URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Iunie 2014, 11:33

Patronul Trei G, Ion Govoreanu, condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru evaziune cu zahăr

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor a pronunţat, vineri, primul verdict în dosarele de evaziune deschise pe numele afaceristului orădean Ion Govoreanu, patronul supermarketelor Trei G.

Este vorba despre dosarul „Zahărul", aşa cum l-au denumit poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, în care Govoreanu era acuzat de o pagubă de aproape 1,4 milioane de lei în dauna bugetului de stat, prin tranzacţii ilicite cu zahăr în perioada 2004-2005 făcute pe o firmă înfiinţată în comuna Vadu Crişului, For United SRL.

Prin firma respectivă, Govoreanu importa zahăr pentru producţia de „Zaharom", zahăr amestecat cu aromă de vanilie ori cu cacao, însă, în realitate, doar îl ambala şi îl vindea în magazine.

Frauda a fost sesizată încă din 2005, de Oficiul de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Bihor. Aici, însă, ancheta a stagnat vreme de cinci ani, după care, în 2010, a fost predat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor şi poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor.

Cazul a ajuns în faţa instanţei după alţi trei ani, în 2013, avându-i ca inculpaţi pe Ion Govoreanu, acuzat de o pagubă de 1,4 milioane de lei şi pe unul dintre complicii lui, Ionuţ Alexe Ionescu, patronul Simonela Com, acuzat că şi-a devalizat propria firmă cu 130.000 lei. În urma dezbaterilor, judecătorii au dispus încetarea procesului penal faţă de Ionescu, ca urmare a prescrierii speciale a răspunderii penale, însă au dispus confiscarea sumei pe care a delapidat-o, care va intra în vistieria statului.

În cazul lui Govoreanu, însă, judecătorii au dispus condamnarea lui la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, alţi 3 ani de interzicere a drepturilor civile, plus obligarea lui la plata celor 1,4 milioane lei, prejudiciul pe care l-a cauzat bugetului de stat.

Sentinţa dată de Tribunalul Bihor nu este definitivă, căci poate fi atacată, în termen de 10 zile de la pronunţare, la Curtea de Apel Oradea.

Celebrul evazionist orădean mai e judecat, tot la Tribunalul Bihor, pentru coordonarea unui carusel evazionist prin care a eludat plata a peste 22 milioane de euro, constând în TVA pentru tranzacţiile intracomunitare efectuate. 

Citiţi despre cum a fentat Govoreanu statul în afacerile sale cu zahăr în articolul: Escrocheria Trei G

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON