URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Ianuarie 2013, 10:29

Pe schiuri şi patine: Unde te poţi bucura de sporturile de iarnă (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Chiar dacă sărbătorile s-au încheiat, mulţi orădeni nu au apucat încă să facă o ieşire la munte. Măcar pentru o zi, ei pot alege să profite de iarnă.

Pârtii la alegere

La Arieşeni îi aşteaptă două domenii de schi. Pe pârtiile vechi, Vârtop 1 şi 2, echipate cu teleschi şi noctură, doritorii pot coborî de la diferite altitudini, cea mai întinsă dintre pârtii având aproximativ 1.000 de metri. Aici, închirierea unei perechi de schiuri costă 20-25 de lei pentru toată ziua, a unei săniuţe 10 lei, o placă de snowboard - 30 de lei, iar o urcare cu teleschiul costă 5 lei pentru adulţi, respectiv 3 lei pentru copii. Preţurile scad cu câte un leu pentru grupuri. Tot la Arieşeni, în jurul pârtiei, turiştii pot opta pentru o plimbare cu sania trasă de cai, o cursă costând 10 lei pe persoană.

Pentru a treia iarnă la rând, schiorii pot merge şi la noul domeniu de schi, cel de pe raza judeţului Bihor, care a fost realizat de comuna Nucet în colaborare cu Consiliul Judeţean Bihor, prin proiectul "Schi în România". Aici, există o pârtie pentru profesionişti, mai dificilă, dar şi una cu dificultate medie, de aproximativ 1.200 de metri. Domeniul este şi el dotat cu nocturnă, iar o urcare cu telescaunul, care are o capacitate de 1.400 de persoane pe oră, costă 7 lei.

Cursuri de snowboard

Spre Arieşeni există şi o cursă specială a firmei Euromaidec. Ski trip-ul este organizat în fiecare sâmbătă, iar pornirea se face la ora 7 de la Spitalul Municipal, autobuzul ajungând la 07.15 în parcarea Hotelului Ramada, iar la 07.25 la Statuia Cantemir. Preţul unei excursii este de 39 de lei, iar copiii sub 10 ani plătesc 35 de lei. Participanţii beneficiază şi de o reducere la închirierea echipamentelor sportive în acest preţ.

Tot la Arieşeni, pasionaţii pot învăţa să se dea cu snowboard-ul. Asociaţia "Enjoy the ride" organizează tabere de snowboard, de cinci zile, care cuprind în preţul lor şi cazare, mic dejun, acces pe pârtii, plus alte beneficii. O astfel de tabără costă 850 de lei pe persoană. Cu aceeaşi instructori, însă, care pot fi contactaţi la adresa hello@enjoytheride.ro, turiştii pot încerca cursuri separate de snowboard, unde pentru o oră plătesc 60 de lei, preţ în care nu este inclus echipamentul.

La Stâna de Vale pârtia este una mai mică, de 550 de metri, destinată mai mult începătorilor. Dar şi aici, turiştii pot profita de o tură de schi ori sanie, iar pentru a se încălzi pot gusta un vin fiert, băutura de sezon. Închirierea unui set pentru schi costă 25 de lei pe zi, iar placa de snowboard costă 40 de lei. O urcare cu telescaunul este 4 lei. Cei care doresc şi alte senzaţii în vacanţă pot să-şi închiriere snowmobile, cu 50 euro pe oră, şi să "patruleze" zona. De altfel, o firmă organizează şi excursii şi ture organizate de snowmobil, detalii putând fi găsite pe site-ul www.emfextrem.ro.

Pe patine

Pentru cei care preferă să încerce patinajul, Lotus Center a amenajat încă dinaintea Crăciunului un patinoar artificial, întins pe 600 de metri pătraţi, în parcarea mallului. Patinoarul este deschis de luni până vineri, între orele 12 şi 24, iar sâmbăta şi duminica, între orele 10 şi 24. Preţul unui bilet pentru copiii sub 14 ani este de 8 lei, pe zi, iar pentru adulţi - 10 lei, pentru acelaşi interval. Închirierea unei perechi de patine costă 10 lei.

Şi la Orăşelul Copiilor s-a deschis patinoarul artificial amenajat pe aproximativ 400 de metri pătraţi. Accesul pe patinoarul destinat copiilor, dar şi părinţilor care vor să-i înveţe să patineze, este gratuit. Cei care doresc pot închiria perechea de patine cu 5 lei. Dat fiind că vremea nu a fost atât de rece, patinoarul natural de la baza Voinţa nu a putut fi amenajat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON