URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Patroni pe bani publici: Edilii din Ştei şi-au tras club privat pe banii oraşului

Patroni pe bani publici: Edilii din Ştei şi-au tras club privat pe banii oraşului AVEM ECHIPĂ!... Şteienii s-au bucurat anul trecut când, prin înfiinţarea Clubului Sportiv Orăşenesc Ştei, echipa de fotbal le-a fost salvată de la desfiinţare. Ce nu ştiau e că CSO Ştei a fost "privatizat" de primarul Ioan Lucaciu (foto stânga) şi de viceprimarul Florin Miara (foto dreapta). Cică din greşeală...
Patroni pe bani publici: Edilii din Ştei şi-au tras club privat pe banii oraşului LUCACIU, CARTONAŞ ROŞU! Primarului Ioan Lucaciu (foto) pare să-i placă tare mult sportul, mai ales dacă-i serveşte intereselor proprii. După ce, în prag de alegeri, s-a folosit de acte măsluite ca să ridice o sală de sport pe un teren revendicat, doar ca să-şi înmulţească electoratul, acum a comis-o din nou. A falsificat, împreună cu viceprimarul, anexa unei hotărâri a Consiliului Local şi şi-au tras club sportiv privat pe banii oraşului
Patroni pe bani publici: Edilii din Ştei şi-au tras club privat pe banii oraşului UNA PE FAŢĂ, ALTA PE DOS. Edilii din Ştei au schimbat cu bună ştiinţă actul constitutiv al Clubului Sportiv Orăşenesc. Ca dovadă, la Prefectura Bihor au transmis varianta corectă, conform căreia Consiliul Local este unic membru al organizaţiei (facsimil stânga), în timp ce la Primărie au înregistrat varianta în care fondatorii sunt trei persoane fizice, iar Consiliul nici măcar nu e pomenit (facsimil dreapta), variantă pe care au şi pus-o în aplicare
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înfiinţarea Clubului Sportiv Orăşenesc Ştei, care urma să aibă o singură secţie, de fotbal, ce activează în Liga a V-a judeţeană, a fost pregătită luni de zile. S-a alcătuit un Comitet de iniţiativă cetăţenească, format din primar, viceprimar, consilieri locali, profesori de sport şi suporteri, care au strâns 661 de semnături şi au organizat dezbateri publice pentru atragerea de investitori privaţi. Iar cum aceştia nu s-au înghesuit, în luna iunie a anului trecut consilierii au decis să-l pornească pe banii oraşului.

Delegaţi să se ocupe de punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Local nr. 65 au fost primarul Ioan Lucaciu, viceprimarul Horia Miara şi Claudiu Pirtea, un profesor de sport din comitetul de iniţiativă. Cei trei, însă, au deturnat întreaga operaţiune. În loc să-l fondeze ca pe un club de interes local, CSO Ştei a fost năşit ca unul privat, cu trei fondatori persoane fizice: Lucaciu, Miara şi Pirtea. Escrocheria a ieşit la iveală abia acum, după un an, timp în care clubul a înghiţit 180.000 de lei din bugetul local.  

Sportul pentru toţi

Consiliul Local Ştei a decis înfiinţarea Clubului Sportiv Orăşenesc Ştei pe 25 iunie 2010. Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, CSO urma să fie o entitate cu personalitate juridică de drept public-privat şi de interes local, fapt ce permitea atragerea de investitori privaţi pentru finanţarea unor proiecte iniţiate de club, în interesul oraşului. "A fost o hotărâre votată cu unanimitate, pentru că dădea posibilitatea reînvierii sportului în zonă. Am luptat mulţi pentru acest club", explică Horea Dumitraş, consilier local.

În mod bizar, însă, deşi proiectul de hotărâre făcea referire la două anexe, adică actul constitutiv şi viitorul statut al clubului, acestea nu au fost puse în dezbatere, pentru ca membrii CL să le poată discuta şi modifica în cazul în care ar fi conţinut nereguli. Chiar şi aşa, din prevedere, consilierii au stabilit în timpul şedinţei - lucru consemnat în procesul verbal - că unicul acţionar al clubului va fi Consiliul Local Ştei, iar membri fondatori CL şi membrii Comitetului de Iniţiativă.

04 Pirtea.jpgDe asemenea, aleşii şteienilor au aprobat organigrama şi statul de funcţii al CSO, format din 4 posturi, precum şi componenţa Consiliului Director. Primarul Ioan Lucaciu urma să fie preşedinte, secondat de viceprimarul Horia Miara ca vicepreşedinte, şi de profesorul de sport Claudiu Pirtea (foto) ca secretar, cel din urmă fiind şi membru al Comitetului de Iniţiativă. Cei trei urmau să se ocupe şi de punerea în aplicare a hotărârii, adică de redactarea documentelor, de formalităţile pentru obţinerea personalităţii juridice şi de înregistrarea clubului la Federaţia Română de Fotbal şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal. Iar pentru că era vorba de clubul oraşului, aleşii au decis să-i mai acorde un mic ajutor: sediul a fost alocat gratuit, într-un spaţiu deţinut de Primărie.

Una zicem, alta facem

Deşi primiseră mandat să pună în aplicare HCL aşa cum fusese ea adoptată de consilieri, cei trei "crai" au decis cu de la ei putere că documentele au nevoie de "îmbunătăţiri". Aşa s-a ajuns ca CSO Ştei să se nască sub forma unui aberaţii intitulate "club sportiv român independent, în parteneriat public-privat, persoană juridică non-profit, având ca membri persoane fizice". Cine sunt aceste persoane particulare? Tocmai cei trei vajnici susţinători ai sportului şteian: Lucaciu, Miara şi Pirtea. În mod normal, edilii nici nu aveau ce să caute în conducerea clubului, darămite să şi-l însuşească. Asta pentru că se aflau într-un flagrant conflict de interese: ca primar şi respectiv viceprimar, Lucaciu şi Miara trebuiau nu să conducă CSO, ci să supravegheze modul în care acesta urma să cheltuie fondurile primite de la bugetul oraşului.

Care a fost motivul înlocuirii operate de cei trei în acte? Simplu: conform statutului modificat de ei, puteau gestiona singuri fondurile alocate clubului, adică banii alocaţi de CL ca principal finanţator, încasările din transferurile sportivilor, din contractele de publicitate şi din biletele vândute la manifestările sportive.

Culmea e că şefii clubului decideau şi asupra sumelor care urmau să le ajungă în buzunare. Ca primar, Ioan Lucaciu a fost cel care a iniţiat hotărârile de Consiliu pentru finanţarea clubului cu 72.000 lei, având grijă, totodată, ca pe anul 2011 să asigure pentru susţinerea CSO un capitol distinct din bugetul local, în care s-au prevăzut 110.000 lei. Per total, din vara anului trecut, adică de la înfiinţare şi până în prezent, CSO a înghiţit peste 180.000 lei din bugetul oraşului. Asta, evident, pe lângă avantajul spaţiului pus la dispoziţie cu titlu gratuit tot din proprietatea oraşului.

Clubul lor, pe cheltuiala oraşului

04 constantin bondoc.jpgUnde s-au dus banii, nu ştie nimeni. Constantin Bondoc (foto), şeful secţiei de fotbal, deocamdată singura aprobată în statutul clubului, susţine că atât jucătorii, cât şi el personal lucrează voluntar. "Eu nu am nici drept de semnătură, nici ştampilă, nimic. Totul e decis de preşedinte, vice şi secretarul clubului. Au luat mingi, echipamente, au concesionat terenul pentru un an, cam atât.... Foarte multe nu s-au făcut, mie mi-au spus că nu sunt bani", zice Bondoc.

Fiind preocupat mai mult de problemele tehnice ale secţiei, omul nu era la curent cu faptul că prestează benevol la clubul privat al edililor. Ascunsă cu grijă de către autori, frauda a fost descoperită abia în urmă cu două săptămâni, la o nouă şedinţă a Consiliului Local, când primarul Lucaciu a propus lărgirea clubului cu secţii de volei, karate şi tenis, ce urmau să fie incluse şi în actul constitutiv, respectiv în statutul CSO. Ghinionul a fost că de această dată au anexat cele două documente la proiectul ce urma să fie adoptat. Abia aşa au aflat aleşii şteienilor, care au "luat foc" şi au decis să le ceară socoteală edililor.

Prostii şi măgării

Pus să se explice, primarul Ioan Lucaciu i-a liniştit pe consilieri, declarând că era o simplă greşeală de redactare. "Vom schimba şi vom înlocui documentele", a spus el în plenul şedinţei de la finele lunii trecute. A fost însă contrazis vehement până şi de propriii colegi de partid, revoltaţi de abuzul săvârşit fără ştirea lor. "Ce să schimbi? Nu poţi, că actele au ajuns în prea multe părţi!", i-a atras atenţia consilierul PDL Ovidiu Staniş. Şi nici reprezentanţii opoziţiei nu au fost mai înţelegători, chiar dacă viceprimarul Horia Miara, părtaş la escrocherie, este membru PSD.

În timp ce acesta se ascunde, refuzând să răspundă solicitării BIHOREANULUI de a explica situaţia, primarul Ioan Lucaciu susţine că acuzaţiile la adresa sa sunt doar "prostii şi măgării". "E nesimţire curată. Eu nu sunt vinovat de nimic. Cine şi ce inventează aceşti oameni, nu ştiu. O să verific ce s-a întâmplat. Eu am conştiinţa curată, n-am făcut nimic în afara legii. Ce să mai zic?! Nu mai dorim sport, nu mai dorim nimic. Ne legăm de nişte amănunte nesemnificative... Cei care fac aşa ceva sunt nişte aventurieri care nu lasă decât cel mult cenuşă în urma lor", se apără primarul "principial", dornic să-şi conserve imaginea de "gospodar".

Au comis-o!

Deşi se jură "pe cel Sfânt" că e curat ca lacrima şi că scandalul a fost creat artificial de duşmani, primarul nu-i deloc nevinovat, cum se pretinde, iar BIHOREANUL are dovada în acest sens. Mai precis, faptul că actele clubului sunt diferite de cele pe care le votase Consiliul Local.

Astfel, actul iniţial de constituire şi statutul CSO Ştei, aşa cum au fost ele aprobate de CL şi depuse la Prefectura Bihor, prevedeau un singur membru fondator: Consiliul Local. Documentele erau clare şi specificau că CSO "se constituie sub forma unei structuri polisportive cu personalitate juridică de drept public-privat şi în interesul comunităţii locale", fiind compus "dintr-un singur membru asociat, respectiv Consiliul Local al oraşului Ştei, care nu urmăreşte foloase pecuniare sau patrimoniale în realizarea scopului propus".

Acesta e, de altfel, motivul pentru care HCL de înfiinţare a CSO a şi primit aviz de legalitate. "Nu erau motive să fie contestată", a declarat BIHOREANULUI Alice Lupeş, şefa Serviciului Juridic din cadrul Prefecturii Bihor.

Ulterior, însă, prevederile documentelor votate de CL au fost schimbate cu bună ştiinţă de cei trei, iar noua formă, întocmită de un jurist orădean, Florin Burdaş, amic al edililor, a fost legalizată ulterior de avocatul Ioan Bozga, de faţă cu cei trei "patroni" de club public. "Actul constitutiv a fost gata întocmit când au venit la mine. Eu doar am dat avizul de conformitate după ce am verificat data, identitatea părţilor şi conţinutul actului, ca să fie legale, iar ei au semnat", a explicat avocatul, dând de înţeles că a întocmit doar o formalitate, iar pentru ilegalitate nu el este responsabil, ci clienţii săi.

"Am un singur cuvânt: DNA"

În mod cert, nici unul din cei trei "patroni" ai CSO nu se poate prevala de faptul că ar fi fost o eroare. Nici viceprimarul Miara, care acum tace mâlc, şi nici edilul şef. Pentru că şi-au pus personal semnăturile pe actele constitutive ale clubului. Şi cu bună ştiinţă au trimis la Prefectură alte documente. Iar dacă Consiliul Local nu observa şmecheria, mai mult ca sigur îşi finanţau în continuare, fără jenă, din bani publici clubul privat! "Să se spele pe cap cu clubul lor. Noi nu ne putem asuma prostia pe care au făcut-o. Să răspundă în faţa legii. Am un singur cuvânt: DNA!", spune răspicat consilierul Horea Dumitraş.

Deocamdată, însă, nici el şi nici vreun alt coleg din CL nu a sesizat abuzul comis de cei doi şi deturnarea fondurilor publice organelor de anchetă. Problema clubului a rămas în coadă de peşte, CSO fiind lăsat în grija aceloraşi edili cu "iniţiativă" care l-au privatizat, mutând spre propriul club peste 180.000 lei din fondurile publice, bani pe care, cel puţin deocamdată, nu i-au justificat.

Iar păgubiţi sunt, evident, tot suporterii şteieni, care şi-au văzut clubul acaparat de şefii Primăriei. Care şi-or fi zis că dacă organizaţia era şi de interes privat, de ce să nu profite ca privaţii?...


04 sala de sport.jpgMUŞTERIU PENAL
Abonat la dosare

Primarul Şteiului, Ioan Lucaciu, este abonat la reclamaţii încă de la instalarea în funcţie, din 2004 adunând 30 de dosare penale, cele mai multe fiind clasate sau sancţionate cu simple amenzi administrative, pe considerentul că faptele nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Chiar dacă, evident, sunt un pericol pentru banul public.

În serviciul lui Cori

Un exemplu elocvent e amenda pe care Lucaciu a încasat-o în 2009, într-un dosar deschis la Parchetul Beiuş, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în urma unei sesizări făcute de fostul viceprimar liberal Mihai Harn, acum consilier local. Potrivit anchetatorilor, în 2005 Lucaciu a închiriat pe bani mărunţi Casa de Cultură unor firme apropiate PDL, printre care şi Coriolan SRL, patronată  de celebrul Coriolan Bruchental, pe atunci soţul Ionelei Pop Bruchental (fostă deputat PDL, în prezent secretar de stat) şi fin de cununie al ex-ministrului de Interne Vasile Blaga, condamnat în 2005 pentru evaziune fiscală. Ulterior, societăţile au abandonat spaţiul, dar au lăsat şi datorii neachitate de peste 30.000 lei, pentru care primarul a refuzat să dispună recuperarea, tocmai ca să nu-şi supere colegii şi sponsorii de partid.

Libertatea lui pe banii altora

04-Lucaciu-4.jpgLucaciu a fost trimis în judecată prima oară anul trecut, după ce procurorii din Beiuş l-au prins că se folosise de acte măsluite, ridicând cu 800.000 de euro o sală de sport (foto) pe un teren revendicat de foştii proprietari, Ana Ilieş, Maria Bidiga şi Ioan Simendre.  Ameninţat cu demolarea clădirii şi cu condamnarea, în timpul proceselor civile şi penale deschise, edilul s-a înţeles cu proprietarii, oferindu-le o despăgubire de 67.000 euro ca să renunţe la litigii.

BIHOREANUL a descoperit, însă, că banii au fost luaţi tot din bugetul local şi tot ilegal. La solicitarea edilului, CL Ştei a aprobat un raport de evaluare pentru terenul respectiv însă, în loc să ceară avizul Consiliului pentru încheierea unui contract de cumpărare, care era obligatoriu, edilul a întocmit şi semnat documentul de unul singur. Actul prevedea ca, pe lângă contravaloarea suprafeţei, proprietarilor să li se plătească şi cheltuielile de judecată, deşi acest lucru nu intra nicidecum în sarcina Consiliului Local. Documentul mai conţine o clauză aberantă, şi anume ca cei trei să renunţe la litigiile de natură civilă şi penală împotriva persoanei fizice Ioan Lucaciu, ceea ce era un nou abuz, deoarece legea interzice condiţionarea acordării de despăgubiri în speţe funciare.

Până acum, iertat

Una peste alta, Şteiul a plătit scump manevrele edilului şi, totuşi, Lucaciu e pe cale să scape de răspunderea penală şi în acest caz. Achitat în primă fază de Judecătoria Beiuş, care a stabilit că faptele sale nu sunt periculoase şi i-a aplicat doar o amendă administrativă de 1.000 lei, edilul a beneficiat ulterior şi de clemenţa Tribunalului Bihor, care a decis că faptele de care era acuzat nici măcar nu există, astfel că i-a anulat până şi amenda. Era de aşteptat, din moment ce persoanele vătămate au fost îndestulate şi s-au retras din proces. Sentinţa a fost atacată, totuşi, de procurori, printr-un recurs care se judecă acum la Curtea de Apel Oradea.

Oricum ar fi, primarul se declară nevinovat şi susţine cu tărie că sentinţele prin care terenul de sub sala de sport a fost retrocedat sunt greşite. "S-au bazat pe expertiza făcută de un dobitoc. Doar un dobitoc sau un orb putea să nu vadă că terenul respectiv nu putea fi retrocedat, deoarece era afectat de reţeaua de utilităţi. Asta e", spune acum Lucaciu.


BACK IN BUSINESS
Din nou la Parchet

04 bar lucaciu.jpgLuna trecută, primarul Ioan Lucaciu a fost din nou reclamat, de astă dată la Direcţia Naţională Anticorupţie. Denunţătoarea este Cătălina Blaga, căreia edilul a refuzat să-i retrocedeze întreaga suprafaţă de teren pe care a deţinut-o în centrul oraşului Ştei. După ce femeia a deschis o acţiune în instanţă, suprafaţa a fost dezmembrată la iniţiativa primarului, mutată în alte coli funciare, iar bucăţile astfel rezultate au fost concesionate unor persoane fizice şi juridice, printre care şi fiului primarului, Nicu Corneliu Lucaciu, care şi-a ridicat aici un bar (foto).

Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns, acum două luni, deşi procesul de revendicare era notat în cărţile funciare, iar litigiul nu era finalizat, edilul a decretat terenurile libere de sarcini şi a iniţiat o nouă HCL pentru a le dezmembra şi strămuta în alte CF-uri. "Considerăm că prin aceste abuzuri s-a urmărit obţinerea unui beneficiu material pentru fiul primarului şi pentru alte persoane, şi se poate discuta şi de un avantaj nepatrimonial urmărit pentru sine de către primar, anume creşterea capitalului electoral", spune avocatul Cătălinei Blaga, Răzvan Doseanu.

Interpelat, primarul susţine că n-are nicio implicare în dezmembrarea terenurilor şi nici nu a decis concesionarea acestora. "Nu eu mă ocup de aceste activităţi. Există specialişti, topografi. Este nesimţire curată ce se afirmă. Toate retrocedările trec prin Consiliul Local, la fel şi concesionările. Iar fiul meu nici nu a fost favorizat. Din câte ştiu, i s-a aplicat cea mai mare taxă de concesiune când a primit terenul respectiv. Şi nici măcar nu eu i l-am repartizat", declară Ioan Lucaciu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Sugestie
Un primar,ca sa aiba interes pt "orasul lui " trebuie sa fie un "fiu"al acelui oras ( adica nascut acolo ) Ce interese sa aiba domnul Lucaciu pt Stei,sau domnul Odobasian pt. Beius ?.........amindoi sint " vinituri "........chiar n-are Steiul oameni pregatiti,care ar putea conduce orasul ?......zic si eu ca cel ce-a scris mai jos: "bine va face !!!! ".....ca voi l-ati ales!!!!
Postat 09 Ianuarie 2013, 05:22 de G.A.I.
Bine va face!
Bine va face Lucaciu, fiindca meritati! In loc sa aruncati invective pe site-uri si bloguri, daca aveti sange in instalatie rafuiti-va direct cu el, daca nu, nu mai scrieti pe internet ca il umpleti de date nefolositoare, iar ca recomandare, unii ar trebui sa ia in mana Gramatica limbii romane inainte sa scrie aceste mesaje. Si dati-va si numele la sfarsitul mesajelor, invatand astfel sa nu mai fiti lasi. Chinde Ciprian
Postat 28 Mai 2011, 22:48 de Chinde Ciprian
kqq@hhs.com
alo...stati linistiti,primarul are alte prioritati...trebuie sa-si termine casa ce dreaq,ditamai primarul sa stea la bloc???/
Postat 25 Mai 2011, 10:37 de qwwq
CACAT
da oamenii politici fura pe ne-saturate... iar altii care fura de nevoie politia se autosesizeaza si te si baga la puscarie ca ai furat de nevoie.. sa traiesti. pentru ca scumpul primar nu a adus investitori in oras si nici n`a creat locuri de munca. deci in romania politica si politia sunt acelasi cacat pansat.
Postat 17 Mai 2011, 21:26 de CACAT
unde e Balga
sa vada BIHORUL de cine e reprezentata, nu ma mir ca basescu ne ignora si ne evita ce caracter au unii! nu i mai satura nimeni asa au fost dresati sa faca banii sa acopre cheltuilile din campanii electorale dar 80% din ei sunt asa , sunt in satre sa te fure, asta e competitia politica, perseverenta continuata in inselaciune, nu ai cum sa i opresti pacat de tineri le distruge orice simt moral.trebuie sa fi calit ca sa nu le faci jocul.
Postat 12 Mai 2011, 10:25 de radu
deciii ce facem
intretinerm parazitii sociali continuat, dar ce vor face cand nu vor mai avea de unde sa fure:)) se vor manca intre ei probabil , dar tot ce se intampla este pentru ca au putere POLITICA stati linistiti ca altfel nu intrazneau, simtiti cat de NOCIV ESTE SITEMUL POLITIC da nastere la analfabeti, impotenti managerial, dependenti de mita si spaga si totul prin conducerea anumitor lideri care ajung la BUCURESTI deci mai grava paraziteaza si la nivel national nu doar local, se extinde precum ciuma, ce trebuie sa facem ca sa distrugem ciuma? totu se petrece cu acordul politici care are rolul de supraveghere si defat ii indeamna sa incalce legea, sa fie prosti sa nu cunoasca multe .
Postat 12 Mai 2011, 10:19 de anca
CSO STEI
ce idioti...astia nu se mai satura
Postat 12 Mai 2011, 09:10 de jiji
va mai mira ceva???
-acest primar este un hot inascut...cunoastem ca locuitori ai orasului asest aspect (unii care nu votat PDL),pe linga hot e si nesimtit.Orasul arata ca dupa razboi si ei fura.Justitia sa-si faca treaba...Pacat de Horica Miara....dar s-a dovedit ca e pe aceeasi mana cu primarul...si ca sa schimbat tonul:Ba nesimtitilor..stam si inghitim tone de praf sub pretextul ca ati facut canalizari,copii nu au unde sa se joace,orasul e megapoluat,locurii de munca nu avem...si voi furati ca-n codru??? SA VA FIE RUSINE!!!Derbedeilor
Postat 12 Mai 2011, 09:06 de din stei
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON