URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Oradea este un oraș frumos ziua, iar noaptea de-a dreptul spectaculos. Asta, datorită iluminatului arhitectural care scoate în evidență splendoarea clădirilor Art Nouveau. De aceea, nu e totuna cum ne jucăm cu luminile în orașul care, de o bună bucată de vreme, se pretinde turistic.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, în dimineața când Administrația Fondului de Mediu a lansat sesiunea pentru depunerea cererilor în Programul Casa Verde, pentru finanțarea instalării de panouri fotovoltaice și, în premieră, și a dotării cu acumulatori, am simțit gustul frustrării. Nu al invidiei față de cei care le-au înregistrat în mai puțin de 2 minute (am prieteni care au reușit), ci al frustrării că n-am priceput unde am greșit...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
04 Aprilie 2018, 13:42

Un poliţist de frontieră din Vama Borş a fost reţinut pentru şpagă. Denunţătorul l-a înregistrat negociind mita!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un poliţist de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Borş a fost reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru luare de mită după ce ar fi pretins şi primit 500 lei de la o persoană pentru a nu-i aplica o sancţiune contravenţională şi pentru a-i permite intrarea în ţară. Evenimentul s-ar fi petrecut în luna februarie a acestui an, în zona punctului de trecere a frontierei Borş.

Agentul "XY"

Ancheta este desfăşurată de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupție Bihor, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Parchetul Bihor, care a făcut public cazul, a refuzat să dea publicităţii numele subofiţerului, "botezându-l", în cadrul unui comunicat de presă, cu iniţialele "XY".

BIHOREANUL a aflat că frontieristul acuzat de corupţie este Dănuţ Marius Babău, agent şef adjunct de poliţie în cadrul PTF Borş. Potrivit legii, acesta va fi pus la dispoziţia Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea până la lămurirea acuzaţiei care i se aduce.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, subofiţerul a uzat de dreptul la tăcere în cadrul anchetei, refuzând să facă vreo declaraţie.

"În măsura în care informaţiile prezentate vor impune precizări de natura celor destinate publicităţii în raport de specificul cauzei şi faza procesuală în care se află aceasta, vom reveni cu un comunicat", a ţinut să sublinieze prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Denunţătorul l-a înregistrat

Un comunicat al DGA, dat publicităţii miercuri după-amiază, aduce mai multe detalii în cazul poliţistului de frontieră. Potrivit acestuia, Babău ar fi cerut 200 de euro denunţătorului, care l-a şi înregistrat în vreme ce negocia şpaga.

"La data de 11.02.2018, o persoană a formulat un denunţ telefonic la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, în care a semnalat faptul că în cursul zilei de 11 februarie a.c., cu ocazia intrării în România prin Punctul de Trecere al Frontierei Borş, un poliţist de frontieră român i-a pretins suma de 200 de euro, din care a achitat 500 de lei, pentru nu i se aplica o sancţiune contravenţională şi a i se permite intrarea în ţară", arată comunicatul.

Imediat, denunţătorul a fost direcţionat către DGA – Serviciul Judeţean Anticorupție Bihor, iar denunţul acestuia a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, cel competent, care a demarat ancheta in rem, adică faţă de faptă, pentru luare de mită.

"La denunţ, persoana în cauză a înaintat o înregistrare audio efectuată cu telefonul mobil a convorbirilor avute cu poliţistul de frontieră, din care rezulta că acesta i-a solicitat suma de 200 de euro în scopul menţionat. Ca urmare a cercetărilor efectuate de ofiţerii D.G.A. - Bihor, în baza delegării procurorului, autorul infracţiunii a fost identificat în persoana unui agent de poliţie de frontieră în vârstă de 45 ani", mai arată sursa citată.

Propunere de arestare

Din cercetări, a rezultat că locul în care a fost comisă infracţiunea de luare de mită se află pe teritoriul Ungariei, deci nu pe partea română a punctului de trecere a frontierei.

"Faţă de suspectul în cauză, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă", mai arată DGA.

UPDATE. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care efectuează ancheta în caz a dispus plasarea lui Babău sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5085 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON