URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2011, 15:12

Petrolistul Attila Racz a fost reţinut. Acuzaţii: un prejudiciu de 16 milioane de euro şi taxe de protecţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Biroul de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a anunţat, marţi, reţinerea şi punerea sub urmărire penală a afaceristului orădean Attila Racz, acuzat că, împreună cu alte trei persoane, Ion Livadariu, Stelian Livadariu, ambii din Constanţa, şi Dumitru Costache, din Argeş, au constituit un circuit evazionist care viza comercializarea de motorină tip Euro 5 fără plata accizelor, prejudiciul creat bugetului de stat ridicându-se la peste 16 milioane de euro.

În perioada 2009-2010, cei patru au folosit antrepozitul fiscal al SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia, al cărui administrator, Florin Ciocoi, un tânăr cu doar două clase primare, a acceptat să falsifice registrele contabile. El nu a înregistrat în documentele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile realizate, înregistrând, în schimb, operaţiuni fictive.

„Astfel, sub pretextul fabricării unui produs finit - petrotex - pentru care acciza este mult mai mică, reprezentanţii SC Texas Group Oyl SRL au achiziţionat motorină tip Euro 5 în regim suspensiv de accize. Concomitent, au evidenţiat în contabilitatea firmei în mod fictiv achiziţia de la firme fantomă a unei alte materii prime - păcură neconformă - necesare fabricării de petrotex", se arată în comunicatul DNA.

Motorină la negru

Pe baza unor documente contabile false, în contabilitatea societăţii din Slobozia au fost înregistrate vânzări de petrotex către firme fantomă, însă în realitate motorina tip Euro 5 a fost comercializată fără plata accizelor către societăţi comerciale care deţin staţii de distribuţie carburanţi din judeţele Sibiu, Botoşani şi Brăila, prin intermediul unor alte societăţi fantomă.

„În majoritatea situaţiilor, firmele fantomă, cu sedii în România, Bulgaria şi Ungaria, au fost constituite în mod special pentru a crea aparenţa de legalitate a acestui circuit infracţional", susţin procurorii.

În mod similar, cei patru au încercat să înfiinţeze un circuit evazionist şi la Vaslui, utilizând antrepozitul fiscal al SC Blak Bitumen Factory SRL din localitate, societate comercială ce deţine în prezent calitatea de antrepozit propus pentru autorizare şi care funcţionează în regim de probe tehnologice, sub supravegherea Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Vaslui. Însă, după demararea anchetei în caz, mecanismul din Vaslui nu a mai fost pus în practică.

Legătura dintre palierele de comandă şi cele de execuţie era Dumitru Costache. Potrivit procurorilor, acesta a participat efectiv la derularea circuitului evazionist şi a supravegheat activitatea de comercializare a produselor petroliere fără plata accizelor.

Banii obţinuţi erau retraşi de către membrii grupului din unităţile bancare prin intermediul unor firme fantomă, pe baza unor justificări fictive cum ar fi achiziţia de cereale sau fier vechi, sau în numele unor persoane fizice care nu aveau nicio legătură cu aceste operaţiuni.

Protecţie la Vamă şi Finanţe

În cadrul anchetei, procurorii DNA au descoperit că afaceristul orădean Attila Racz percepea taxe de protecţie de la patronul unei societăţi, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Gărzii Financiare şi din cadrul Vămii.

„În cursul lunii octombrie 2008, inculpatul Attila Racz i-a pretins reprezentantului unei societăţi comerciale iniţial suma de 15.000 de euro lunar, pentru ca apoi să pretindă 15% din beneficii săptămânal, pentru a interveni pe lângă funcţionari din cadrul Gărzii Financiare şi din cadrul Vămii în vederea asigurării protecţiei cu ocazia controalelor de specialitate ale instituţiilor respective", spune comunicatul DNA.

Attila Racz, Ion Livadariu, Stelian Livadariu şi Dumitru Costache au fost prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigare a Fraudelor, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
ABC. STIUBE IONEL
Tata petroalelor, Ionel Stiube si-a cumparat insula privata in Bahamas, mult a mai furat si asta.
Postat 06 Iulie 2013, 22:08 de MADOF
ABC. STIUBE
Stiube Ionel Nu te teme ,caci eu sunt cu tine .nu te ingrijora caci eu sint Dumnezeul tau.Eu te intaresc si tot eu iti vin in ajutor,eu te sprijinesc cu dreptatea mea biruitoare.caci eu sunt domnul tau,sunt Dumnezeul tau.
Postat 04 Iulie 2013, 21:46 de MADOF
STIUBE IONEL
Stiube ionel 2013
Postat 29 Iunie 2013, 18:07 de MADOF
lasati Drakului de ratati
nu umbriti sufetul cu escroci avecti copii si invatati ca familia e de pret sa va apre ca caini care rup jugulara Turci erau destepti nu puneau suflet si au facut caini de paza si au creat imparatia, la fel faceti si voi de escroci nu mai puteti , le taie jugulara dar pentru asta iti trebuie caini:)) auzi crima este pedesita vise pentru prostime ! nu aveti caini va duc fetele la produs, nu aveti caini va sparge casa, ce nu intelegeti la fapte si copiii cat de multi nu va intereseaza cel mai bun sa traiasca.
Postat 30 Iulie 2011, 20:45 de jonh.doue
proverb romanesc
nimeni nu-i mai presus de lege ......................................... da puscaria-i numai ptr unii ...........................................................
Postat 30 Iulie 2011, 17:51 de eucumine
ALTU : STIUBE IONEL
Pe tata petroalelor , Ionel Stiube l-au condamnat definitiv 12 ani , a fugit din tara, ce s-a intamplat cu el, de ce nu-l aresteaza, pe Viorel l-au scos basma curata prin anii 2000 desi era supranumit "megaevazionistul" , prieten cu Adrian Nastase.
Postat 29 Iulie 2011, 10:38 de Ion
CATRE pentru ce??
in concluzie nu ai port pica treaba cu ps ai dreptate am muri de foame cum zici tu........dar miar place sa te vad vorbind in alte imprejurimi poate mai inteles poate nu....ce vreau sa zic....dar te asigur eu ca nu ai mai fii asa tare in gura ....o zi buna sa ai si ce pot zice HAI LIBERARE!!
Postat 29 Iulie 2011, 02:37 de cris
CATRE pentru ce??
auzi pot sa itit zic un singur lucru...prolema la tine cred ca nu esti maturizat sau poate nu ai copii, treaba cu miile si prostiile astea , un scurt ex si sa nu am intelegi grresit ce vreeau sa iti zic , daca tu ai un copil si til ia careva sa til arda in gao.....z, ce sa zica lumea mai bravo ?? nu stiu daca intelegi tu idea asta dar ce sa zic gandesti ff bine , dar daca totusi vrei sa ma cunosti poti sa imi spui ca la mine nu e o problema treaba asta!! sant destul de cunoscut prin telev... asa ca stai linistit , nu stiu cine ai fi tu dar miar place sa te cunosc vad ca dai niste ex de baieti de baieti, anuntama daca doresti sa ma cunosti , poate nu cunosti o multime de lucruri...sau poate prea multe .....
Postat 29 Iulie 2011, 02:29 de cris
pentru CE?
daca tu spui ca au bagat o gramada de oameni la puscarie cu ce sunt ei de vina???spune/mi si mie?????le/a pus atila sau careva cutitul la gat sa faca infractiuni???ma gandesc ca prietenii tai sunt baieti majori si au stiut in ce se baga,asa ca nu mai vb in necunostinta de cauza,daca au fost fomisti si fraieri asta este probl lor......ma gandesc ca esti unul dintre fraiierii care au luat cateva mii doar ca tu ai scapat de parnaie.......P.S DACA NU AR FI SAGETI PE LUMEA ASTA AM FI TOTI PE LA PUSCARII asa ca VEZI/TI DE TREABA TA
Postat 28 Iulie 2011, 23:36 de hhhhhhhhhhh
CATRE vai de voi oradenilor , mentionat mai jos
auzi prietee asta cu VAI DE VOI ORADENILOR, poate stii destul de multe si tu asa ca nu mai linge c...ru, ca stii ce si cum se profeseaza , au bagat o gramada de baieti la puscarie si nici macar avocat nu leau luat sa vada si ei ca se intereseaza cineva pentru ei asa ca nu mai manca caca.............t, ai fii si tu ceva neam de a lui sau ceva cunoscut, sa ma p.ssss pa tine , numi sta in caracter sa zic deastea dar meriti ma taranule...., si sa il linga in cur pe atila cine la mai lins , cred ca cu tine impreuna , cat tia dat sa bagi comuri dinastea ma baiatule , maturizeazate
Postat 27 Iulie 2011, 23:52 de CE? vai de voi orade
vai de voi oradenilor
voi gurile rele de mai jos nu stiti decat sa comentati si sa radeti de problemele altora,daca aveati si voi ocazia sa faceti banii pe care i invarte atila cu siguranta ati fi facut la fel.asa ca gura mica,in orasul ala sunt numa barfe si bucurie cand cineva pateste ceva.vomit pe orasul ala ,pe toti taranii si pe gurile rele de acolo.vai de voi mi sila de praduitorii din oradea bine a facut atila ca nu a bagat pe nimeni in seama.parca vad ca toti sunteti apropiati de a lui cei care ati scris si cand iese il li.n.g.eti in ........vai de voi
Postat 27 Iulie 2011, 19:14 de hhhhhhh
tot cu spaga
vremea lui vesa nu mai vine? dupa muntii de bani cu care a invaluit casa lui blaga si a altora scapand pe unii si din razbunari personale bagand oameni nevinovati in puscarie, se pare ca e ferit de necazuri. sua pana cind cumpara militieni, procurori si judecatori, pana isi face vacantele din locuri exotice cu oamenii de sus din oras e intangibil? speram ca macar justitia divina sa faca dreptate atita timp cit cateii din jurul lui ai 'mananca' sute de mii de euro ca sa doarma el linistit. vine o zi.......
Postat 27 Iulie 2011, 11:45 de spaga lor la toti
OTRAVA de sobolani
URMEAZA pacat sa faci puscarie si sa nu ai capul pe umeri sa hranestyyy sobolanii:)) ei fa faza cu Blagovene e musai faina hihihihihi, ce teapta in cur isi dau astia:)) mai rau ca TEPES aaa sau avram folosea aredeiu iuteee:))) ei na ca vine MODA FURADAnus e solutia , ati vazut cele care s au siniucis la Bucuresti 2 femei cu situatie ff buna materiala mama si fica au avut alocolemie: CRIMA :)) nu stiu ce va fi dar nu le plang de mila sobolanilor PUUUUUTTTTT , emana poluare
Postat 26 Iulie 2011, 22:43 de fantastic
bravo voua teparilor
MULTA Sanatate pentru crisan ex procuror , buboi de economic si intregi echipe de la pol economica niste tarani si gunoaie adunate cu gramada sa bage oamni la puscarie cu japca , daca imi cereti aici vii dau pe toti nui nici o problema eu nu am nimic de pierdut
Postat 26 Iulie 2011, 20:49 de tot cunoscut
bravo voua teparilor
inca ceva ca uitam sa va zic , daca nu stiti legea va zic eu , daca attila si ceilati nu au facut nimic pe firmele lor , lastii oamni buni nu va mai chinuitit, vio zic din proprie experienta nu mai spalati creeri la lume si la oradeni ca stiti cum merg astea , DAR VA ASIGUR EU CA SI CU EXPERTIZA CRIMINALISTICA DE INSCRISURI SI SEMNATURI FACI PUSCARIE !!!sa va bata dzau pe toti cei care au inchis ochii atunci cand au avut adevarul in fata .
Postat 26 Iulie 2011, 20:45 de tot cunoscut
bravo voua teparilor
singurul lucruu ce ma deranjeaza pe mine este acesta ca stiu cine a facut puscarie si ani grei din cauza acestor gunoaie , iar in acel dosar existau epertize criminalistice, acum trageti voi conluzie, numai ca toti fiind pe o mana garda finaciara , politie, procuratura, judecatori nu dau nume ca nu are rost ca oricum nu rezolv nimic , dar toata zarva asta o sa ia sfarsit cat de repede posibil , stii vorba aici au supt mai multi lapte asa ca nu se vor lasa in groapa unul pe altul, sfat pentru cei care comit infractionalitati eu unu nu va condamn ptr ca traim intro tara de cc......t, nui port pica nici la atila, nici la ceilalti toata faza e ca , cand era mai demult pe vremuri asta era tot la fel cu ce se intampla acum , nu mergem mai departe de adi tarau , zicetimi ce sa rezolvat in dosarul lui va anunt eu nimic , omul se plimba linistit prin america si alti o tragea pe la puscarie, iar cadrele astea la care nu le bagi un pai pe c... acopereau urma si toata mizeria incontinuare, asa ca draga bucuresti lati uitat PE ADI TARAU UITATIL SI PE RACZ ATTILA ca asta e ... oricum nu cred c rezolvati mare zarva , fiti fericiti cu toti , via zis toate astea cine a umblat intre ei!!
Postat 26 Iulie 2011, 20:42 de tot cunoscut
bravo voua teparilor
buna tin va informez ca va cunosc aici sant jocuri din partea partidelor, in fine , cea ce ma deranjeaza pe mine e altceva , multi sant cei care cad victime acestor asa zisi mafioti , am lucrat cu ei impreuna , nu ca acum o dau la sifoneala, dar treaba consta ca sant niste neajunsuri de oamni la care nici un bat in c....r nu le poti baga de fitosi ce sant , in primul rand stiu ff sigur ca la noi la oradea garda finaciara toti sant corupti toti asta va asigur eu , sant niste lepre de oamni, la fel si procurori si judecatori sant corupti, un ex procuror care acum este zic eu la pensie care lea facut jocul lui atila si lui tarau adrian , unul dintre procurori este dostul sef al procuraturi oradea care dadea ordine mai departe catre numitul anagt procuror crisan, un gunoi de om , care cu dreptatea in mana si cu dovezi clare ca x nu e autorul tot lau bagat pe saraci baieti la puscarie , va asteptati ca tara sa nu fure , si sa ia exemple de la alti cum ar fii oameni ai legi
Postat 26 Iulie 2011, 20:35 de tot cunoscut
urare
la multi lui Vasile Blaga azi de ziua lui.Asta cu Racz e cadoul lui Basescu de ziua lui.Ce mai urmeaza numai Mercea stie!!!
Postat 26 Iulie 2011, 18:30 de bihorescu
astea sunt fleacuri
sunt o gramada de administratori care nu stiu ce fac asociatii....atentie actele in original ajung si in mana asociatilor, el poate nici nu stia, trebuie dovedit scrisul din documente asta dureaza ani si ani de cercetare .
Postat 26 Iulie 2011, 17:56 de dorel
de ce se omit date reale de prezentare?
nici macar nu ati citit actul constitutiv cui revine obligatia privind acte contabile, cui? NU intodeauna ii revine adminsitratorului, in cazul asta consideram ca ati studiat amanuntit detalile si el raspunde, NUUUU, ati citit contractul vrivind atributiile contabilului, managerului:))
Postat 26 Iulie 2011, 17:51 de ce se intampla?
de ce se omit date reale de prezentare?
"Florin Ciocoi, un tânăr cu doar două clase primare, a acceptat să falsifice registrele contabile. " deci inytervine si discriminarea daca legea permite voi ce faceti? il improscati cu noroi:)) si chiar are doar DOUA calse primare, eu nu cred, sincer nu va cred incep sa ma obisnuiesc, Proasta devine mai abila decat voi :)) si nu are dreptul sa fie administrator? care lege spune ca nu , fi ti amabili si spuneti ne dupa calitatea voastra profesionala care articol din lege spune ca daca ai doua clase primare nu poti fi administrator? Voi sunteti varza in ce priveste legislatia, aveti relati si pile si coruptie politica cat curinde asta e vocatie de jurnalist? sa faci articole sub influenta pilelor:))) ha, ha, ha, ha, ce va dicteaza pilele asta sa scrieti SLUGILOR.
Postat 26 Iulie 2011, 17:48 de ce se intampla?
haha
Bravo justitiei romane , acum mai ramane Calin Balaj sa fie arestat , doar ca el are mai multe cunostinte . Sa vedem daca vor fi corecti pana la capat . Dreptate !!!
Postat 26 Iulie 2011, 16:01 de haha
vulpea cu coada
vam spus sa fugiti.........gal sefu garzi finaceara oradea era suparat pe asociati lui nu au stiut tabla inpartiri,o sa mai vedeti si alte capete cum o sa cada...de acuma vine furtuna de data asta vine de la bucuresti asta de la oradea au umbrela....
Postat 26 Iulie 2011, 15:27 de geambasu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON