URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Decembrie 2016, 15:16

Parlamentarii PNL Bihor admit că „electoratul ne-a trimis în opoziţie” şi îl critică pe „masculul Alfa al PSD” aşteptându-i „realizările magice”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Respectăm votul poporului, aşteptăm formarea Guvernului şi audierea în comisii a viitorilor miniştri aşa încât să intrăm în normalitate cât mai repede", a declarat deputatul PNL Bihor Florica Cherecheş într-o conferinţă de presă susţinută joi împreună cu doi dintre colegii săi, Ioan Cupşa şi Gavrilă Ghilea, în condiţiile în care singurul senator al filialei, Cornel Popa, se află "în concediu la munte", potrivit explicaţiilor oferite de Ghilea.

În prima apariţie în faţa jurnaliştilor după preluarea mandatelor actualei legislaturi, cei trei au anunţat şi comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor în care vor activa: Ghilea în Comisia Economică (unde va fi şi vicepreşedinte), Cherecheş în Comisia pentru Învăţământ (tot vicepreşedinte) şi Cupşa în Comisia Juridică (fără însă a mai deţine, ca în mandatul anterior, poziţia de vicepreşedinte).

Cu ochii pe PSD

Primul mesaj transmis de cei trei deputaţi liberali e că au înţeles eşecul suferit de PNL în alegerile din 11 decembrie, că vor să înveţe din el şi că îşi vor face datoria pe care o au ca reprezentanţi ai unui partid de opoziţie.

"Este foarte clar că votul cetăţenilor ne-a trimis în opoziţie. De acum trebuie să monitorizăm tot ce a promis PSD, în sensul de a analiza cum îşi duce la îndeplinire programul de guvernare", a spus Gavrilă Ghilea, opinând însă că acesta e irealizabil: "A realiza ceea ce a promis PSD este imposibil. Nici 20% nu va putea realiza".

Ghilea a mai spus că se aşteaptă ca PSD să "dea" ceva alegătorilor folosind banii destinaţi investiţiilor, ceea ce va slăbi economia. "Prima măsură pe care a luat-o şi Ponta a fost blocarea investiţiilor. Dacă şi de această dată se vor bloca investiţiile, să nu ne aşteptăm la nimic bun în România", a spus Ghilea, subliniind că, în timp ce PSD înţelege prin "asistenţă socială" exclusiv "pomeni", PNL consideră că cetăţenii nu trebuie făcuţi dependenţi de "ajutoare", ci stimulaţi să muncească.

"Prosperitatea fără muncă susţinută nu poate să existe. Nu s-a inventat robinetul din care curg banii fără muncă. Nu ai de unde să creşti salariile şi pensiile nefăcând nimic", l-a completat şi Florica Cherecheş.

Înapoi la liberalism

Pe de altă parte, deputatul Ioan Cupşa a afirmat că PNL este dator să se întoarcă spre liberalism, recentul eşec electoral fiind provocat de factori ce se succed de câţiva ani, între care "criza de identitate şi criza de lideri la nivel naţional", greşelile în serie comise prin alianţa cu PSD în cadrul fostei USL, neexplicarea şi nedesăvârşirea fuziunii cu PDL, "felul în care am tot căzut în capcanele PSD", adică "votarea ca în turmă a propunerilor PSD în Parlament".

"Cetăţenii nu ne-au mai votat în bună măsură pentru că nu au mai avut încredere în identitatea noastră. PNL trebuie să recâştige încrederea pierdută a românilor. Dar fără jumătăţi de măsură. Cu jumătăţi de măsură soarta noastră va fi pecetluită", a spus Cupşa, adăugând că în opinia sa este necesar ca PNL să reînveţe "să facă opoziţie în Parlament" de pe baze autentic liberale.

Dragnea, "Masculul Alfa" înfrânt

Pe de altă parte, parlamentarii PNL Bihor au criticat comportamentul PSD de după 11 decembrie şi felul în care Liviu Dragnea manipulează discursul public pentru a-şi justifica dorinţa de a stăpâni Guvernul prin interpuşi. "Mi se pare total nepotrivit ce a făcut dl Dragnea, că a venit cu ameninţări la adresa preşedintelui când a făcut prima propunere de prim-ministru", a spus Ghilea.

El a adăugat că "PNL doreşte să se realizeze cât mai repede noul Guvern PSD, să-şi intre în atribuţii şi să dea românilor ce a promis în campanie, aşteptăm realizările magice care vor aduce prosperitatea românilor".

Mai dur, Cupşa a spus că ameninţările lui Dragnea privind suspendarea preşedintelui încă înaintea respingerii nominalizării iniţiale a lui Sevil Shhaideh şi apoi formularea celei de-a doua propuneri în persoana lui Sorin Grindeanu dovedesc o primă înfrângere a liderului PSD, care a invocat presupuse ameninţări cu moartea la adresa lui Shhaideh tocmai pentru a-şi masca eşecul.

"Liviu Dragnea este Masculul Alfa plin de hormoni care a suferit o primă înfrângere. Şi-a dat cuvântul că va face o singură propunere. Trebuia prin acele ameninţări să-şi justifice cea de-a doua propunere. Şi-a justificat neputinţa lui şi lipsa de respect faţă de cuvântul pe care şi l-a dat acum o săptămână. Faptul că a renunţat la "singura" propunere şi a făcut alta este o gravă înfrângere a Masculului Alfa al PSD", a spus Cupşa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Care ,,pnl" ?! Care ,,lideri"?!
Din 1875 si pana in 1947, liberalii au avut sapte pesedinti. Si ce presedinti! Din 1989 si pana in 2016 au avut zece presedinti. Si ce presedinti.... Concluzia: nu trebuie sa ne miram ca asemenea nonvalori, precum cei trei, au fost propusi de partid! Cum de i-a votat populimea, e alta discutie, una care i-ar deranja pe multi.
Postat 31 Decembrie 2016, 09:42 de pinonel
PNL?
Voi vă credeți pnl-iști??? Dacă v-ar vedea Brătianu s-ar răsuci în mormânt precum ventilatorul! Am votat timp de 26 de ani numai cu pnl, dar nu pot să votez un partid condus de o țață(Gorghiu) iar mai nou de o băsisto PDL-istă cu studii la Moscova și proastă de bubuie(vezi cazul cu televiziunea Hunedoara în loc de TV HD)! Cum să votezi un partid al cărui candidați sunt cel puțin 50% PDL-iști adică Băsiști care au tăiat salariile și au furat mai mult decât toți cei dinaintea lor la un loc? Ați pierdut electoratul atunci când ați trecut de la doctrina liberală la cea populară. De un foarte mare ajutor pentru pierderea electoratului a fost și comportamentul lui Johannis la ziua națională sau râgâielile prelungite ale lui Gorghiu și al altor așa ziși liberali la adresa foștilor aliați din timpul campaniei de demitere a lui Băsescu, pe care din penali nu îi mai scoteați! Eu care am votat pentru suspendarea lui Băsescu m-am simțit jignit de un asemenea comportament! Se pare că uitați faptul că Johannis a pierdut procesul pentru imobilul din Sibiu fiind acuzat că și-a însușit casa prin fals și uz de fals, asta nu este tot o chestie penală, sau dacă e președinte nu se pune???
Postat 30 Decembrie 2016, 01:54 de Adrian1965
!!!
@ili3: Lucica are o mare hiba ! Nu poarta batic ( sau macar cordeluta ) !
Postat 29 Decembrie 2016, 20:45 de TDS
Treziti va!
Prostia si hotia de care ati dat dovada v au adus aici! Si inca stati bine, dar daca o tineti asa, cu hotii si magarii, peste doi ani pierdeti primariile si peste patru veti fi colegi cu taranistii! Tu, florico, trebuia sa fii colega de lista cu cealalta nulitate, cu luciana varga.
Postat 29 Decembrie 2016, 19:15 de ili3
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON