URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 15:41

Orgolii politice, aleşi neatenţi, bugetari "fripţi" la buzunare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Apropierea campaniei electorale face ca adoptarea a tot mai multe hotărâri de Consiliu Judeţean să se facă în funcţie de interesele electorale ale celor patru partide reprezentate în CJ.

Aşa s-a întâmplat şi miercuri, la reuniunea extraordinară a deliberativului judeţean, când pe ordinea de zi a figurat eliberarea din funcţie a managerului interimar al Centrului medico-social din Nucet, Lenuţa Mioara Mihai, şi numirea ca manager Lianei Anca Bala, care luna trecută a susţinut un concurs organizat pentru ocuparea acestui post chiar de către Consiliul Judeţean.

Concurs degeaba

Deşi cele două hotărâri păreau să fie o formalitate, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc a dat tonul opoziţiei consilierilor PNL şi UDMR la votarea lor, motivând că persoana care a câştigat concursul nu poate fi numită, deoarece concursul ar fi avut loc în condiţii nelegale.

"La concurs s-a prezentat o singură persoană, pentru că cealaltă n-a fost înştiinţată când avea loc concursul", a spus Voloşeniuc, afirmând astfel că managerul interimar ar fi fost "şuntat".

Secretarul judeţului, Carmen Soltănel, a replicat însă că atât Lenuţa Mihai, cât şi Liana Bala ştiau când a fost programat concursul, deoarece iniţial amândouă şi-au depus candidaturile, diferenţa fiind că managerul interimar nu s-a mai prezentat, invocând ulterior că nu a fost înştiinţată personal asupra datei de desfăşurare. "S-a publicat un anunţ în condiţii legale, nu trebuia să trimitem invitaţii de participare la concurs nominal, ca la nuntă sau ca la botez", a spus Soltănel.

Pentru că preşedintele CJ, Radu Ţîrle, a atenţionat că un eventual refuz al consilierilor judeţeni de a valida concursul (mai ales în condiţiile în care nu s-a înregistrat nicio contestaţie) atrage răspunderea bănească a fiecărui consilier judeţean în parte în cazul în care persoana care a câştigat concursul se va adresa instanţei de judecată, votarea s-a făcut nominal.

Proiectul de hotărâre privind încetarea mandatului interimar al Lenuţei Mihai a fost respins prin votul consilierilor PNL şi UDMR (16 la număr, faţă de 13 voturi câte au avut consilierii PSD şi PDL, care au votat "pentru"), iar proiectul de hotărâre privind numirea Lianei Bala a căzut şi el la vot (întrunind doar 13 voturi din partea PSD şi PDL, în timp ce PNL-iştii au votat "împotrivă", iar grupul UDMR, mai precaut, s-a abţinut).

Victimele confuziei

Ulterior, următorul punct de pe ordinea de zi a fost şi el respins la vot, deoarece consilierii judeţeni au făcut o confuzie: crezând că dezbat modificarea statului de funcţii al aceluiaşi Centru medico-social din Nucet, ei au respins, de fapt, modificarea statului de funcţii al Spitalului de Neuropsihiatrie din Nucet, unde proiectul de hotărâre viza promovarea în funcţii a unor angajaţi care promovaseră pe linie profesională ca urmare a unor concursuri.

Prin urmare, din cauza acestei neatenţii şi a votului negativ dat de aceiaşi consilieri PNL şi UDMR, doi asistenţi medical de la Spitalul de Neuropsihiatrie nu vor putea deveni oficial asistenţi medicali principali, iar un muncitor-şofer cu gradul profesional III nu va putea deveni şofer cu gradul profesional II şi, fireşte, nu vor putea fi plătiţi în plus, în baza promovării.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Taranii intelectualizati
Sub inteleapta conducere a tovarasului Bolojan vom ajunge din urma Alesd-ul.
Postat 11 Aprilie 2012, 21:16 de Gibonul razvratit
Viitor sumbru in continuare si in Congo
Daca acesta este nivelul viitorilor detinatori de putere ai consiliului judetean si al municiaplitatii oradene, dupa alegerile locale din iunie, atunci putem sa emigram, vorba unora care nu a stiut sa gestioneze puterea din prezent, ... ghici unde ... ?
Postat 11 Aprilie 2012, 18:53 de Carp III
decizile sunt aiurea luate fara cap si coada
ulii :)) boala si de bine mori nu numai de saracie :))
Postat 11 Aprilie 2012, 18:30 de e vreme de schimbare
decizile sunt aiurea luate fara cap si coada
noi Oradeni avem o problema reala cu BIROCRATIA din sistemul MDEDICAL, avem o reala problema privind calitatea vietii persooanelor cu handicap , il rog pe MARELE GREU PDL BLAGA sa mai faca o vizita si la PERSOANELE cu handicap sa se ingrozeasca si el putin sa nu uite ca STOMACUL nu cere mai mult decat INGHITE, ce facem cu locurile de munca cu tratamentele necesare mentinerii sanatatii, sa fi la BUCURESTY si sa faci act de prezenta si POZA nu reprezint un GREU al PDL ului, nu investi hrana in cei sanatosi ca se INFRUPTA ULII de lacomie.
Postat 11 Aprilie 2012, 18:26 de e vreme de schimbare
cj
aceiasi care tin investitiile din bihor pe loc,care ne-au facut cele mai grozave drumuri din tara, condusi de mici interese de grup cu fostul lor geniu rau,Tirle, in frunte
Postat 11 Aprilie 2012, 17:05 de luky
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON