URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iunie 2014, 11:33

Patronul Trei G, Ion Govoreanu, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune cu zahăr

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Tribunalul Bihor a pronunţat, vineri, primul verdict în dosarele de evaziune deschise pe numele afaceristului orădean Ion Govoreanu, patronul supermarketelor Trei G.

Este vorba despre dosarul „Zahărul", aşa cum l-au denumit poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, în care Govoreanu era acuzat de o pagubă de aproape 1,4 milioane de lei în dauna bugetului de stat, prin tranzacţii ilicite cu zahăr în perioada 2004-2005 făcute pe o firmă înfiinţată în comuna Vadu Crişului, For United SRL.

Prin firma respectivă, Govoreanu importa zahăr pentru producţia de „Zaharom", zahăr amestecat cu aromă de vanilie ori cu cacao, însă, în realitate, doar îl ambala şi îl vindea în magazine.

Frauda a fost sesizată încă din 2005, de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bihor. Aici, însă, ancheta a stagnat vreme de cinci ani, după care, în 2010, a fost predat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor.

Cazul a ajuns în faţa instanţei după alţi trei ani, în 2013, avându-i ca inculpaţi pe Ion Govoreanu, acuzat de o pagubă de 1,4 milioane de lei şi pe unul dintre complicii lui, Ionuţ Alexe Ionescu, patronul Simonela Com, acuzat că şi-a devalizat propria firmă cu 130.000 lei. În urma dezbaterilor, judecătorii au dispus încetarea procesului penal faţă de Ionescu, ca urmare a prescrierii speciale a răspunderii penale, însă au dispus confiscarea sumei pe care a delapidat-o, care va intra în vistieria statului.

În cazul lui Govoreanu, însă, judecătorii au dispus condamnarea lui la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, alţi 3 ani de interzicere a drepturilor civile, plus obligarea lui la plata celor 1,4 milioane lei, prejudiciul pe care l-a cauzat bugetului de stat.

Sentinţa dată de Tribunalul Bihor nu este definitivă, căci poate fi atacată, în termen de 10 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel Oradea.

Celebrul evazionist orădean mai e judecat, tot la Tribunalul Bihor, pentru coordonarea unui carusel evazionist prin care a eludat plata a peste 22 milioane de euro, constând în TVA pentru tranzacţiile intracomunitare efectuate. 

Citiţi despre cum a fentat Govoreanu statul în afacerile sale cu zahăr în articolul: Escrocheria Trei G

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON