URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 09 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
28 Aprilie 2020, 18:11

Piațetă colorată: Sute de lalele multicolore pe strada Iuliu Maniu din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Din pricina restricţiilor de circulaţie, nu mulţi orădeni au putut vedea spectacolul primăverii din oraş. În Piaţa Unirii, cireşii japonezi au înflorit, dar nu sunt singurele "vedete" aromate din centrul oraşului.

Graţie angajaţilor Episcopiei Greco-Catolice din Oradea, în zona cuprinsă între Catedrala Sf. Nicolae şi sediul Liceului Iuliu Maniu au înflorit sute de lalele multicolore.

Priviți și vă minunați!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Lalele
Ne este deja dor de Dl. Sabau si de lalelel lui din Parcul Libertatii. Orasul era mai frumos cu el. Fara flori oricat de aranjat e un oras nu are suflet.
Postat 29 Aprilie 2020, 09:18 de alexcuce
udarea copacilor din oras
am trecut la sf de sapt prin zona Lacu Rosu si am vazut ca mai multi copaci de-a lungul parcarii de domiciliu de la Turnul de apa spre Stefan cel mare erau aproape uscati, fara apa. la fel in zona parcului Salca. cine se ocupa de udarea pomilor plantati in oras - strazi, parcari, parcuri? se mai interseaza cineva de ei?
Postat 28 Aprilie 2020, 20:47 de roger
un loc minunat
frumos, de suflet! multumim pt poze. ne ducem cu gândul la dl florar care se ocupa cu dibacie de aleea de pe malul Crisului. ar trebui sa avem mai multe astfel de zone in oras. cine ar trebui sa se ocupe de ele? primaria sau cetatenii? daca tot platim impozite pt cladiri si masini, corect ar fi ca primaria sa puna la dispozitia locuitorilor/asociatiilor macar bulbii de flori, ca de plantat sigur se gasesc destui voluntari in oras.
Postat 28 Aprilie 2020, 20:44 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON