URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Ianuarie 2019, 14:27

Pagubă de peste 750.000 lei, recuperată de poliţiştii din Bihor. Patru evazionişti ar putea ajunge în faţa instanţei

Pagubă de peste 750.000 lei, recuperată de poliţiştii din Bihor. Patru evazionişti ar putea ajunge în faţa instanţei foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a patru bihoreni, bănuiți că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 775.000 lei, prin evaziune fiscală. Întregul prejudiciu a fost recuperat în timpul anchetei. 

Anunţul a fost făcut, luni, ptrintr-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, şi vizează două dosare privind fraude fiscale aflate în ancheta poliţiştilor orădeni din anul 2016. 

În prima cauză au fost cercetaţi un orădean de 39 ani şi un bărbat în de 34 ani, din Ţeţchea. „Poliţiştii îl bănuiesc pe orădeanul de 39 de ani că, în perioada 2010 - 2013, ca reprezentant al unei firme orădene, ar fi dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii şi în alte documente legale, în mod repetat, a unor operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri (mijloace auto) ori prestări servicii (consultanță)”, se arată în informare, precizându-se că manevrele s-au efectuat cu complicitatea bărbatului din Țețchea, administrator al unei firme de tip ,,fantomă” din Oradea.

În acest dosar, paguba cauzată bugetului general consolidat al statului este de 501.215 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, recuperat în totalitate de polițiștii bihoreni prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei în cauză.

Un mod de operare similar a fost folosit de doi orădeni de 38 şi respectiv 31 de ani, anchetaţi într-un dosar privind o fraudă de 278.496 lei. Primul, administrator al unei societăţi comerciale din Oradea, este acuzat că, în perioada 2012 - 2014, ar fi dispus înregistrarea în contabilitate şi în alte documente legale operaţiuni de achiziţii fictive de mărfuri. 

Toate facturile proveneau de la un SRL din Oradea, administrată de bărbatul de 31 ani, tot cu un comportament fiscal specific societăţilor de tip ,,fantomă”. Şi în acest caz, paguba a fost recuperată integral de polițiști, prin aplicarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile deținute de cei în cauză.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările în ambele cazuri și au înaintat dosarele la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor patru persoane. Numele celor vizaţi nu au fost date publicităţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON