URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Martie 2021, 08:52

Poliţist de frontieră din Borş, condamnat la 4 ani de executare pentru mită. Daniel Marius Babău a fost înregistrat negociind şpaga

Poliţist de frontieră din Borş, condamnat la 4 ani de executare pentru mită. Daniel Marius Babău a fost înregistrat negociind şpaga foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, după ce ar fi pretins 200 euro, din care a primit 500 lei, de la o persoană pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională şi pentru a-i permite intrarea în ţară.

Soluţia a fost pronunţată, marţi, la Tribunalul Bihor şi, potrivit minutei făcute publice pe portalul instanţei, Babău a primit şi pedepse complementare, fiindu-i interzise drepturile electorale, dar şi acela de a mai rămâne poliţist de frontieră, pe o perioadă de 3 ani după ispăşirea perioadei de detenţie. De asemenea, instanţa a dispus confiscarea sumei de 500 lei pe care poliţistul a încasat-o ca mită şi l-a obligat la plata a 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Hotărârea judecătorească nu este definitivă, ea putând fi atacată, cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.

Dănuţ Marius Babău, 48 ani, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş, a fost trimis în judecată în aprilie 2018, în urma unei anchete desfăşurate de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de frontieră a fost denunţat telefonic la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române de un şofer căruia i-a cerut 200 euro şi care i-a plătit efectiv 500 lei, pentru a fi iertat de o amendă contravenţională şi a i se permite intrarea în ţară.

Şoferul a fost direcţionat către DGA Bihor, iar denunţul a fost înaintat Parchetului Bihor împreună cu telefonul mobil al denunțătorului, pe care acesta înregistrase discuţiile purtate, în care se aude cum frontieristul îşi negocia şpaga. 

Babău a fost reţinut pentru 24 de ore, în timpul anchetei, iar procurorii i-au cerut arestarea, instanţa respingând însă solicitarea şi dispunând plasarea lui sub control judiciar. În timpul cercetărilor, subofiţerul a uzat de dreptul la tăcere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu e definitiva decizia
se poate transforma in pedeapsa cu suspendare si la 48 de ani merita o pensie speciala. manelisti din politia de frontiera au nevoie de banii pentru bmw-uri
Postat 31 Martie 2021, 12:55 de Traian
Corupt cu pensie specială poți fi doar în România!
Atât de simplu poate fi, nici măcar nu trebuie să muncească legiuitorul român la găsirea unei noi soluții deoarece ea există și se aplică în lumea civilizată: luați-le pensia specială la corupți! Indiferent că sunt magistrați, polițiști, militari sau parlamentari. De aia nu am intrat până acuma în Schengen, mama voastră de comuniști...
Postat 31 Martie 2021, 09:06 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON