URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
31 Octombrie 2012, 20:01

Poloiştii români au pierdut la Oradea primul meci din Liga Mondială împotriva Ungariei (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La primul meci al României cu noul antrenor Vlad Hagiu, care s-a întors la echipa naţională după patru ani, înlocuindu-l pe Istvan Kovacs, poloiştii români au pierdut, miercuri seară, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", partida pe care au jucat-o împotriva echipei naţionale a Ungariei, triplă campioană olimpică, în cadrul grupei C a Ligii Mondiale.

În faţa a aproximativ 800 de spectatori, după intonarea imnurilor naţionale, componenţii echipei României au vrut să-l onoreze pe fostul antrenor Istvan Kovacs, cel care a calificat selecţionata la Jocurile Olimpice de la Londra, mulţumindu-i pentru anii în care i-a antrenat. Poloiştii i-au strâns pe rând mâna mulţumindu-i pentru anii în care i-a antrenat, în aplauzele mulţimii.

Din lotul echipei naţionale au lipsit doi piloni de bază ai echipei care a reuşit calificarea la Jocurile Olimpice din 2012, orădeanul Kadar Kalman, care s-a retras de la naţională, şi Cosmin Radu, care a refuzat convocarea din cauza unor probleme cu Federaţia Naţională de Polo.

Partida, urmărită de la Bazinul Olimpic atât de actualul şef al IPJ Bihor, Liviu Popa, cât şi de fostul şef Adrian Bucur, de fostul antrenor cu ajutorul căruia Ungaria a reuşit să obţină titluri mondiale şi olimpice, Kemeny Denes, de preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, directorul CS Crişul, Ionel Bungău, dar şi de udemeriştii Pasztor Sandor şi Bimbo Szuhai Tibor, a fost condusă încă de la început de echipa Ungariei, care a terminat primul sfert cu scorul de 0-2.

Pe parcursul jocului, în ciuda încurajărilor spectatorilor, echipa României nu a reuşit nici măcar să egaleze, fiind ezitantă în atac şi agresivă în apărare, fapt care a provocat mai multe eliminări. Partida s-a încheiat cu scorul final de 9-12 (0-2; 1-3; 3-2; 5-5, pe sferturi). Pentru selecţionata României au înscris: Ramiro Georgescu (2), Tiberiu Negrean (2), Mihnea Chioveanu (2), Dimitri Goanţă (1), Nicolae Diaconu (1) şi Alexandru Ghiban (1).

Din echipa naţională au mai făcut parte: Dragoş Stoenescu, Pavel Popescu, Andrei Iosep, Andrei Buşilă, Alexandru Matei, Radu Gospodinov şi Mihai Drăguşin.

Poloiştii români încep astfel grupa C a Ligii Mondiale cu o înfrângere. Următorul meci este programat sâmbătă, în deplasare, în compania naţionalei Rusiei. În 2013, meciurile vor fi reluate pe 30 ianuarie, când România va juca împotriva Italiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON