URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Septembrie 2018, 11:02

Piaţă fără viaţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Specific românesc. Dacă te duci la ţară vei vedea case frumoase, de gospodari adevăraţi. În interior mobilă scumpă, chiar dacă uneori de prost gust. Şi totuşi, bunii noştri gospodari continuă să doarmă, claie peste grămadă, într-o bucătărie de vară, pe motiv că e mai uşor de încălzit şi nici nu strică minunăţie de casă.

Cam aşa este şi optica Primăriei în ce priveşte decizia de a proteja Piaţa Unirii. Ştiu, investiţia a costat o grămadă de bani şi nu se poate merge la infinit pe bunăvoinţa constructorului, care schimbă pe banii lui dalele deteriorate. Dar Piaţa Unirii a fost făcută pentru ca orădenii şi turiştii să se poată bucura de ea!

Dacă mergem pe ideea că Piaţa devine un loc sacru, intangibil, s-ar putea să fim nevoiţi ca la intrare să ne descălţăm şi să umblăm cu tălpici, ca pe vremuri în Palatul Baroc.

Da, se sparg plăci, vin maşini grele care distrug dalele cele mari şi albe, dar asta nu înseamnă că trebuie să mutăm toate serbările numai în Cetate. Cei de la Street Food Festival, de exemplu, dacă vin cu food-truck-urile în Piaţă, n-au decât să fie taxaţi astfel încât să se poată plăti eventuale stricăciuni.

Dacă iarba este distrusă de puhoiul de pietoni, să se pună protecţii, la fel ca la Untold. Soluţii deja s-au găsit, văd că mai nou scena se amplasează spre str. Avram Iancu, unde nu e pericol ca dalele să fie distruse.

Există o grămadă de metode pentru a proteja spaţiul, deci ideea de a renunţa la evenimente sau de a face numai manifestări mărunte este cea mai proastă variantă aleasă de Primărie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Fiti cuminti!
Fiti cuminti caci in curand, pentru protejarea pietei doar praful va putea trece pe acolo! Lucrari de proasta calitate se ascund dupa cuvinte prost mestesugite! Astia nici macar nu stiu minti frumos! Mint ca pentru prosti!..... Vinovat? Cetateanul cetatii, amarasteanul platitor de taxe, taxe cu care s-au platit lucraturile!
Postat 19 Septembrie 2018, 17:27 de scortosul
Măndria PMO si CJB
Mai bine,cu banii aruncați din ambiția prostească a unor neprofesioniști, se rezolvau problemele alimentării cu apă potabilă și canalizare în Oradea.Astăzi, este de preferat să locuiești în comunele și satele din Bihor, unde există apă potabilă, canalizare, gaz și drum asfaltat, decât în Oradea. Noi și cu și fără Piața Unirii avem closetul în fundul grădinii !
Postat 19 Septembrie 2018, 16:33 de fgd
Bravo, Chirilă ...
... în sfârșit ai ajuns să spui clar și răspicat, că edilul și haita lui de "amatori" sunt niște "țărani" needucați și cu o mentalitate specifică unui "neam de traistă" !?! Asta rezultă din ce ai scris ... "prefigurând" astfel falimentul moral și financiar al seriei de trei mandate "liberale" !?!
Postat 19 Septembrie 2018, 13:11 de CrisDumi
Lipsa responsabilitatii !
S-a stiut din stadiu de propunere ca vor avea loc si diverse evenimente,dar nu s-a folosit un material corespunzator.(Material prost si in materie de constructie si in sens figurat...).Acelasi material este si in fantanele arteziene.Si acolo sunt crapate acele dale.Ce "utilaj ...extraterestru" a trecut si pe acolo?
Postat 19 Septembrie 2018, 12:22 de Nofan
Dale
Nu scenele si camioanele distrug acele dale. Aceasi tip de dale sunt si in jurul statuii Mihai Viteazul, sunt crapate si ele. Acolo chiar nu am vazut camioane scene si mai stiu eu ce... efectiv dalele sunt de o calitate proasta, poate prea subtiri. Conform unei caiet de sarcini acele dale ar trebui sa suporte o anumita greutate, anumite temperaturi de - si + care cu siguranta nu a fost testat si respectat. Pun pariu ca daca se schimba, fara nici un eveniment ele vor crapa din nou.
Postat 19 Septembrie 2018, 11:52 de Hoppmester
PUSCAS DIXIT...fost PDL fost PNL actualmente PSD
Dar să revenim la piaţa noastră. Puşcaş îl desfiinţează pe colegul său de la Cluj în buna tradiţie a meseriaşilor care-şi fac de ruşine colegii de breaslă. Că Piaţa e urâtă, că proporţiile nu sunt păstrate, că nici culorile nu puşcă (şi cureaua lată), e posibil. Până la urmă totul e o chestie de gust. Dar Puşcaş are dreptate când zice că toată manopera asta s-a făcut fără transparenţă şi fără a se mai dezbate public. Cum Oradea are la ora actuală 180 de mii de arhitecţi poate că ar trebui centralizate toate ideile şi alese cele care întrunesc majoritatea.
Postat 19 Septembrie 2018, 11:27 de soricel
.
aici subscriu Mircea, Piata Unirii trebe sa ramana un loc deschis evenimentelor
Postat 19 Septembrie 2018, 11:23 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON