URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Octombrie 2016, 17:25

Poloiștii de la CSM Digi Oradea au câștigat turneul pe care l-au găzduit din primul tur preliminar al Ligii Campionilor Europeni!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poloiștii de la CSM Digi Oradea s-au calificat în turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni, după ce au câștigat turneul pe care l-au găzduit, de vineri până duminică, la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu.

După victoria din prima zi, 11-5, cu Utrecht din Olanda, sâmbătă, elevii antrenorului Kadar Kalman au dispus de Galatasaray Istanbul cu scorul de 14-7, iar duminică, în jocul decisiv pentru primul loc au învins croații de la Mornar Split, cu scorul de 10-6.

Disputa de sâmbătă seară cu Galatasaray a început surprinzător de echilibrat, cu 2-2 după primul sfert, însă în sfertul secund orădenii s-au dezlănțuit, au marcat patru goluri, fără să primească vreunul și în pauza mare au intrat cu 6-2. Sfertul al III-lea a fost cel mai spectaculos, cu cele mai multe goluri, zece la număr, șase reușite de orădeni și patru de turci, astfel că în ultima pauză s-a intrat cu scorul de 12-6. În ultimele opt minute, vicecampionii României au înscris de două ori, prin T. Negrean și B. Pavlovic, în timp ce Galatasaray a marcat o singură dată, prin Ozbek, astfel că scorul final al jocului a fost 14-7 pentru CSM Digi.

Principalul marcator în acest joc a fost căpitanul Tiberiu Negrean, cu 5 goluri. L-a urmat Ramiro Georgescu, cu 3, Mihnea Gheorghe și Boris Pavlovic, cu câte 2, Andrei Prioteasa și Andrei Crețu, cu câte un gol.

În celălalt meci al zilei de sâmbătă, Mornar Split a învis Utrecht cu scorul de 13-6.

Duminică, în ultima etapă, mai întâi s-au întâlnit cele două învinse din primele două runde, Utrecht și Galatasaray Istanbul, câștig de cauză având până la urmă Utrecht, care s-a impus cu scorul de 9-7 și a ocupat locul III în grupă.

A urmat jocul dintre primele două clasate, cele care își avea asigurată calificare încă de sâmbătă, neînvinsele CSM Digi Oradea și Mornar Split. Partida a debutat într-o notă de echilibru, cu primul gol marcat de orădeni, prin Mihnea Gheorghe. Croații au egalat prin Calic, însă N. Diaconu a înscris pentru 2-1, dar până la prima pauză Buha a restabilit egalitatea. Astfel, primul sfert s-a încheiat la egalitate, 2-2.

Deși arbitrii Arkadiy Voevodin din Rusia și Michalis Kouretas din Grecia au avut decizii care au iritat publicul orădean, dictând cu ușurină eliminări pentru bihoreni, în timp ce unele intervenții neregulamentare ale croaților au fost trecute cu vederea, totuși, în sfertul secund CSM Digi a reușit un joc bun, încununat de patru goluri, marcate de M. Gheorghe, T. Negrean din penalty, A. Crețu și M. Costa. Cum Mornar a înscris în acest interval doar de două ori, prin Calic și Zivkovic, scorul la jumătatea confruntării a fost 6-4 pentru bihoreni.

După pauza mare, jocul a fost foarte disputat, însă în sfertul III s-a consemnat o secetă de goluri, doar o reușită, cea care a aparținut orădeanului M. Costa, care a dus scorul înaintea ultimului sfert la 7-4 pentru CSM.

Foarte disputate și pe alocuri chiar tensionate, ultimele opt minute de joc au adus totuși alte trei goluri pentru bihoreni, care au înscris prin Pavlovic, N. Diaconu și T. Negrean din Penalty, în timp ce și croații au marcat prin Goreta, tot din penalty și Cagalj. În acest fel, rezultatul partidei a devenit 10-6 pentru CSM Digi, care a încheiat partida în aplauzele publicului spectator. Orădenii au câștigat grupa și așteapă acum o tragere la sorți mai bună pentru turul II.

De precizat însă faptul că portarul echipei bihorene, Gojko Pijetlovic s-a aflat într-o formă de zile mari, având mai multe parade apreciate și aplaudate la scenă deschisă de public.

De pe poziția a II-a, Mornar Split s-a calificat și ea totuși în turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni.

„Mă bucur mult pentru că am jucat foarte bine. Băieții s-au mobilizat exemplar și au dat dovadă de mare caracter, mai ales în ultimul meci, când a trebuit să jucăm un pic și împotriva arbitrajului. Cei de la Mornar au încercat un joc mult mai agresiv, iar arbitrii au mușcat acest stil de joc. Și noi ne-am enervat,  dar este bine că băieții și-au menținut calmul și au reușit să se concentreze numai asupra jocului”, a declarat, la sfârșitul meciului, antrenorul orădean Kadar Kalman.

Turul II preliminar al Ligii Campionilor Europeni va avea loc în perioada 14-16 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON