URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 20 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Indiscutabil că piețele volante din Oradea au succes. Poate și pentru că tradiționalele piețe încep să dispară, Nufărul și Ioșia fiind deja două mari cartiere lipsite de așa ceva. Pe de altă parte, nici piețele care au mai rămas încă în picioare nu sunt întotdeauna pe placul mușteriilor. Mare parte dintre țăranii care vând în Rogerius sau la Cetate nu sunt decât niște reselleri, adică revând cu un preț mai mare marfa adusă de la West Market...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iulie 2017, 14:56

Poliția Locală către orădeni: Nu mai daţi bani cerşetorilor!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală face un apel către orădeni rugându-i să nu le mai ofere bani cerşetorilor deoarece întreţin nemunca, majoritatea persoanelor care practică cerşetoria pozând în false persoane cu handicap în condiţiile în care, în realitate, sunt apţi de muncă.

„Polițiștii locali demască aproape lunar câte un fals cerșetor, care, din punct de vedere medical, nu se poate încadra sub nici o formă în categoria persoanelor cu dizabilități. Aceste persoane însă, lipsite de scrupule, își truchează starea fizică, pozând constant în persoane fără membre superioare sau inferioare sau cu alte grave handicapuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Locală.

Potrivit informării, doar în săptămâna 26-30 iunie, peste 45 de persoane prinse cerşind ori scotocind în tomberoane au fost transportate la Azilul de noapte de pe strada Guttenberg, luate în evidență, consiliate, sancționate și îndrumate către localitatea de domiciliu.

„În majoritatea cazurilor, cerşetorii vin din alte județe, de unde revin exclusiv în orașele unde văd că acest fenomen este încurajat și sprijinit de cetățeni. Majoritatea nici măcar nu sunt oameni ai străzii, dar neavând nici o interdicție în acest sens, ei aleg calea ușoară a cerșitului, alimentată în mod constant de toți cei care le oferă bani”, se mai spune în comunicat.

Ca atare, zic poliţiştii, cei care le oferă bani, întrețin și nemunca şi le îngreunează lor activitatea deoarece îi mențin pe cerşetori pe străzi. „Unii dintre cei care imploră mila publicului sunt apți de muncă și ar putea oricând să câștige bani muncind. Nu o fac însă, preferând calea mai ușoară - cerșetoria”.

Pentru stoparea cerşetoriei și a scotocitorilor de tomberoane, polițiștii locali îi îndeamnă pe orădeni ca atunci când se întâlnesc cu asemenea situaţii să sesizeze instituțiile competente - DGASPC Bihor, ASCO, DSP Bihor, Poliţia municipiului  - ori să sune la Dispeceratul Poliţiei Locale, la numărul 0259.969.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
?!
Eu sunt pentru! Cui nu-i place n-are decat sa mearga la munca cinstita! Dar atunci toti astia cu mana-ntinsa, inclusiv cei de la locala, de unde isi vor lua salariile?!
Postat 06 Iulie 2017, 14:42 de pinonel
Bre Alex1980
Poti sa-i iei si acasa la tine, sa depanati amintiri seara de seara, ca nimeni nu se supara. Daca citesti articolul vezi ca esti(ca si restul oradenilor) rugat sa nu le mai dai bani cersetorilor.
Postat 06 Iulie 2017, 09:43 de Neutryno
inlocuire panouri
s-au cam decolorat vechile afise montate cu multi ani in urma in intersectii care ziceau sa nu dai bani cersetorilor (banii tai nu-i ajuta).
Postat 05 Iulie 2017, 23:16 de unu
Rusine
Politia sa-mi spuna mie cui sa dau bani?! Dar cum sa-i ajut?? Dau banii la popa? Sa mai construiasca biserici? Una pe fiecare colt al strazii? Cu marmura? Si oamenii strazii nu au ce manca?!
Postat 05 Iulie 2017, 23:00 de alex1980
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4504 RON
  • 1 EUR = 4.9744 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON