URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Octombrie 2018, 20:09

Peste 200 de angajaţi ai companiei Celestica fac voluntariat ca să ridice patru case pentru familii fără posibilităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Timp de zece zile, între 8 şi 19 octombrie 2018, peste 200 de angajaţi ai companiei Celestica s-au înscris într-un proiect realizat în colaborare cu Asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş, propunându-şi să ridice prin muncă voluntară patru locuinţe pentru tot atâtea familii care nu au o condiţii decente de locuit.

Majoritatea participanţilor nu sunt la prima experienţă de acest gen, fiind dealtfel voluntarii cei mai fideli ai asociaţiei beiuşene.

Noul proiect, intitulat "Locuinţe pentru un viitor sigur", se desfăşoară în cartierul Episcopia Bihor, şi prevede ca voluntarii să lucreze pentru ridicarea caselor de la A la Z, de la zidăriei la termoizolare, de la realizarea acoperişului şi montarea ţiglei până la punerea tencuielii decorative pe cele patru locuinţe.

Colaborarea între Habitat pentru Umanitate cu compania Celestica a început în urmă cu 9 ani, timp în care aceasta a implicat 1.128 angajaţi în proiectele din cadrul acestui parteneriat, a ajutat cu munca, dar şi financiar, la construirea a 19 case, a 3 garsoniere, la ridicarea zidurilor pentru 24 de locuinţe şi la turnarea fundaţiei pentru alte 11 case.

În acest an, printre beneficiarii programului se numără două familii monoparentale, o familie al cărei copil are probleme mari de sănătate, precum şi un cuplu de tineri care provin din familii cu numeroşi membri şi care n-a reuşit să-şi cumpere nici măcar o garsonieră, pentru că nu erau eligibili să contracteze un credit deoarece au venituri mici.

"I-am crescut singură pe cei trei copii ai mei, cum am putut, după ce acum mulţi ani am trecut printr-o despărţire dureroasă de soţul meu, rămânând fără nimic. Acum sunt bucuroasă că în sfârşit mă voi putea aşeza undeva după ce o viaţă am umblat tot din chirie în chirie, de multe ori în condiţii precare", spune una din beneficiarele proiectului.

Colaborarea cu Habitat pentru Umanitate face parte din programul de responsabilitate socială al companiei Celestica, scopul fiind de a crea un impact asupra comunităţii locale pentru a face schimbări pozitive şi, nu în cele din urmă, pentru a promova o cultură a sustenabilităţii la nivel de companie şi de zonă.

Cheile simbolice ale celor patru locuinţe vor fi predate beneficiarilor vinerea aceasta, pe şantierul din strada Harghitei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
frumos gestul.....
frumos gestul doar ca , constructiile alea facute de voluntariat nu sunt la fel ca cele cu autorizatie ma intelegi ce 'zic'??
Postat 16 Octombrie 2018, 09:11 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON