URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Decembrie 2018, 12:27

Patru incendii în trei zile, toate provocate de coşurile de fum necurăţate

Patru incendii în trei zile, toate provocate de coşurile de fum necurăţate foto: arhiva ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pompierii bihoreni au intervenit, în ultimele trei zile, pentru stingerea a patru incendii, toate izbucnite din cauza coşurilor de fum necurăţate de funingine, potrivit unui comunicat transmis luni de ISU Crişana.

Primul eveniment de acest gen s-a produs vineri, în jurul orei 15.25, când echipajele Staţiei Aleşd au fost chemate la un bloc de locuinţe din cartierul Şoimul din oraş.  Din fericire, însă, s-a aprins doar funinginea de pe coşul de fum, astfel că niciun apartament nu a fost afectat.

"Sâmbătă şi duminică, pompierii Staţiei Ştei şi ai Gărzii Sălard au acţionat pentru gestionarea a două evenimente similare produse la un bloc de pe strada Andrei Mureşanu din Ştei, respectiv la o locuinţă din Sălard", se arată în comunicat.

Tot sâmbătă, forţele de intervenţie ale Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au stins un incendiu izbucnit la coşul de fum al unei case de pe strada Alexandru Sahia din municipiu. "Proprietarul locuinţei, care a suferit un atac de panică, a fost asistat medical, rămânând ulterior la domiciliu în urma refuzului acestuia de a fi transportat la spital", a mai transmis ISU Crişana.

Norocul locatarilor din toate cele patru situaţii a fost că incendiile au fost sesizate rapid, iar pompierii s-au mobilizat şi ei operativ. Astfel, niciun incendiu nu s-a soldat cu daune materiale.

Pentru a evita producerea unor tragedii, militarii le recomandă bihorenilor să cureţe periodic coşurile, dar şi să ceară ajutorul persoanelor specializate şi autorizate pentru repararea lor.

De asemenea, în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile.

Totodată, coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON