URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2023, 14:00

FOTO/VIDEO: Piațeta Magnoliei din Oradea este aproape gata

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începute în vara anului 2021, lucrările de amenajare a piațetei Magnoliei, fost parc transformat de Primărie într-un spațiu urban cu rol de centru de cartier, se apropie de final.

Municipalitatea a anunțat luni că stadiul de realizare este la 90%.

„Orădenii din Cartierul Rogerius se vor putea bucura în curând de un spațiu de relaxare şi petrecere a timpului liber reamenajat, Piațeta Magnoliei devenind un spaţiu urban modern, cu rol de centru de cartier. Amenajarea piațetei, în suprafață de aproape 10.000 de mp, se apropie de finalizare, stadiul lucrărilor fiind în acest moment de 90%”, a transmis Primăria Oradea.

Muncitorii mai au de montat stâlpii de iluminat și mobilierul urban, mai trebuie să finalizeze amenajarea locurilor de joacă, să instaleze toaletele publice și fântâna arteziană și să planteze arbori.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei, fără TVA, sunt realizate de firma Gavella și au început în iulie 2021, cu termen de finalizare de 18 luni, fiind, așadar, întârziate.

Primăria Oradea a făcut publice și imagini filmate cu drona pe șantierul piațetei Magnoliei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Sa lasam discursul nationalist unde se potriveste.
Una-i una, alta-i alta. Da, anumita parte a industriei, zacaminte, cea strategica, trebuie/trebuia sa ramana in mana statului. Ca pomeneai de cai ferate, de cand avem mai multi operatori, biletul la Cluj s-a injumatatit. Asta e doar un exemplu. Asa e si la parcari. E bine ca primaria sa le aiba pe toate? De la cea de suprafata, la cea etajata sau subterana? Nu cumva impune pretul? Nu cumva marind pretul la suprafata/rosu te forteaza sa parchezi la subterana/etajata? Desigur! Toate astea sunt impotriva spiritului concurential promovat de U.E. (putem sa ROexit dar nu cred ca e o solutie numai la cate taxe vamale am plati).
Postat 15 Martie 2023, 05:17 de User anonimizat
Parcari private
Tot bati toba cu parcarile private, ce bine fac ele, totu-i lapte si miere... O serie de privatizari timpite s-au facut prin occident si s-au dovedit un fiasco ( caile ferate UK de ex.) Nu e suficient balaurul PMO, ne lipsesc niste iguane si crocodili care sa ne spolieze in numele capitalismului victorios...
Postat 14 Martie 2023, 23:35 de excalibur
Parcarea si finantarea.
Eu cred ca fondurile europene nu sunt acordate cand exista suspiciunea ca ar putea crea un monopol, ceea ce contravine cu ideea de concurenta, piata libera. In general administratiile occidentale atrag operatori pentru aceste parcari. Cum la noi operatorii nu vin, din varii motive, cred ca putea fi facut un troc cu Sapient, posesoarea mall-ului din apropriere (a functionat partial la magazinul Crisul) Desigur, asta ar fi creat polemici dar era mai bine decat nimic.
Postat 14 Martie 2023, 20:26 de User anonimizat
ar fi mers bine acolo o parcare subterana si desfiintarea celor de la sosea
buna idee, si s-a mai pomenit de vreo 10 ani de zile de parcare acolo. Nu stiu de ce nu s-a luat in calcul? cum era accessul, spatiu pierdut cu rampele si costul per loc de parcare, sau nepotrivire la timingul investitiilor si faptul ca nu sunt fonduri europene ptr parcari ca masina nu e eco..
Postat 14 Martie 2023, 15:22 de unu
Haideti in Nufaru
De ce nu postati porcaria de parc beton din Nufaru.
Postat 14 Martie 2023, 09:00 de Petre93
Arata mai bine...
daca etalonul e starea dinaintea inceperii lucrarilor, cand piata era lasata in deliberat paragina pentru a se justifica reabilitarea ei. In perspectiva reabilitarii strazii Transilvaniei (absolut necesara chiar daca nu trece primarul in drum spre casa), as fi facut o parcare sub ea si desfiintat locurile de parcare la strada (alta perspectiva de largire nu este). Acolo e nevoie de niste piste de biciclete si un trotuar decent, cel dinspre parc fiind ridicol.
Postat 14 Martie 2023, 07:52 de User anonimizat
Mihaita
Tu esti curios doar de propagandă. In următorii 30 de ani Oradea si Bihor stie ce sa voteze.
Postat 13 Martie 2023, 20:34 de Sandu2100
Esti ceva postac prost, nici nu erai nascut in 88, vorbesti ca prostu sandu2100
Oricum , nu is curios cum arata in 88, era mult mai frumos si mai verde cel facut acum 15 ani sau 10 pe vremea lui Filip, arata de 100 de ori mai bine, si avea si toaleta publica in parc. Asta e facut pe modelul Birtin de unde e Bolojan ca se c..a in fundul gradinii, si acum oamenii din zona vor fugi pe Podului sa faca pipi unde e linia de tren, ca asa e la Birtin, sau poate si tu esti ceva vinitura de la curu vacii.
Postat 13 Martie 2023, 20:00 de Mihaita
Esti ceva postac prost, nici nu erai nascut in 88, vorbesti ca prostu sandu2100
ce vorbesti aici, crezi ca m-am uitat la linkul tau, la pozele tale.
Postat 13 Martie 2023, 19:56 de Mihaita
Mihaita
Betoane, betoane, ți-am dat replica si nu e bine când ai văzut ca e mai multa verdeață. Vezi de unde imi dau seama de propagandă.
Postat 13 Martie 2023, 19:42 de Sandu2100
raspuns la sandu2100
Tu esti prost sau te faci? Pai in 1988 parcul de abia cativa ani, atunci a fost facut si copacii plantati erau inca pui, unui copac ii trebuie minim 20 de ani sa ajunga cat de cat sa fie vizibil sau sa tina umbra. Deci dupa prostia din capul tau, parcul trebuie adus inapoi la nivelul anului 1988 sau 85 cand a fost construit, sa fie numai beton. Cred ca ar trebui sa iti depui CV-ul la primarie, ca sigur te-ar angaja, primaria are nevoie de imbecili ca tine. Doamne mare e gradina ta, auzi la el 1988!
Postat 13 Martie 2023, 19:23 de Mihaita
Mihaita
Daca te uiți la poza din 1988 se vede clar ca acum e mai multa verdeață https://www.deviantart.com/brollyaf/art/Magnolia-Park-1988-170932268
Postat 13 Martie 2023, 16:25 de Sandu2100
Alt proiect de kkt
La fel e si in Nufaru, inainte era zona verde, cu loc de joaca pentru copii, copaci, umbra, bancute. Acum e 90% doar beton si pavaj, la vara va fi mai rau ca in desert. In Iosia pe Cazaban e la fel, o mare de beton. Parcul Magnoliei in proiect era numai verde, un paradis verde, acum la final e doar un kkt de beton. Bine ca au demolat si toaleta, ca sa nu falimenteze orasul de la apa folosita pe buda. Urmeaza parcul Petofi, nu? Apoi 1 Decembrie si Balcescu sa fie betonate. Sper ca maimutele de plaudaci a zeului betoanelor sunt in culmea extazului aproape de orgasm la ce dezvoltare e in Oradea. De 100 de ori era mai frumos parcul Magnoliei inainte de "dezvoltare", problema e ca a fost reabilitat de Filip inainte, exact asa cum nu mai circula nici tramvaiele Siemens, ca aduce aminte de Filip
Postat 13 Martie 2023, 15:57 de Mihaita
comentam cu totii
cereau unii poze cu randarile/proiectul si cu finalizarea fizica, uite ca ziarul a pus. Acuma mai adaug eu la munca lor, si cer si poze cu realitatea din teren inainte de inceperea lucrarilor, sa se vada de unde am progresat, ca multi uita, sau au nostalgii dupa vremurile tineretii fara tensiune si boli
Postat 13 Martie 2023, 15:04 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON