URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Septembrie 2020, 19:33

Peste 140.000 de măști și alte zeci de mii de materiale de protecțe, distribuite de Prefectura Bihor în secțiile de votare (FOTO)

Peste 140.000 de măști și alte zeci de mii de materiale de protecțe, distribuite de Prefectura Bihor în secțiile de votare (FOTO) foto: Instituția Prefectului Bihor
Peste 140.000 de măști și alte zeci de mii de materiale de protecțe, distribuite de Prefectura Bihor în secțiile de votare (FOTO) foto: Instituția Prefectului Bihor
Peste 140.000 de măști și alte zeci de mii de materiale de protecțe, distribuite de Prefectura Bihor în secțiile de votare (FOTO) foto: Instituția Prefectului Bihor
Peste 140.000 de măști și alte zeci de mii de materiale de protecțe, distribuite de Prefectura Bihor în secțiile de votare (FOTO) foto: Instituția Prefectului Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Instituţia Prefectului Bihor a distribuit, sâmbătă, măşti, mănuşi şi substanţe dezinfectante pentru mâini şi suprafeţe, astfel încât alegerile locale de duminică să se poată desfăşura în condiţii de siguranţă în toate cele 655 de secţii de votare.

"Mai sigur decât la cumpărături"

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, la nivelul judeţului au fost împărţite 1.995 recipiente de 0,75 mililitri cu dezinfectant de mâini, 7.464 litri de dezinfectant pentru suprafeţe, 57.500 de perechi de mănuşi şi 142.200 de măşti de protecţie, "atât pentru membrii secţiilor de votare cât şi pentru alegători".

Pentru eficientizarea procesului, distribuţia materialelor s-a făcut prin zece centre zonale organizate în judeţ de unde acestea au fost ridicate de reprezentanţii fiecărei primării, însoţiţi de preşedintele de circumscripţie electorală şi jandarmi.

"În ciuda contextului dificil, am depus toate eforturile ca alegerile de duminică să se desfăşoare corect şi în condiţii sanitare sigure, mai sigure decât mersul la cumpărături sau ieşitul la terase", a declarat prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.

2,2 milioane buletine de vot

Totodată, în cursul dimineţii au fost distribuite către Birourile Electorale de Circumscripţie din judeţ materialele necesare desfăşurării procesului electoral.

În total, la cele 655 de secţii de votare din judeţ vor ajunge 655 de ştampile de control, 3.275 ştampile de vot şi 2.218.320 buletine de vot, câte 554.580 de buletine din fiecare tip: Consiliul Local, primar, Consiliul Judeţean şi preşedinte de Consiliu Judeţean.

Prefectul Ţiplea a îndemnat bihorenii să îşi exercite duminică dreptul la vot, "un drept garantat de constituţie şi, în acelaşi timp, o datorie civică a fiecărui cetăţean".

Potrivit Prefecturii, desfăşurarea procesului electoral din 27 septembrie va fi asigurată la nivelul judeţului Bihor cu ajutorul a 1.287 de cadre ale Poliţiei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei şi ISU Crişana care vor asigura paza secțiilor de votare.

Alți 313 polițiști și 28 de jandarmi vor efectua patrulări pentru prevenirea faptelor antisociale iar 79 de polițiști constituiți în echipe operative, inclusiv de luptători pentru acțiuni speciale, vor fi pregătiți să intervină în caz de nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Prefectul-popă-maseur zice că votul e garantat de Constituție !?!
Exact asta spune și STS, că oferă garanții în baza prerogativelor constituționale. De parcă asta ar garanta corectitudinea marjelor de eroare !?!
Postat 27 Septembrie 2020, 00:46 de CrisDumi
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON