URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
15 Ianuarie 2013, 16:22

PDL-iştii orădeni s-au pus cu tunurile pe noua putere: USL "brambureşte" ţara şi îşi încalcă promisiunile electorale!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Potop de metafore

Primul care şi-a recitat tirada împotriva actualei puteri a fost, în conferinţa de presă desfăşurată marţi, consilierul local Dorin Corcheş, care şi-a intitulat intervenţia în registru caragialesc - "Majorare, majorare, dar să ştim şi noi!".

"Brambureala majorării taxelor şi impozitelor locale a demonstrat, dacă mai era cazul, că odată văzuţi cu sacii de voturi în căruţă, guvernanţi şi aleşi locali deopotrivă au uitat de promisiunile din campania electorală repezindu-se să smulgă cu două mâini ceea ce nici nu au reuşit bine să întindă cu una. Aşa se face că "emanaţii" alegerilor din 9 decembrie nu au mai aşteptat încheierea lunii de miere, dându-şi rapid arama pe faţă, răsucind sula fiscalităţii în coasta alegătorilor în speranţa jecmănirii ultimilor arginţi", şi-a deschis Corcheş speech-ul bombastic.

El a criticat faptul că la trei ani de la ultima actualizare a nivelului taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei, Guvernul a adoptat în ultimele zile ale anului trecut HG 1.309, indexând cu 16,05% dările locale, comentând - autoironic - că "orice asemănare între cuantumul acestei majorări şi scorul obţinut în alegeri de Alianţa România Dreaptă este, desigur, o simplă şi amară coincidenţă".

Lăsând gluma la o parte, a adăugat Corcheş, "am constatat că în ce priveşte Consiliul Local Oradea, lucrurile au luat o turnură tragi-comică", deoarece "din exces de zel" administraţia locală deja actualizase acum doi ani taxele şi impozitele locale cu rata inflaţiei.
În concluzie, a spus Corcheş, municipalitatea "a scos din burtă noi majorări ale taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013", fapt pentru care Hotărârea de Consiliu din decembrie a trebuit retrasă pentru a se aplica o alta, conformă Hotărârii de Guvern.

Surprinzător, Corcheş a spus că apreciază faptul că banii vor fi folosiţi pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene, afirmând că "Oradea stă foarte bine pe aceste proiecte", dar a comentat că "nu cred că această majorare salvează spectaculos veniturile Primăriei".

De asemenea, el a invocat exemplul altor oraşe din ţară, precum Cluj, Suceava, Braşov, Bucureşti ori Constanţa, care nu au majorat fiscalitatea locală.

Semne rele anul are!

La rându-i, Adelina Coste a criticat faptul că USL "abuzează de încrederea pe care a câştigat-o în rândul românilor la ultimele alegeri, dar refuză să le spună despre ceea ce îi aşteaptă din punct de vedere economic", şi a spus că în condiţiile în care anul a început cu scumpiri la toate produsele de bază, de la energie şi combustibili până la alimente, USL îşi încalcă promisiunile făcute alegătorilor.

"Ritmul de creştere economică a încetinit semnificativ în ultimele 8 luni ale anului 2012. Comparativ cu începutul anului 2012, în care intram cu o creştere economică prognozată la 2,5%, începutul anului 2013 stă sub semnul unei stagnări economice a anului 2012, conform celor mai pesimiste scenarii, şi a unei creşteri foarte reduse, de 0,4%, în anul 2012, conform senariului optimist", a spus Coste.

"PDL va depune amendamente la legea bugetului de stat pe 2013, aşa cum a promis, în direcţia măsurilor de creştere economică şi relaxare fiscală pentru că bunăstarea românilor nu se poate face altfel decât prin dezvoltare economică", a mai spus Adelina Coste, adăugând, de asemenea, că "PDL îndeamnă USL să renunţe la bătălia pentru împărţirea funcţiilor în deconcentrate, să prezinte strategia de dezvoltare economică, bugetul de stat şi să se ţină de cuvânt cu ceea ce au promis pentru ca în felul ăsta au ajuns la putere şi patru ani ei trebuie să se descarce de vot".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
voi sunte-ti prastie
uite cine vorbeste, gunoaile din pdl care au dus tara in jos, merge-ti la sapa, nu e de voi politica, sunte-ti analfabeti cu totiiiii, nu vedeti unde ati cazut??????????????/marsssssssssssssss
Postat 29 Ianuarie 2013, 11:33 de petre
Dezastru
eu chiar nu inteleg de ce mai dati stiri cu zegosii astia - macar puneti-le un titlu mizerabil (sau v-a dat bani)
Postat 16 Ianuarie 2013, 18:15 de meleg
zat......
ESTI UN CARAGHIOS PENIBIL, COMPLEXAT, FRUSTRAT...MARSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS NESIMTITILOR.
Postat 16 Ianuarie 2013, 11:44 de soso
...
USLul a reintregit pensiile,acum le maresc.PDLul le-a taiat si au tocat 20miliarde.Cunosc propaganda,a fost "criza"...
Postat 15 Ianuarie 2013, 19:45 de cln tdr
Un tzaran
Porchesh...punct.
Postat 15 Ianuarie 2013, 18:21 de Votantu de nagyvarad
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON