URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Noiembrie 2020, 13:25

Orădenii pot alege cum să fie amenajată piaţeta de deasupra parcării din Independenţei. Votul a fost deschis (FOTO)

Orădenii pot alege cum să fie amenajată piaţeta de deasupra parcării din Independenţei. Votul a fost deschis (FOTO) Una dintre cele şase propuneri de amenajare a piaţetei din Independenţei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii pot vota, începând de luni dimineaţă, unul dintre cele şase proiecte finaliste ale concursului privind amenajarea spaţiului de deasupra parcării subterane din strada Independenţei.

Secţiunea pentru exprimarea opţiunii a fost activată luni dimineaţă pe prima pagină a site-ului Primăriei la rubrica "Piaţa Independenţei – sondaj online", care conţine şi o galerie foto cu cele şase proiecte finaliste, alese în iulie de un juriu internaţional.

"Votul se desfăşoară pe site-ul www.oradea.ro şi este un vot sigur, adică se poate vota doar pe bază de CNP, număr de telefon sau adresă de e-mail. Vor putea vota doar persoanele care au domiciliul în municipiul Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

După cum anunţa şi primarul Florin Birta vinerea trecută, proiectul privind mobilarea Pieţei Independenţei va fi ales ţinându-se cont de opinia orădenilor.

Decizia a fost luată după ce lucrarea câştigătoare, reprezentând o matrice modulară formată din stâlpi pe care se pot agăţa diferite materiale şi agregate, a stârnit nemulţumirea populaţiei care a comparat-o cu o pădure de ţepi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Curtea de conturi
Nu exista alta varianta decat cea cu tepele! S-a semnat un contract, s-au facut plati atat catre castigator cat si catre juriu. Daca nu se tine cont de parerea juriului, o sa intrebe Curtea de conturi: pai ce ce i-ati mai platit? Banii inapoi! Cine-i da? Daca se va decide alt proiect castigator decat cel cu tepele, atunci o sa fie aceeasi intrebare: pai de ce l-ati mai platit? Banii inapoi! Apoi o sa trebuiasca platit inca odata premiul pt noul castigator. Ca doar n-o fi fraier sa renunte la el! Deci e cam nasoala situatia! Din punctul meu de vedere cumva, cumva o sa iasa castigator tot proiectul cu tepele pe principiul ca nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Nimeni din PMO nu o sa-si asume incalcarea clauzelor contractuale cu raspunderi personale directe in cadrul proceselor ce vor urma. Avind in vedere ca o sa se stie in fiecare clipa sitatia voturilor, in ultimele 2 zile o sa fie vot masiv pt proiectul cu tepele (sarcina de partid)! Votul asta e praf in ochi! Sper din tot sufletul sa ma insel si sa nu se sluteasca si mai mult zona centrala!
Postat 02 Noiembrie 2020, 20:04 de Kid
Nu s-ar putea incerca asa ceva si aici? Compilate elemente din proiectele finaliste de catre castigator in proiectul sau...
"Palatul Primăriei a fost construit între anii 1902 şi 1903, după un concurs public. Din cele 9 soluţii înaintate de specialiştii vremii, consilierii oraşului au decis să cumpere 4, pentru a le preda arhitectului Rimanóczy Kálmán Jr., cu cerinţa de a le compila într-un proiect nou. Rimanóczy însuşi participase la concurs, iar varianta finală propusă de acesta a semănat cu proiectul său iniţial (foto). În ianuarie 1904, palatul a fost deja inaugurat. "
Postat 02 Noiembrie 2020, 19:40 de unu
Pierdere de vreme.
Ignoranța edililor e însoțită și de ipocrizie. Votul va fi măsluit, varianta finală a fost decisă ... "parandărătul" nu mai poate fi înapoiat, din moment ce a fost cheltuit deja în campania alegerilor locale !?! Până și Bolojan a recunoscut "filiera liberală" ... pe direcția București - Cluj - Timișoara - Oradea (toate au facultăți de arhitectură, dar una singură are și urbanism).
Postat 02 Noiembrie 2020, 13:48 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON