URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2019, 08:16

Poloiştii de la CSM Oradea au pierdut meciul al treilea al finalei cu Steaua şi sunt din nou vicecampioni naţionali

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiştii de la CSM Oradea au obţinut pentru a patra oară consecutiv titlul de vicecampioni naţionali, după ce au pierdut şi finala ediţiei 2018-2019 a Superligii Naţionale, în faţa Stelei.

Desfăşurat vineri seară, la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu", meciul 3 al finalei a fost adjudecat de echipa bucureşteană, care s-a impus cu scorul de 7-4 şi, după ce în urmă cu două săptămâni a câştigat jocurile de acasă cu 8-7 şi 6-4, cu 3-0 la întâlnirile directe, şi-a adjudecat finala şi, implicit, titlul de campioană naţională.

Încrezători în forţele lor, după ce au avut meciuri strânse la Bucureşti, elevii antrenorului Dorin Costrăş au început meciul de vineri seară în trombă, au marcat după doar câteva secunde, prin Levente Vancsik, şi nu s-a încheiat primul minut până ce au obţinut şi un penalty, pe care l-au ratat însă prin Gustavo Guimaraes. Acest fapt le-a tăiat elanul gazdelor, Steaua a profitat şi a marcat de două ori prin Marinic (prima dată din penalty), dar până în prima pauză, Ramiro Georgescu a adus egalarea, după primul sfert consemnându-se 2-2.

În secvenţa secundă, steliştii au marcat primii, prin ex-orădeanul Mihnea Chioveanu, a egalat Gustavo Guimaraes, apoi Pavel Popescu de la Steaua a luat direct cartonaşul roşu, iar un alt fost jucător al CSM-ului, Alexandru Ghiban, a stabilit scorul la jumătatea confruntării, 4-3 pentru bucureşteni.

Din păcate, după reluarea jocului, cei care au marcat primii au fost din nou steliştii, care s-au desprins la 5-3, printr-un penalty transformat de Fulea. Japonezul Yusuke Inaba a redus din handicap pentru CSM, dar grecul Kapotsis a înscris pentru Steaua.

Dacă bucureştenii au marcat de două ori din penalty, în schimb orădenii au ratat două penalty-uri, nici Inaba nereuşind să-l învingă de la 5 metri pe portarul orădean al Stelei, Marius Ţic. Astfel, scorul ultimei pauze a fost 4-6.

În ultimele opt minute a fost o luptă oarecum oarbă, cu bucureştenii apărându-se bine şi cu orădenii care nu au reuşit să găsească drumul spre gol. Mai mult, până la final, în ultimul minut, tot steliştii au mai înscris, prin un alt jucător care a fost pe la CSM, Mihnea Gheorghe. Acesta a închis tabela, iar la final steliştii au încins, în apă, o horă a bucuriei.

La rândul lor, bihorenii de la CSM au fost aplaudaţi de publicul spectator, pentru faptul că s-au bătut de la egal la egal cu campioana en-titre şi pentru cel de-al patrulea titlu consecutiv de vicecampioni naţionali obţinut.

"Eu cred că am mulţumit pe toată lumea. Nu am decât să felicit echipa, pentru atitudinea pe care a avut-o. Băieţii au luptat până la capăt, şi-au dat toată silinţa să facă un meci bun. Au şi reuşit acest lucru. În mare parte din meci, s-a văzut că suntem aproape de Steaua, dar ratările ne-au omorât. Am ratat foarte mult, nu numai de la penalty, pe Steaua dacă vrei s-o baţi, trebuie să ai mult mai mare eficacitate la finalizare", a declarat, la final, antrenorul echipei CSM Oradea, Dorin Costrăş.

După joc, a avut loc şi festivitatea de premiere a celor două echipe. Prezent la meci, preşedintele Federaţiei Române de Polo, Călin Găvruş a oferit medaliile de argint, diplomele şi trofeul aferent locului II echipei orădene, respectiv medaliile de aur, tricourile de campioni şi marele trofeu al campionatului, formaţiei Steaua.

Cu acest meci, sezonul poloistic intern s-a încheiat, în 2018-2019, CSM Oradea ajungând să joace două finale, cea din Cupa României şi aceasta din Superliga Naţională. Tehnicianul Costrăş şi-a exprimat la final însă şi speranţa că anul viitor echipa sa va fi întărită şi astfel să se bată cu mai multe şanse pentru titlu, cu bucureştenii de la Steaua.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON