URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2021, 18:58

Poliţia în acţiune: 74 de amenzi aplicate în Bihor pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO)

Poliţia în acţiune: 74 de amenzi aplicate în Bihor pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO) foto: IPJ Bihor
Poliţia în acţiune: 74 de amenzi aplicate în Bihor pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO) foto: IPJ Bihor
Poliţia în acţiune: 74 de amenzi aplicate în Bihor pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO) foto: IPJ Bihor
Poliţia în acţiune: 74 de amenzi aplicate în Bihor pentru nepurtarea măştii de protecţie (FOTO) foto: IPJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţiştii bihoreni împreună cu reprezentanţii altor instituţii de aplicare a legii au controlat vineri aproape 8.000 de persoane şi 300 de societăţi comerciale şi mijloace de transport pentru a verifica respectarea restricţiilor pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor în cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore echipe mixte de control au legitimat 7.927 de persoane şi au verificat respectarea restricţiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19 în 129 de unităţi comerciale de la hoteluri şi restaurante la hoteluri şi pensiuni, respectiv, pieţe, târguri, parcuri şi autogări.

În plus, în cadrul acţiunii au fost verificate 169 de mijloace de transport din care 73 de mijloace de transport în comun.

"În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 86 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 30.850 de lei", se menţionează în comunicat.

Din totalul sancţiunilor contravenţionale 74 de amenzi au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, trei sancţiuni s-au aplicat pentru nerespectarea măsurilor privind carantina iar două pentru încălcarea interdicţiilor privind deplasarea.

O amendă în valoare de 15.000 a fost dată unui operator economic pentru organizarea de activităţi pentru care au fost instituite interdicţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale,
„Ai creier în cap și ești plătit cu bani frumoși ca să ai creier în cap și să ți-l folosești. Dacă mă oprește un polițist pe stradă să mă întrebe de codul QR, o să-l întreb și eu dacă are în atribuția postului să verifice codul QR. Ce-o să-mi răspundă? Că astea sunt regulile? Care reguli? În legislație spune că ai dreptul să-mi ceri buletinul. De asta la noi, polițiștii, forțele de ordine au fost transformate într-un fel de slugi ale Executivului, când, de fapt, ele trebuie să fie în slujba legii. Și cine face legea? Parlamentul, nu Guvernul”, a mai spus Viorel Stroe. "Este abuz în serviciu ce fac forțele de ordine. Adică starea de alertă este declarată neconstituțională din 20 octombrie 2021, dar tu aplici o ordonanță care emite norme și sancțiuni în baza unei stări de alertă. Ce să mai înțeleagă unul ca mine, care are studii de drept, din tămbălăul ăsta? Adică am scos fundația, dar rămâne acoperișul la casă. Practic, toate amenzile care se dau acum sunt neconstituționale, pentru că sunt date în baza unei hotărâri de guvern care reglementează norme și sancțiuni în starea de alertă, stare de alertă care a fost încuviințată în mod neconstituțional de către Parlament. CCR a spus clar în decizia sa că Parlamentul nu poate să delege puterii executive chestiuni care țin exclusiv de atribuțiile puterii legislative”, a afirmat, pentru Național, Viorel Stroe, vicepreședintele SNAP."
Postat 02 Noiembrie 2021, 11:32 de platona
Amenzi de până la 15.000 lei pentru că s-a găsit unul care a ținut deschis barul după ora 22:00, pentru doi petrecăreți.
La Congresul PNL s-a dat o amendă de 5.000 lei doar pentru o înghiorlăială ca la bâlci. Fix 1 leu de participant. Ce dovedește asta? Că niște ticăloși de la Poliția Bihorului vor ajunge, cât de curând, să se ascundă prin poduri și subsoluri ale rudelor de la țară, la fel cum au făcut niște milițieni și securiști în perioada decembrie 1989 - aprilie 1990.
Postat 31 Octombrie 2021, 08:05 de KP
Pulizia nu stie carte
Totusi, ce fac bugetarii astia atunci cind NU VERIFICA masti,deplasari,declaratii,piete,pensiuni,intr-un cuvint oameni ai muncii aflati in bataia pu_ii lor ?
Postat 30 Octombrie 2021, 20:09 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON