URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
16 Decembrie 2015, 16:52

Percheziţii DIICOT, inclusiv în Bihor pentru evaziune cu produse petroliere. Prejudiciul se ridică la peste 60 milioane de lei

Percheziţii DIICOT, inclusiv în Bihor pentru evaziune cu produse petroliere.  Prejudiciul se ridică la peste 60 milioane de lei foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

36 de percheziţii s-au desfăşurat, miercuri, în Bihor şi în judeţele Arad, Sibiu, Bihor, Bistriţa  Năsăud, Maramureş, Prahova şi Alba, în cadrul unei ample acţiuni a DIICOT ce vizează destructurarea unei reţele specializate în comerţul cu produse petroliere şi care s-a sustras de la plata accizelor şi a TVA-ului "aducând astfel grave prejudicii asupra bugetului consolidat al statului şi asupra mediului concurenţial pe piaţa produselor petroliere".

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, în total prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la 61.963.182 lei.

Gruparea a fost înfiinţată în 2010, de cinci cetăţeni români, un cetăţean italian şi un cetăţean austriac, iar cu timpul, la ea au aderat şi alte persoane, "specializate în obţinerea unor importante beneficii financiare în urma săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani".

"Mecanismul evazionist presupunea achiziţia de produse energetice, în special motorină, în regim suspensiv (de antrepozit fiscal) fără plata accizelor, de către o societate comercială autorizată să funcţioneze ca antrepozit fiscal de producţie sub pretextul utilizării acesteia la producerea unui produs petrolier inferior, denumit generic "combustibil pentru centrale". Ulterior, fie produsele petroliere astfel achiziţionate erau amestecate în cadrul antrepozitului, rezultând produsul finit denumit combustibil pentru centrale, care era vândut către societăţi controlate în mod direct de membrii grupării, astfel încât producătorul se descărca de stocul de produse finite; fie se menţiona în evidenţele contabile realizarea unui proces fictiv de producţie, prin achiziţia fictivă de alte materii prime care intrau în compoziţia "combustibilului pentru centrale" (biodiesel, distilat de vid, etc.) de la mai multe societăţi "fantomă", întocmindu-se în acest sens înscrisuri (rapoarte de producţie, rapoarte de încercare, facturi fiscale, scrisori de transport - CMR, etc.) care atestau un proces industrial ce nu avea loc în realitate, în care motorina era amestecată cu aceste materii prime, obţinându-se produse petroliere inferioare slab accizate", arată comunicatul.

Fie că era vorba de motorină, fie de un amestec de produse petrioliere care conţinea motorină, produsele erau livrate direct către beneficiari, în baza unor documente fictive care atestau ca furnizori societăţi comerciale cu un comportament fiscal inadecvat - "fantomă", astfel încât cumpărătorii să aibă o justificare scriptică a stocului.

"Ulterior, motorina era distribuită către staţii de carburant, iar sumele obţinute erau transferate în conturile bancare ale societăţilor fantomă care aveau aparent rolul de furnizori iniţiali ai circuitului, de unde, în majoritatea cazurilor erau retrase în numerar sau erau transferate de membrii grupării în interesul unor alte societăţi comerciale", arată DIICOT.

Comunicatul mai menţionează şi că prin crearea de circuite financiare fictive, realizate prin operaţiuni multiple de  vânzare/cumpărare succesivă între societăţile controlate direct sau indirect, membrii grupării s-au sustras de la plata accizelor şi TVA datorate bugetului consolidat al statului.

28 de persoane au fost duse la audieri la DIICOT, Structura Centrală.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au beneficiat de sprijinul   inspectorilor din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
TIPAR: COMBUSTIBIL M, KEROSEN etc.
ISTORIA SE REPETA, BAIETI !!!
Postat 16 Decembrie 2015, 22:09 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON