URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2018, 18:28

Poeta Mihaela Dindelegan precizează: este inculpată pentru hărţuire, nu pentru hărţuire sexuală!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Printr-un drept la replică adresat BIHOREANULUI, poeta Mihaela Dindelegan, fostă angajată a Primăriei Oradea, ajunsă în conflict cu un fost coleg de serviciu, de pe urma căruia a fost trimsă în judecată sub acuzaţia de hărţuire a respectivului, precizează că nu s-a pus niciodată problema existenţei vreunei hărţuiri sexuale, aşa cum greşit a menţionat premiul lui Bihorel.

"În virtutea dreptului la o informare corectă a publicului, precum şi pentru înlăturarea caracterului denigrator, tendenţios şi răutăcios al articolului "Iubire cu forţa - o fostă angajată a Primăriei Oradea judecată pentru hărţuire sexuală", publicat în ediţia on-line a portalului eBihoreanul.ro în data de 27.09.2018, precum şi în săptămânalul Bihoreanul din data de 24 septembrie, articol care face referire la persoana mea, vă solicit să reveniţi cu o rectificare (în aceleaşi condiţii în care aţi publicat articolul denigrator), ţinând cont de faptul că niciodată şi sub nicio formă în scandalul la care faceţi referire nu s-a folosit sintagma "hărţuire sexuală". Având în vedere faptul că nu există nicio persoană de sex masculin care să fi depus vreodată vreo plângere de "hărţuire sexuală" împotriva mea, nu am cum să fiu judecată pentru o asemenea faptă!", arată Dindelegan, care, într-adevăr, a fost trimisă în judecată pentru hărţuire, comisă prin faptul că l-ar fi urmărit şi "bombardat" cu mesaje pe fostul coleg.

Fosta funcţionară susţine că, dimpotrivă, ea este victima unei acţiuni de răzbunare determinată tocmai de refuzul de a ceda unor avansuri sexuale. De altfel, "în paralel cu dosarul la care faceţi referire, există în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea un alt dosar penal, care atinge rădăcina acestui conflict şi în care subsemnata sunt partea vătămată", mai precizează poeta.

"Prin utilizarea în mod abuziv a acestei expresii, precum şi prin caracterul strict denigrator al versurilor care însoţesc articolul respectiv, consider că aţi adus un grav prejudiciu de onoare şi de imagine subsemnatei, denaturând adevărul şi atribuind subiectului o conotaţie pe care nu a avut-o niciodată. Situaţia de faţă se datorează tocmai faptului că am respins o serie de avansuri sexuale, fapt care a făcut să fiu ţinta a numeroase acţiuni răzbunătoare pe parcursul ultimilor ani", arată replica.

"Pe de altă parte, prin expresia denigratoare "versuri numai de ea înţelese" aruncaţi în mod tendenţios cu noroi asupra creaţiei mele poetice, care a fost înţeleasă, recunoscută şi apreciată de specialişti din domeniul literar, dovadă certă fiind Premiul I care mi-a fost acordat la Festivalul Internaţional "Lucian Blaga" din anul 2017. Limitările psihice şi incapacitatea unor persoane de a înţelege versurile mele nu îmi poate fi imputată mie!", mai subliniază Mihaela Dindelegan, autoarea a nu mai puţin de 52 de volume publicate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Scuzele mele!
Eu imi cer scuze, domnule doctor, dar era pacat ca postarile elaborate si de bun simt, pe care le-ati scris mai jos, sa nu fie, din toate punctele de vedere, fara cusur. Va multumesc si pentru cuvintele frumoase la adresa mea ! Cu stima, neica.
Postat 07 Octombrie 2018, 10:16 de User anonimizat
Erata!
...asa este! Multumesc pentru observatie. Este bine venita! In urma observatiei d-voastra, d-nule neica, voi incerca sa nu uit sa anulez, in telefonul meu, setarea "cuvinte predefinite" atunci cand scriu in limba romana. Bine'nteles ca explicatia nu-mi inlocuieste scuzele, inclusiv pentru ambiguitatile din primul tex, in care, spre finalul lui, desi am scris un lucru, (Hristos ne da o povațä, pe care ar trebui să o urmăm fiecare " Sa ridice primul piatra, cel fără de pacat!"), presetarea mi-a modificat textul afisand altceva ("Hristos nu da o povară pe care ar trebui să o urmăm fiecare " Sa ridice primul piatra, cel fără de pacat!") Sunt convins ca d-voastra, d-nule neica, ati inteles esenta mesajului mei si ca, pana la urma, acest lucru este cel mai important. Sincer, apreciez si va felicit ca ati avut inspiratia si puterea de a va cere scuze de la Mihaela Dindelegan. Mihaela chiar le merita! Este un semn cert de inteligenta si decenta. Exemplul d-voastra ar putea fi urmat! Cu respect! Dan-T.
Postat 04 Octombrie 2018, 16:46 de Dan-T
Rectificare necesara
Cu siguranta, domnul doctor Dan-T se refera la maestrul de ceremonii si nu la maistrul de ceremonii.
Postat 02 Octombrie 2018, 14:48 de User anonimizat
Motanule, nu ai vrea sa fii tu maistrul de ceremonii?
Domnului care se semneaza Motanul as vrea sa-i raspund la afirmatia d-nealui, legata de faptul ca toata institutia primariei stia despre scandalul in care era implicata Mihaela Dindelegan, printr-o butada; "Directorul unei companii il cheama la el in birou pe directorul adjunct si ii spune sa anunte toti angajati ca astazi la ora 11.34 va fi o eclipsa totala de luna si ca in consecinta toata lumea trebuie sa iasa in parcarea din fata sediului companiei de unde vor privi cu totii eclipsa totala de luna prin ochelarii fumurii de protectie oferiti gratuit de catre companie fiecarui angajat pentru a nu orbi din cauza efectelor nocive aparute pe perioada cat dureaza eclipsa totala de luna. Directorul adjunct pleaca si-l cheama la el in birou pe directorul economic caruia ii transmite ca directorul general le da ordin ca toti angajatii sa se adune in parcarea din fata sediului companieie dupa ora 11.30 ca se pare ca vor vedea o eclipsa solara prin niste ochelari speciali pentru orbi si ca va fi prezent si directorul general. Directorul economic pleaca si cheama in biroul sau pe directorul tehnic caruia ii transmite ordinul primit de la directorul economic cum ca toti muncitori pot veni astazi, dupa ora 11.00, in parcarea din incinta companiei pentru a vedea niste orbi care se uita la eclipsa si ca va fi prezent si directorul general. Directorul tehnic cheama la el maistrii si sefii de sectoare si le spune sa anunte toti muncitorii ca astazi intre11.00 si 12.00 ar fi bine sa iasa in parcare pentru ca s-ar putea ca directorul lor general sa orbeasca din cauza eclipsei. Maistrii si sefii de tura se duc si anunta toti muncitorii sa nu iasa sub nici o forma din birouri si din hale astazi, la pranz, pentru ca directorul lor a orbit si sta in parcarea din fata biroului cu niste ochelari speciali". Cat despre cuplarea noastra, pe care generos ne-o propuneti, eu v-as face o propunere; Nu ati vrea sa fiti d-voastra maistrul de ceremonii? Stiti vorba celebra; " Nu veni cu idei pentru ca risti sa fii pus sa le rezolvi! De aceea eu va propun sa fiti d-voastra cel care aranjeaza lucrurile. Eu sunt un medic roman plecat din tara, dar in 23 octombrie voi fi in Oradea, iar seara voi la Casa sindicatelor, din Parcul 1 decembrie, la spectacolul "Dineu cu prosti". Cred ca Mihaela Dindelegan va accepta sa vina cu doua volume din "Antologie de sonete" cu autografe pentru mine Dan-T si d-voastra, Motanul. Ne-am putea cunoaste toti trei si chiar sa ne schimbam parerea unii despre altii. Ce ziceti? Mihaelei Dindelegan as vrea sa-i mai spun ca traznetele vor lovi intodeauna doar piscurile! Ea stie foarte bine la ce ma refer!
Postat 01 Octombrie 2018, 23:44 de Dan-T
Pentru Motanul!
E drep că toată Primăria a auzit strigătele incriminatoare ale unui personaj care pretinde că tremură de teamă în faţa unei femei care timp de peste patru ani nu s-a apărat şi nu i-a adresat nici măcar un cuvânt, dar pe care el a denigrat-o la fiecare pas, ca un ieşit din minţi! Oare prezenţa mea în instituţie i-a creat o astfel de teroare, sau adevărul pentru care m-ar arunca la închisoare, sau într-un spital de nebuni? Dacă ar privi puţin mai în urmă, aceeaşi Primărie şi-ar spăla praful din ochi şi ar vedea un strop de adevăr!
Postat 01 Octombrie 2018, 21:24 de Vreauadevar
Accept !
Accept scuzele, stimate Domn autointitulat "neica" şi mă bucur că aţi avut interesul să citiţi poeziile mele! Apreciez interesul faţă de adevăr, chiar dacă s-a născut puţin mai târziu! Pentru acest minunat interes vă ofer cadou cele două volume de Antologie de sonete. Veţi afla mult mai multe lucruri interesante. Eu nu urăsc şi nu păstrez mânia! Multumesc şi domnului Dan-T, despre care nici măcar nu bănuiesc cine este! Multumesc tuturor celor care fac un pas pentru a căuta adevărul! Iar dacă prin adevărul pe care-l deţin pot să-mi ofere un sfat bun, sunt cu atât mai recunoscătoare! Să fiţi iubiţi!
Postat 01 Octombrie 2018, 21:08 de Vreauadevar
Scuzele mele!
Imi cer scuze pentru cele 3 postari idioate pe care le-am facut mai jos si le declar nule! Le-am facut pe nedrept, doar pe baza barfelor din primarie si din presa. Dar asta nu-i o scuza! Am avut curiozitatea, dar din pacate de-abia dupa ce postarile le facusem deja, sa citesc cateva din poeziile doamnei Mihaela Dindelegan. Si vreau sa va spun ca mi-au placut foarte mult! Este o poezie de calitate! Si-as vrea sa vad pe cati dintre cei care i-au adresat vorbe de ocara ii duce mintea - sau capul, ca minte nu cred ca au !- sa creeze astfel de bijuterii poetice. Mii de scuze, daca mai ajuta la ceva, doamna Dindelegan !
Postat 01 Octombrie 2018, 20:23 de User anonimizat
Poveste veche
Comentariul elaborat al lui Dan-T probabil este scris chiar de catre doamna in cauza ca un elogiu la adresa propriei persoane. Daca totusi dl Dan T este asa un fan infocat, cineva ar trebui sa le faca lipeala si ar scapa toti oamenii in cauza de probleme. Toata Primaria stie de povestea doamnei de multi ani, e cam tardiv sa se disculpe.
Postat 01 Octombrie 2018, 18:35 de Motanul
Respect!, Mihaela Dindelegan.
Cum putem fi atat de intoleranti cu semenii nostri? Nu avem nici o reținere (noi, postacii) pentru a folosi cuvinte atât de urâte si de jignitoare la adresa unei femei doar pentru ca in presa a aparut un titlu, pana la urma comercial. Nu stiu si nici nu ma intereseaza pe cine si cum a hărțuit Mihaela Dindelegan. Dacă a făcut-o, atunci imi scot pălăria în fața Mihaelei Dindelegan pentru ca in sfarsit s-a găsit o femeie care sa ne puna genul la punct si in acelasi timp sa razbune toate femeile #toome. Maestrul Cristoiu spunea un mare adevar, citez din memorie "...dacă vrei ca un articol despre cainii vagabonzi sa poata fi bine vândut, atunci cu siguranta ca el trebuie sa anunte ca UN OM A MUSCAT UN CAINE TURBAT si nu invers". Nu s-a pronunțat nici o sentință si ne grăbim să aruncam cu invective discreditant o femeie fără aparare. Si nu o jignim legandu-ne strict de subiectul la care face referire titlul articolului, ci la calitatea scrierilor persoanei in cauza. Ma fersesc sa pomenesc creație literară tocmai pentru ca nu vreau sa ma considerati părtinitor. Consider că frumos si cu bun simt ar fi ca, despre calitatea conținutului unor texte literare, se exprima pot persoane avizate; poeți, critici literari, scriitori etc. Da! In critica literară autentică exista opinii diferite, însă există un respect de branșă care nu depaseste o anumită granita a decenței in exprimare. As dori sa-i intreb pe cei care si-au exprimat parerea dezaprobator despre acuzata Mihaela Dindelegan daca au informatii din dosar care ii indreptatesc sa o jigneasca? Daca da atunci sa le prezinte aici, iar pe cei care o judeca si-i denigreaza munca poetei Mihaela Dindelegan i-aș întreba cand au scris ultima dată o scrisoare sau o poezie mamei, soției sau iubitei lor? Amintiti-va ca aproape toti cei pe care-i enumerati si cu care o comparati pe Mihaela Dindelegan; Eminescu, Arghezi, Blaga, l-aș adăuga și pe Eliade chiar si Paunescu in ultima perioada a vietii, nu au avut parte de o presa tocmai favorabilă, ci dincontra. Ii iubim pentru ceea ce au făcut pentru noi nu pentru mizeria din presa. Si ei au fost oameni ca si noi. Hristos nu da o povară pe care ar trebui să o urmăm fiecare " Sa ridice primul piatra, cel fără de pacat!" Avem cu toții mame, unii mai au sotii si fiice. Imaginativa ca i se poate întâmpla oricărei dintre ele pentru ca niciuna nu va putea fi protejata de oprobiul semenilor. Si poate ca nu merita! Cred tot mai mult ca articolul denigrator la adresa Mihaelei Dindelegan nu i-a făcut altceva decât un mare serviciu. A ajutat-o să fie mai bine cunoscută publicului larg pentru ca normal este ca atunci cand ti se livrează un astfel de articol sa te pui sa cauti si sa citesti ce a scris cel in cauza. Am cautat, am gasit si mi-a placut, dar nu neapărat pentru valoarea inestimabilă a versurilor sale pentru ca nu am pregătirea necesară sa-i pot aprecia la adevarata valoare munca Mihaelei Dindelegan, ci pentru ca ea face e ceea ce eu nu pot face si după parerea mea, dar va rog nu tineti cont de aprecierea mea, o face bine. De aceea, Respect! Mihaela Dindelegan.
Postat 01 Octombrie 2018, 15:54 de Dan-T
Vrei adevar?
Eu aș mânca gunoiul din poiată, Chiar dacă bine nu mi-ar face, iaca, Și-aș face-o fără să aștept vreo plată, Dar, nu știu, ce mă fac apoi cu vaca ?!
Postat 01 Octombrie 2018, 14:03 de User anonimizat
R: Vreauadevar
Daca asa-ti sunt toate poeziile ca Poiata ta, postata aci mai jos, stiu de ce n-am auzit de ele. Neica Nimeni inca n-a postat si, crede-ma, precis nu-ti doresti asta! Dar vreme inca este... Iar cand m-am referit la "... ce este intr-o poiata", nu ma refeream la gunoi. Intr-o poiata care "se respecta", pe langa gunoi, mai exista intotdeauna si cel putin o VACA !
Postat 01 Octombrie 2018, 13:47 de User anonimizat
Pentru Neica Nimeni
Comentariul de mai jos a fost postat pentru Neica Nimeni!
Postat 01 Octombrie 2018, 09:30 de Vreauadevar
Poiata ta
Desigur că poiata e în tine De poţi s-arunci în alţii cu gunoi, Dar poţi să-l şi mănânci, de-ţi pică bine, Apoi să cazi cu fruntea în noroi!
Postat 30 Septembrie 2018, 22:15 de Vreauadevar
N-am auzit !
De Paunescu, Eminescu, Blaga, Alecsandri, Arghezi, Cosbuc si ceilalti poeti am auzit, ba i-am si citit, dar de ... asta, cum o cheama? ... aha, Dindelegan, n-am auzit. Cum se explica? Oi fi eu atat de necitit? Sigur este o poeta, sau este o poiata? Sau, ma rog, ce este intr-o poiata ...
Postat 30 Septembrie 2018, 17:28 de User anonimizat
hartuit pentru adevar
Complicaţiile nu sunt legate de sex, ci de adevăr! Cărei femei îi este greu să obţină sex? Dar pentru Adevăr se duc lupte pe viaţă şi pe moarte!
Postat 29 Septembrie 2018, 10:05 de Vreauadevar
Ooooo vai!
Sunt atâția bărbați dornici de sex,fără complicații mai ales cu o așa femeie,și ea alege să facă complicații de astea:)))
Postat 29 Septembrie 2018, 07:57 de crisan
52 de volume?
Paunescu a publicat 51 de volume, ceilalti mari poeti (Paunescu nu a fost nici mare, nici poet) nu cred sa aiba in total 52 de volume. Eminescu, Alecsandri, Blaga, Arghezi, Cosbuc, Stanescu, Sorescu, ar pali de invidie la vederea acestei grandioase opere literare. Pacat ca noi avem limitari psihice si incapacitatea de a o intelege.
Postat 28 Septembrie 2018, 20:00 de ionel82
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON