URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iunie 2012, 08:07

Patroana unei firme orădene, urmărită penal pentru evaziune fiscală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva unei orădence de 52 ani.

Orădeanca este acuzată că, în calitate de administrator al unei firme orădene nu a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii relaţiile comerciale derulate în cursul anul 2009 cu altă firmă din Bihor.

"Prejudiciul provocat astfel bugetului consolidat al statului este 61.287 lei şi reprezintă TVA şi impozitul pe profit", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Poliţiştii de investigare a fraudelor continuă cercetările în cauză cu suspecta în stare de libertate, în vederea documentării întregii sale eventuale activităţi infracţionale şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat bugetului de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
lucrare curata
poate spatele a fost Vizer L Marius ! cind are nevoie de bani isi sacrifica si pe mama lui ! el este singurul profesionist neprins inca in oras !!!!!!!!!!!!!!
Postat 11 Iulie 2012, 17:31 de spoitorul
rusine un sistem de crimonaili ca spui HITTLER ca spui Criminal e acelasi lucru.
ia intrebati voi PROFESIONISTI cate fapte penale au sesizat organelor competente si culmea avem administratori acuzati penali ca sa intelegeti ca hranim zi de zi lupi , cum explicati ca exista un cod de etica si nu se aplica penal ?
Postat 28 Iunie 2012, 10:13 de cauza ati aflat oo
[utyeti minti OMUL dar pe D-zeu NICIODATA!
are in prezent Romania PROFESIONISTY, are medicamentul care trateaza CAUZA nu BOALA :))) nu dar are forte multi falsi JUDECATORI numiti de LEGE adica tot ce INFRACTORI=OM profesionist.A fi MORAL inseamna sa l respecti pe D-zeu si creatia lui OMUL nicidecum a trai in MINCIUNA. Daca sistemul de invatamant licentiaza PLAGIATORI, de unde sa luam PROFESIONISTI cauza INFRACTIONALITATI? eusunt sanatos dar foarte ciudat ca sa manac platesc in natura (munca) ca asa spune justitia si pe urma ma INCHID :)))) jalnic sistem are Romania!
Postat 28 Iunie 2012, 10:02 de cauza ati aflat oo
Asa nu
Mama-mia, ce stire-bomba !!!!!!! 14.000 Euro evaziune !!!!!!! Mai stai Laura pe acolo, ca poate te vor servi domnii si cu ceva mai consistent.
Postat 28 Iunie 2012, 09:44 de Nail
ca ea sunt milioane in practica indrumati de cine are spate.
acum in prezent vreau sa spun ca expertii contabili incalca lege cu acte primare intocmite ceea ce inseamna fals in activitate operativa :))) nu reflecta realitatea dar ce conteaza da ti banul si raspundeti de faptele facute de altii :))) legea e proasta in privinta complicitati grave , fara complice de multe ori nu exista fapta penala dar impins de la spate si sutinut intotdeauna.Agentul nu este lasat si indrumat corespunzator, facem, rezolvam orice, inacceptabil profesional.Daca sistemul te invata sa fugi de lege (plagiatul ) ce sa faca un bou, trebuie sa traiasca ?
Postat 28 Iunie 2012, 09:44 de nu e noitate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON