URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2012, 10:11

Peste o jumătate de milion de bihoreni vor alege, în 650 de secţii de votare, nouă deputaţi şi patru senatori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În Bihor, cele nouă mandate de deputaţi şi cele patru de senatori sunt disputate de 58 de candidaţi, reprezentând USL, ARD, UDMR şi PPDD (cu liste complete de candidaţi în toate cele 13 colegii uninominale), precum şi PPMT (cu liste parţiale, în zece colegii) şi PRM (tot cu liste parţiale, în doar opt colegii).

De asemenea, la BEJ Bihor a fost înregistrată şi o candidatură independentă, în colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor, care grupează mai multe localităţi din jurul comunei Ceica.

Numărul alegătorilor din Bihor este de 505.369 de persoane. Potrivit Prefecturii Bihor, pentru desfăşurarea scrutinului au fost tipărite 1,106 milioane buletine de vot, care vor fi distribuite către primari şi preşedinţii celor 650 de secţii de votare în cursul zilei de vineri, 7 decembrie, urmând ca acestea să fie păstrate în sediile primăriilor, în încăperi sigilate şi sub pază militarizată, conform legii. Costurile de tipărire a buletinelor de vot s-au ridicat la suma de 164.228 lei.

De asemenea, vor fi distribuite şi 486.934 de timbre autocolante, mai puţine la număr în comparaţie cu numărul total al alegătorilor, deoarece acestea vor fi aplicate doar pe cărţile de identitate, în timp ce alegătorilor care se vor prezenta cu buletine de identitate în format vechi, tip "carneţel", le vor fi aplicate pe documente ştampilele de la secţiile de votare cu menţiunea "votat".

Cetăţenii care vor dori să-şi exercite dreptul de vot prin intermediul urnei speciale şi îndeplinesc condiţiile legale vor trebui să depună cereri în acest sens la preşedintele biroului secţiei de votare atât în preziua scrutinului, cât şi în ziua votării, pe tot parcursul zilei.

Pe de altă parte, Primăria Oradea a anunţat că cetăţenii care se află într-una din situaţiile care impun eliberarea unui nou act de identitate se pot prezenta la Biroul de Evidenţă a Persoanelor situat în Oradea, pe strada Republicii nr. 24, inclusiv sâmbătă, între orele 8 şi 16, şi duminică, între orele 8 şi 21.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
m a socat vulnerabilitatea culturii romanesti local promovam unitate si consolidare
pe mine m a socat vulnerabilitatea culturii romanesti local promovam unitate si consolidare nationala si la Cotroceni se vindeau parti importante din patrimoniul cultural romanesc, cum e posibil sa fim manipulati si pacaliti in halul asta ? Gura spune una si mana altceva , cum e posibila asemnea tradare a intereselor nationale comune ?
Postat 08 Decembrie 2012, 15:20 de Cotroceni se vindeau
CE facem ?
TRAIAN BASESCU impreuna cu PDL nu au asigurat ROMANIEI acest DREPT de manifestare cultural ROMANEASCA , au vandut bucati din patrimoniu cultural depinzand de VOTUL etniilor in PARLAMENT, ori PROGRESAM ori ne vindem TARA bucatica cu bucatica ca sa indeplinim anumite PROGRAME ?! Inainte de a lua o decizie intrebati va cine detine majoritate si daca este sau nu ok sa o sprijini, dar nu va lasati prada altor etnii ca cineva va maguleste ca puteti sa traiti in MOZAIC CULTURAL, nu putem , ne dezbinam.
Postat 08 Decembrie 2012, 13:56 de GANDITI precum un RO
debili mintali ori ganditi precum un roman !!
VOI vota pentru un viitor CERT 100% cu voturi ROMANE , in rest sunteti SANTAJABILI ! DACA ai un program sa l pui in aplicare fara sa fi santajat la SUSTINERE in Parlament de alte ETNII :)))) ...NU !!! DACA esti ROMAN hai la VOT , avem nevoie de MAJORITATE nu fragmente :))) GANDITI !! PE urma urlati ca UNGURI, sasi , TIGANI , au mai multe DREPTURI :))) cine se face VINOVAT ca nu stiti si nu ganditi STRATEGIC la CONSOLIDAREA unei NATIUNI ?
Postat 08 Decembrie 2012, 13:51 de ori sunteti
EU VOTEZ sunt un CETATEAN RESPONSABIL dau calificative :)))
EU VOTEZ sunt un CETATEAN RESPONSABIL dau calificative :))) daca nu te implici de ce iti plangi de MILA !!
Postat 08 Decembrie 2012, 13:30 de EU VOTEZ sunt un CET
Aoleu
Când mă uit la tanti asta, iar apoi la doamna Florica Cherecheș de la PNL, știu de ce n-o votez pe tanti blondă de la ARD, asta fără să am treabă cu partidele.
Postat 08 Decembrie 2012, 10:05 de Shogun
USL e viitorul , votez viitorul !
USL e viitorul , votez viitorul !
Postat 07 Decembrie 2012, 23:25 de USL e viitorul , vot
in sfarsit calitate umana, sa va dea D-zeu viata lunga DOAMNA!
wwwooow stiati ca FLORICA CHERCHES este mama a patru copii si trei nepoti !!! asta da FEMEIE, felicitari !
Postat 07 Decembrie 2012, 15:44 de wwwooow
Arderea
E vremea sa-i ARD-em pe USLASI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 12:48 de europa
e vremea sa-i ARD-em! Ce sigla si-au ales! E PREDESTINATA!!!
e vremea sa-i ARD-em! Ce sigla si-au ales! E PREDESTINATA!!!
Postat 07 Decembrie 2012, 11:15 de nu i rau deloc
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON