URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 01 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
07 Septembrie 2021, 15:40

Pompierii bihoreni verifică şcolile din judeţ. Care sunt principalele nereguli descoperite

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a se asigura că elevii şi profesorii vor fi în siguranţă în unităţile de învăţământ, angajaţii ISU Crişana fac controale şi instruiri în toate şcolile din judeţ.

"De la începutul anului, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" a desfăşurat peste 100 de activităţi de control şi instruire la şcolile din judeţ, numai în luna august a.c. fiind efectuate peste 25 astfel de acţiuni", se arată într-un comunicat transmis marţi de ISU Crişana.

Concret, pompierii au făcut, din ianuarie până pe 6 septembrie, 116 controale la grădiniţe, şcoli primare, şcoli gimnaziale şi licee din 66 de localităţi din întreg judeţul.

În urma verificărilor, au fost depistate 934 de nereguli pe linia apărării împotriva incendiilor, dintre care 185 au fost remediate pe timpul controalelor. Pentru problemele depistate, pompierii au dat 711 avertismente şi 25 de amenzi, în valoare totală de 25.000 de lei.

"Principalele nereguli au constat în: instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, neasigurarea limitării propagării incendiului în interiorul construcţiei şi la vecinătăţi, nefuncţionarea iluminatului pentru evacuarea din clădire, deficienţe de ordin organizatoric etc.", se mai arată în comunicat.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, dintre cele 888 de clădiri de învăţământ din Bihor, 664 nu necesită autorizaţie ISU, 136 deţin acest document, dar 88 nu îl au. Vestea bună este că, din acestea, 57 sunt în curs de autorizare.

Mai bine să previi

În timpul controalelor, pompierii au organizat şi 126 de instruiri, la care au participat 1045 de cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ şi 87 de exerciţii de evacuare şi intervenţie, în care au fost implicate 2.146 de persoane (preşcolari, elevi şi cadre didactice).

De asemenea, pe parcursul primelor opt luni ale anului, exceptând perioada vacanţelor şcolare, pompierii au derulat şi acţiuni de informare preventivă şi pregătire a elevilor şi cadrelor didactice.

"Pompierii militari bihoreni vor continua şi în perioada următoare acţiunile de control la unităţile de învăţământ din judeţ, scopul acestora vizând înlăturarea deficienţelor pe linia apărării împotriva incendiilor şi aplicarea legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă", a mai transmis ISU.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON