URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Iulie 2014, 19:19

Poloiştii de la CS Crişul au dominat clar primul turneu final al Campionatului Naţional de juniori, de la Arad

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tinerii poloişti orădeni ai formaţiei CS Crişul au dominat cu autoritate primul turneu al Campionatului Naţional pentru juniori II, desfăşurat la Arad în weekend. Elevii antrenorului Ciprian Câmpianu au obţinut numai victorii, terminând pe primul loc, cu punctaj maxim, şi pornesc ca principali favoriţi la al doilea turneu, programat în Capitală.

La acest prim turneu final, desfăşurat în weekend,  elevii antrenorului Ciprian Câmpianu şi-au spulberat adversarii, impunându-se cu 11-9, în faţa Stelei, cu 15-6, în disputa cu Rapid, cu scorul de 12-8, în meciul cu CSŞ nr. 3 Bucureşti, cu 16-5, în partida cu Viitorul Cluj-Napoca, şi cu 10-7, în jocul cu gazdele de la AMEFA Arad. 

Pe lângă faptul că turneul nu s-a desfăşurat la Oradea, deşi în mod normal, conform regulamentului competiţiei, echipa gazdă ar fi trebuit să fie câştigătoarea turneului zonal, care a fost tot CS Crişul, tinerii poloişti orădeni s-au lovit la Arad şi de alte neplăceri, cum ar fi adâncimea regulamentară a apei din bazin, care nu a fost respectată de către administratorii bazinului.

"Au vrut să facă economie de apă, pentru ca apa să nu ajungă la sparge-val, de unde se pierde, scurgându-se la canal. Ţinând seama de faptul că majoritatea jucătrilor de polo au peste 1,80 metri, ei au jucat la Arad cu picioarele pe fundul bazinului, ceea ce schimbă sensibil raportul de forţe dintre echipe. Sunt avantajate în mod evident formaţiile care înoată mai puţin", a declarat antrenorul echipei orădene, Ciprian Câmpianu.

Cu toate acestea, după rezultatele înregistrate, poloiştii junior II de la CS Crişul s-au instalat în fruntea clasamentului, cu punctaj maxim. Astfel, ierarhia după primul turneu final arată astfel:

1. Crişul  15 puncte

2. CSŞ nr. 3  12 puncte

3. Rapid  9 puncte

4. Steaua 7 puncte

5. AMEFA Arad  4 puncte

6. Viitorul Cluj 0 puncte

Cel de-al doilea turneu final al Campionatului Naţional va avea loc la Bucureşti, la Bazinul Steaua, în perioada 25-27 iulie. Crişul porneşte însă cu prima şansă şi este principala favorită în adjudecarea titlului de campioană naţională. "Sigur că suntem favoriţi, dar la Bazinul Steaua se poate întâmpla orice. Trebuie să fim concentraţi şi să tratăm meciurile cu multă seriozitate. Despre arbitraje nici nu mai vorbim", a spus antrenorul Ciprian Câmpianu.

La rândul său, directorul Clubului Sportiv Crişul Oradea, Ionel Bungău s-a declarat mulţumit de evoluţiile echipei de juniori II. "Trebuie să fim mândri de aceşti copii, care sunt aproape de a deveni campioni. Crişul se bate de fiecare dată la titlu, la toate categoriile de vârstă. Cred că la nicio ramură sportivă, Bihorul nu deţine o piramidă atât de bine structurată ca la polo, unde există continuitate, de la copii la juniori şi seniori. Toate echipele din ţară se tem de formaţiile Crişului. Este un sentiment plăcut pentru noi", a declarat directorul Ionel Bungău.

Acesta a precizat însă şi faptul că formaţia orădeană a încheiat un o înţelegere de colaborare cu Aqua Park President Băile Felix, care asigură echipamentul jucătorilor.

Lotul echipei de juniori II de la CS Crişul: Raul Gavriş, Darius Zembrea - portari; Kováts Viktor, Bogdan Remeş, Gábor Norbert, Cristian Terec, Aron Pop, Gui Zalán, Antonio Alexandrescu, Cristian Dobre, Székely Cristian, Şerban Mureşan, Andrei Drăghici, Czirják Kristof, Andrei Podină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON