa-l roage pe Cioban sa aiba grija de "copilasii de partid". Se aude elicopterul cu care pleaca Crin!
Postat 20 Decembrie 2012, 12:44 de gigi penalii
du te , lasa ne MIZERIIIIEEEEEEEE !
du te , lasa ne MIZERIIIIEEEEEEEE ! du teeeee breee unde capul
Postat 20 Decembrie 2012, 12:27 de du teeeee breee unde
cat mai indurati atata umilinta si batjocura ?
PENSIA la gunoiul asta e grasa, de ce tineti babaci in POLITICA, de ce va bateti joc de tinerii, MUCEA ASTA freaca manga ca oricum il doare in cot de problemele reale ale TARII, cat mai indurati atata umilinta si batjocura ? In politica doar tineri pana in 45 maxim in rest NU categoric.
Postat 20 Decembrie 2012, 12:26 de schimbati legea
usa
D-le Chirila ai un mercenar in echipa.Se poarta datui afara cel putin al prefectilor.Pe cand al pupincurpopistilor?
Postat 20 Decembrie 2012, 07:48 de roman
epigonii
care vechii liberali BRATIENII.Cred ca nu te referi la epgonii care nu pot lega doua propozitii
Postat 20 Decembrie 2012, 07:30 de urmia.
dar de porcii lui boloja, popa, udmr ?
eiiii, ce zici dihorene ????
Postat 20 Decembrie 2012, 00:11 de hihihi-hohoho
Bot Adrian Cris
Io nu pricem un lucru Adriane : presupunand ca vrei sa-l desfiintezi pe Bot de ce nu-l desfiintezi ca pe un politician care chipurile e zero sa zicem. Tu cu experienta ta in ale politicii ai putea face o analiza serioasa a ce inseamna Bot in politica si parlamentul Romaniei , in comparatie cu alti politicieni ( poti alege ce comparatii doresti ). Coborandu-te la tipul de articole ca cel de mai sus , nu faci decat sa ,,starnesti" tot felul de intrebari. Ca de exemplu : va fi mai util tarii in parlament Bodea decat Bot cu experienta lui? Sau judetului ?! ( si fiindca traim aici , cu relatiile lui ?! ) Daca tot ai hotarat sa-l desfiintezi cu comanda sau fara ( zau,n-are nici o importanta) atunci fa-o cu greutate , cu argumente politice serioase , nu cu incercari aiuristice prin care vrei sa ne convingi ca Bolojan si Popa ,, e mai bine crescuti" , sau ca Boeriu e ,,fara pereche" in parlament . La urma urmei , noi te citim si asteptam de la tine lucruri mai grele .
Postat 19 Decembrie 2012, 23:09 de suparatu
hahahahaha
uite cine vorbeste de porci ? tocmai tu te-ai gasit, abrudaneeeee ?
Postat 19 Decembrie 2012, 19:26 de hahahaha
vai!
Acest a.c estesub piciorul broastei ca moralitate.Nu uita ca lingusirea este plata anticipata a tradarii care ti se pregateste.
Postat 19 Decembrie 2012, 19:05 de Bihorean
TONOMATE
penibilule, se pare ca ai fost tras bine de urechi din moment ce nu te mai poti opri cu privire la criticile aduse de bot lui bolojan si popa, aducatorii de lapte si miera, de Soare si senin, in Oradea si Bihor. mah, tu scrie de taxele si impozitele impuse si majorate tot timpul de catre cei doi, pt ca asta ne afecteaza pe toti, nu doar ce spune bot si te afecteaza pe tine !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 19 Decembrie 2012, 18:42 de xyz
Adriane, ti-ai castigat porcul !
Te inteleg, e grea viata... nevasta cere, copii cer... si tu un biet scarta-scarta pe hartie ! Ma gandesc ca va veni ziua in care te vei elibera si vei scrie adevarul despre cei ce-ti impun ,,subiectele", asa cum sunt ei, fara masca ! Nu te invidiez, sa-ti dicteze niste idioti... indiferent ce functii vremelnice ocupa, tot idioti sunt ! Altminteri bot a avut intru totul dreptate, a scris doar adevarul despre clasa politica uslamista din Oradea/Bihor. Aaa, ca adevarul nu le place ipochimenilor....sa le fie de bine ! Dovada e si reactia incondeiatilor... nu personala, scrisul nu-i pt. oricine, necum pt. ei... prin mercenari...
Postat 19 Decembrie 2012, 17:06 de Oradean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON