URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2012, 14:45

PDL-ista Ionela Bruchental a dezvăluit sloganul ARD Bihor: Oameni de bine, oameni ca tine!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost secretar de stat, ca vicepreşedinte al Agenţiei pentru Valorificarea Activelor Statului în guvernarea PDL, Ionela Bruchental, acum candidat în colegiul pentru deputaţi 7 Oradea, a lansat joi, la prima conferinţă de prezentare pe care a susţinut-o alături de colegul Călin Mocan, candidat în colegiul 9 Oradea, şi de Laurenţiu Chiană, candidat în colegiul 1 Marghita, un adevărat tir împotriva liderilor naţionali şi locali ai USL, pe care îi acuză de incompetenţă şi de faptul că nu ştiu să facă nimic altceva decât să se gândească la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

USL nu vine cu nimic

"Eu îi întreb pe liderii USL Bihor, să ne spună dacă Crin Antonescu şi Victor Ponta au aflat că sunt la guvernare, şi cred că aceasta ar trebui să fie o preocupare şi pentru liderii USL Bihor", a spus Ionela Bruchental. "Sunt de şase luni la putere, dar prin comportamentul lor politic nu vin cu nimic care să certifice această poziţie pe care au dobândit-o după căderea Guvernului MRU", a mai spus PDL-ista.

Bruchental a amintit că liderii USL promiteau la începutul anului că "de a doua zi" vor lua măsuri de protecţie socială, pentru rezolvarea problemelor din sănătate şi din agricultură, dar "constatăm că din a doua zi singurul lor proiect a fost suspendarea preşedintelui Traian Băsescu".

De asemenea, PDL-ista i-a acuzat pe adversarii din USL că "prima măsură pe care acest Guvern a luat-o a fost oprirea investiţiilor", ceea ce în Bihor ar fi însemnat stoparea lucrărilor de reabilitare a drumului naţional dintre Deva şi Oradea, abia pornite în vară, dând exemplul locuitorilor din comuna Lunca, rămaşi "cu şanţul săpat în faţa porţilor".

Atac la Popa şi Bolojan

Bruchental i-a acuzat pe liderii USL şi în legătură cu faptul că nu au depus în Parlament un proiect al Legii Bugetului pe anul 2012, dar şi pentru faptul că la nivelul Consiliului Judeţean preşedintele Cornel Popa nu dispune de banii necesari concretizării unor promisiuni făcute în campania pentru alegerile locale.

"Din informaţiile pe care le avem, Consiliul Judeţean nu are bani. În campanie au fost făcute multe promisiuni, dar nu a început aplicarea niciuneia. Nu ştiu dacă domnul Cornel Popa sau domnul Ilie Bolojan nu au nicio problemă cu faptul că puterea refuză să discute despre bugetul pe anul viitor. Cum poţi să vii să ceri votul când tu, ca partid politic, nu vrei să vii pe finalul anului 2012 cu proiectul bugetului pe 2013? Oare ce vor să evite liderii USL?", a întrebat, retoric, Ionela Bruchental.

Ea a mai acuzat, de asemenea, faptul că USL prigoneşte directorii de servicii deconcentrate puşi în funcţii de PDL, obligându-i să demisioneze prin mutarea lor în alte judeţe, tocmai pentru a scăpa de ei, dar cu cheltuieli în plus. Bruchental a dat exemplul şefului Direcţiei Agricole, Nicolae Hodişan (şi el candidat din partea PDL, în colegiul 1 Senat, Marghita - Săcueni), care a trebuit să renunţe la fotoliu după ce a fost mutat în alt judeţ, dar şi cel, mai proaspăt, al şefului de la Îmbunătăţiri Funciare, Dorin Corcheş, care a aflat "chiar ieri" că a fost mutat în Ilfov.

Ruşine, PNL!

Mult mai scurt şi mai sec, Laurenţiu Chiană, candidat în colegiul 1 Marghita, a povestit că, deşi în vară a fost prezentat ca preşedinte al Partidului Noua Republică (al cărui şef la nivel naţional este Mihail Neamţu), în cele din urmă, pentru că această formaţiune nu a putut fi înregistrată legal, va candida din partea ARD Bihor ca reprezentant al PNŢCD aripa Pavelescu.

De altfel, Chiană a precizat că după 9 decembrie, dacă va fi ales, va renunţa la calitatea de membru al PNŢCD-Pavelescu şi va redeveni preşedinte al Partidului Noua Republică, după înscrierea acestuia în Registrul Partidelor Politice.

Dintre adversarii USL-işti, Chiană a preferat să se concentreze tot asupra liberalilor, punând "o singură întrebare" liderilor PNL. "Să ne spună ce părere au despre atitudinea pe care a luat-o profesorul Neagu Djuvara vizavi de candidaţii propuşi de PNL şi de direcţia în care se va duce doctrina PNL", a spus "ţărănistul", cu referire la faptul că, după acceptarea lui Gigi Becali drept candidat din partea PNL, bătrânul liberal a afirmat că îi este "ruşine".

Slogan "la sentiment"

Ionela Bruchental a mai intervenit o dată printr-o scurtă luare de cuvânt la conferinţa de presă, spunând că are plăcerea să anunţe "în premieră", sloganul care va fi folosit în campania ce urmează de către ARD Bihor: "Oameni de bine, oameni ca tine".

"Am optat pentru acest slogan pornind de la faptul că în ultimii patru ani, când ţara a trecut printr-o perioadă foarte grea, partidul nostru a fost singurul care şi-a asumat măsurile dure de austeritate pe care le-a luat", a spus Bruchental, adăugând că în 2009, când PDL guverna împreună cu PSD, social-democraţii au dat bir cu fugiţii în opoziţie, unde - alături de liberali - "nu au făcut altceva decât să aducă critici, care nici măcar nu au fost constructive".

"Sloganul nostru înseamnă că în spatele unor acţiuni dureroase s-au aflat totdeauna intenţii realiste care să ne ducă la un final pozitiv", a spus, cu optimism, fostul secretar de stat din guvernările PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
votul distruge o tara
voi prin vot ati distrus tara continuati nu va oprit, votati toti hotii si criminalii posibili
Postat 03 Noiembrie 2012, 10:47 de anka
PUSCARIASO
LA SUPT CU VOI ??Cum se numeste sotia unui puscarias cu care impreuna au delapidat statul ROMAN ?? Puscariasa se numeste nu Parlamentar EVAZIONISTO ....
Postat 03 Noiembrie 2012, 08:52 de jean
Banii minerului si...
Nashpeta cu nume si mutra de muzeu netencuit este un monument de prostie, incultura si, normal, tupeu. Fina buldoporcului Blaga mai vrea o tura in Parlament, dar nu știe sa lege o fraza coerent si corect, chiar dacă îl imita pe nasuso, nu iese decât un grohaitschelalait... Sper sa rămână si ansu fără colegiu....adică nevotat...sa vedem ce meserie o sa faca
Postat 02 Noiembrie 2012, 16:13 de Mineru
????
NESIMTIRE , NERUSINARE, TUPEU MARS SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS RUMEGATOAREO
Postat 02 Noiembrie 2012, 14:48 de soso
tot neamul vostru sa se faca scrum, amin!
lka ce reputatie are pana rama asta sa se duca pe Dunare sa pescuiasca PESTY :))))) sa lase romanul in pace ca isis merita soarta precum ii e si neamul :)))
Postat 02 Noiembrie 2012, 08:58 de fura v ar moartea!
tot neamul vostru sa se faca scrum, amin!
romanii sunt fraieri ca inghit si inghit dar stiti ce inghititi sau nu ? te saturi de mizeri care put , mai au loc tinerii de gunoaiele astea fara banii furati de unde daca nu il tine masa si taica su cu banii publici, taxele voastre, aceleasi putorii ordinare se perinda in PDL , de ce ? noi nu suntem orbi si prosty, suntem cetateni romani :))) voi care nu va vedeti moaca in oglinda mai puteti fura?
Postat 02 Noiembrie 2012, 08:53 de fura v ar moartea!
SLOGAN
OAMENI CA VOI, IN FUNCTII NOI ( TOT AI VOSTRI SUNT PESTE TOT), SCIMBA CULOAREA DUPA PUTERE SAU DUPA INTERESE , NU TOCMAI ORTODOXE ,,,,==== FINANTE, ==== //CINE ARE BANI , ARE MAMA SI TATA,== DECI ARE PUTEREA. Si mai vrem sa ne fie bine.!?!?!?!?!?
Postat 02 Noiembrie 2012, 08:36 de Dana
la vremuri noi, tot voi?
sanse=zero la munca, lipitorilor!
Postat 02 Noiembrie 2012, 00:40 de terente
CE SLOGAN
CHIAR PROST......................PUTINA LOGICA...................EI UNDE SUNT IN SLOGAN???????CA OAMENII DE BINE SUNT AIA CA TINE, CA MINE ETC NICIDECUM CA EI..............AR VRE SA INSINUEZE DOAMNA SECRETAR DE STAT. II UREZ SUCCES, BUCURESTIUL E DEPARTE DE PROVINCIE.............TOTUSI
Postat 01 Noiembrie 2012, 23:04 de CARLA
Multumesc, dar nu vreau binele vostru!
Multumesc frumos, dar cine mai vrea binele PDL-istilor? Ne-au mai fraierit cu un slogan asemanator: Sa traim bine! Acum se vor oameni de bine.. care dintre cei trei din poza? Sunteti 3 NASOLI!!! La care mai adaugam multa INCOMPETENTA, NERUSINARE, dar tot este BINE v-am uitat la foc mic si a-ti luat foc! Acum strig BINE ca ARD-eeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 01 Noiembrie 2012, 21:48 de Ionela de bine
marrrs javre imputite !
astia au impresia ca daca spun BLAG tremuram in fata LOR :))) bagati va mintile in cap ca nu se stie ce poate un OM cand ii se umple paharul , DORMITI IN PACE , amin! dati drumul la cainii
Postat 01 Noiembrie 2012, 21:32 de cainii pe ei
realitatea
am vazut-o acum cateva zile la Realitatea! Sincer, nu stiu cum o cheama in acest moment, Pop sau Bruchental?! A fost PENIBILA! Nu stie sa foloseasca de loc gura! Adica nu este facatoare de vorbe mestesugite! Si are un accent mult prea...de Bihor! Cine stapaneste limba literara, chiar daca este din Bihor, la o emisiune TV incearca sa vorbeasca altfel!
Postat 01 Noiembrie 2012, 20:41 de TDS
BANIIIIIIIIIII jossss
NU MAI VOTATII neamm de hotiiiiiiiii, NU MAI votati CA VA UCID copii FARA mila :)))) DIN CAUZA LOR CAD VICTIME NEVINOVATI CA legea ii apara . LEGE FACUTA DE hotii SI criminali:)))) PARINTI NOSTRI NU AU INTELES NIMIC DAR NICI VOI NU INTELEGETI CA DACA hotul E LASAT SA SE INMULTESCA AJUNG COPII COPIILOR VOSTRI ...... AJUNG CE AJUNG SI AZI LA cimitir, DEGEABA PLANGETI CA NU ATI FACUT nimic PAENTRU CA SA I SALVATI!
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:40 de da sau nu ?
BANIIIIIIIIIII jossss
legea CARE SA RECUPEREZE prejudiciul PANA LA A 10 generatie :)))) SA VA PLATEaSCA COPII prostia , SA VA BLASTEME numele :))) hotiiiiiii , LA CE SA SE MAI INMULTESCA O SAMANA DE hotiiii ? DACA VREI SA APERI O TARA DE hotii AI NEVOIE DE profesionity SI NU DE hotii IN guvern :))))
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:36 de da sau nu ?
BANIIIIIIIIIII jossss
legea CARE SA RECUPEREZE prejudiciul PANA LA A 10 generatie :)))) SA VA PLATESCA COPII prostia , SA VA BLASTEME numele :)))
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:34 de da sau nu ?
BANIIIIIIIIIII jossss
DE CE CREZI CA EXISTA DROGURI, PROSTITUTIE CA BANUL PUBLIC SA INTRE CUI II VREA :))))) VAI DE VOI, JAVRELOR O SA VA GASITI COPII SI NEPOTII DEPENDENTI CA A TI FURAT PANA V ATI BAGAT PICIORUL IN TARA ASTA distrusa de mizerii politice :))) ce semanati sa culegeti ca vati de unde plati prostia neamului de hot care sunteti, amin!@
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:30 de da sau nu ?
BANIIIIIIIIIII jossss
inchisoare faci pentru fapta , recuperarea banilor este altceva :)))) STATUL ROMANI SI A INCASAT PREJUDICIUL DA SAU NU ?trezoreria romana A INCASAT BANII DA SAU nu :))) SCUZAMA FAC SI EU EVAZIUNE SI FAC INCHISOARE oricand DAR BANI RAMAN LA neamul meu :))) IMI FAC PARTE PE romaneste :))) HA, HA, HA, HA, HA, ASA POT SA FAC SI TALHARIE !! FAC AVERE DE II LAS PE TOTI IN KURUL goool
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:27 de da sau nu ?
Oameni ca tine nu e de bine !
Există câte un răspuns la orice.
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:26 de Carp III
Sloganul e ca pulanul
Las-o mai moale cu incompetenţa Ionelo, că mai incompetent decât Boc al tău se poate vedea doar odată la 200 de ani, iar hapsâni ca PDL-iştii se nasc doar odată la mileniu. Că Ponta şi Antonescu sunt doar un pic mai răsăriţi decât alde Popa şi Bolojan, nu eşti tu cea care să faci analize pe text. Iar textul cu "oameni de bine, oameni ca tine" ai face bine să ţi-l bagi până în uter. Ca tine da, ca mine în niciun caz. Prost slogan !
Postat 01 Noiembrie 2012, 18:24 de Carp III
Uite cine vorbeste!
Fiecare om are libertatea de a-si alege modul in care sa se compromita. Ionela si Calin isi vor cunoaste adevarata legitimitate in 9 decembrie 2012.
Postat 01 Noiembrie 2012, 17:48 de SAFE
usl-ul steiului
La Stei usl-ul nu e format din psd si pnl ca nu mai inteleg ninic?
Postat 01 Noiembrie 2012, 16:37 de fan
frauda
-Ar trebui D-na sa povestiti si cum sta treaba pe la Stei,unde partidul Dvs continua alaturi de PNL sa faca lucruri care nu servesc cetatenilor orasului,mai mult se impun ca niste comunisti...ma gandesc ca sunteti la curent cu CA de la SOLCETA..unde s-a votat politic si nu dupa competente.... -Asa ca lasati-o mai moale.....sunteti neschimbati.... Apropo..D-lor ziaristi...faceti o ancheta la primaria Stei sa vedeti cum politica PDL-PNL distruge ce a mai ramas din acest oras (in speta SOLCETA)...va garantez un articol de senzatie
Postat 01 Noiembrie 2012, 15:57 de poate se sesizeaza ?
4470 de lei noi
S-a recuperat...este vorba de 4470 (47 mil de lei vechi) pentru care sotul d-nei Bruchental a facut inchisoare 4 ani si 2 luni in timp ce aceasta era deputat in parlamentul Romaniei iar nasul de cununie d-nul Blaga era ministru de interne in aceea vreme...deci...da sau nu?
Postat 01 Noiembrie 2012, 15:50 de Flroin
scurt si la obiect :)))
s au recuperat banii din evaziunea produsa de SOTUL EI , bani cu care familia ei se intretinea ?
Postat 01 Noiembrie 2012, 15:35 de da sau nu ?
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON