URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 23 MARTIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În judo folosești forța adversarului pentru a o canaliza împotriva lui. Cred că același principiu ar trebui să-l aplicăm și asupra vandalilor care sparg toalete, coșuri de gunoi și bănci. De ce să-i băgăm la pușcărie sau să-i amendăm cu sume uriașe? Mai bine să se amplaseze prin parcuri sape, hârlețe și greble. Cei cu exces de energie și surplus de testosteron vor putea să dea o prașilă, să facă straturi pentru flori, să ne scape de buruieni...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cele două loturi din Bihor ale Autostrăzii Transilvania, Biharia - Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș - Suplacu de Barcău (26,35 km), ar merita denumite - mulțumită tehnocraților din CNAIR, politrucilor care au condus Transporturile, dar și parlamentarilor bihoreni - ale Nesimțirii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre completările aduse la legislație care prevăd că, în sensurile giratorii, șoferii trebuie să respecte regulile privind circulaţia pe benzi, având obligaţia să semnalizeze din timp părăsirea intersecţiei şi să se asigure?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O recentă modificare a Codului Rutier repară una dintre problemele vechi ale legislaţiei rutiere. În esenţă, până la modificările aduse prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 11/2023, o persoană condamnată pentru o infracţiune rutieră (spre exemplu, pentru conducere fără permis) nu avea nicio interdicţie în a obţine imediat după condamnare permisul de conducere.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
O altă formă de tulburare anxioasă este tulburarea anxioasă generalizată, care se deosebeşte de panică (unde simptomele apar brusc) prin faptul că bolnavii prezintă o anxietate difuză şi persistentă, fără fobii, atacuri de panică sau tulburare obsesiv-compulsivă.
23 Iunie 2014, 11:33

Patronul Trei G, Ion Govoreanu, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune cu zahăr

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Tribunalul Bihor a pronunţat, vineri, primul verdict în dosarele de evaziune deschise pe numele afaceristului orădean Ion Govoreanu, patronul supermarketelor Trei G.

Este vorba despre dosarul „Zahărul", aşa cum l-au denumit poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, în care Govoreanu era acuzat de o pagubă de aproape 1,4 milioane de lei în dauna bugetului de stat, prin tranzacţii ilicite cu zahăr în perioada 2004-2005 făcute pe o firmă înfiinţată în comuna Vadu Crişului, For United SRL.

Prin firma respectivă, Govoreanu importa zahăr pentru producţia de „Zaharom", zahăr amestecat cu aromă de vanilie ori cu cacao, însă, în realitate, doar îl ambala şi îl vindea în magazine.

Frauda a fost sesizată încă din 2005, de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bihor. Aici, însă, ancheta a stagnat vreme de cinci ani, după care, în 2010, a fost predat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor.

Cazul a ajuns în faţa instanţei după alţi trei ani, în 2013, avându-i ca inculpaţi pe Ion Govoreanu, acuzat de o pagubă de 1,4 milioane de lei şi pe unul dintre complicii lui, Ionuţ Alexe Ionescu, patronul Simonela Com, acuzat că şi-a devalizat propria firmă cu 130.000 lei. În urma dezbaterilor, judecătorii au dispus încetarea procesului penal faţă de Ionescu, ca urmare a prescrierii speciale a răspunderii penale, însă au dispus confiscarea sumei pe care a delapidat-o, care va intra în vistieria statului.

În cazul lui Govoreanu, însă, judecătorii au dispus condamnarea lui la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, alţi 3 ani de interzicere a drepturilor civile, plus obligarea lui la plata celor 1,4 milioane lei, prejudiciul pe care l-a cauzat bugetului de stat.

Sentinţa dată de Tribunalul Bihor nu este definitivă, căci poate fi atacată, în termen de 10 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel Oradea.

Celebrul evazionist orădean mai e judecat, tot la Tribunalul Bihor, pentru coordonarea unui carusel evazionist prin care a eludat plata a peste 22 milioane de euro, constând în TVA pentru tranzacţiile intracomunitare efectuate. 

Citiţi despre cum a fentat Govoreanu statul în afacerile sale cu zahăr în articolul: Escrocheria Trei G

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5644 RON
  • 1 EUR = 4.9232 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON