URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Noiembrie 2020, 13:25

Orădenii pot alege cum să fie amenajată piaţeta de deasupra parcării din Independenţei. Votul a fost deschis (FOTO)

Orădenii pot alege cum să fie amenajată piaţeta de deasupra parcării din Independenţei. Votul a fost deschis (FOTO) Una dintre cele şase propuneri de amenajare a piaţetei din Independenţei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii pot vota, începând de luni dimineaţă, unul dintre cele şase proiecte finaliste ale concursului privind amenajarea spaţiului de deasupra parcării subterane din strada Independenţei.

Secţiunea pentru exprimarea opţiunii a fost activată luni dimineaţă pe prima pagină a site-ului Primăriei la rubrica "Piaţa Independenţei – sondaj online", care conţine şi o galerie foto cu cele şase proiecte finaliste, alese în iulie de un juriu internaţional.

"Votul se desfăşoară pe site-ul www.oradea.ro şi este un vot sigur, adică se poate vota doar pe bază de CNP, număr de telefon sau adresă de e-mail. Vor putea vota doar persoanele care au domiciliul în municipiul Oradea", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

După cum anunţa şi primarul Florin Birta vinerea trecută, proiectul privind mobilarea Pieţei Independenţei va fi ales ţinându-se cont de opinia orădenilor.

Decizia a fost luată după ce lucrarea câştigătoare, reprezentând o matrice modulară formată din stâlpi pe care se pot agăţa diferite materiale şi agregate, a stârnit nemulţumirea populaţiei care a comparat-o cu o pădure de ţepi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Curtea de conturi
Nu exista alta varianta decat cea cu tepele! S-a semnat un contract, s-au facut plati atat catre castigator cat si catre juriu. Daca nu se tine cont de parerea juriului, o sa intrebe Curtea de conturi: pai ce ce i-ati mai platit? Banii inapoi! Cine-i da? Daca se va decide alt proiect castigator decat cel cu tepele, atunci o sa fie aceeasi intrebare: pai de ce l-ati mai platit? Banii inapoi! Apoi o sa trebuiasca platit inca odata premiul pt noul castigator. Ca doar n-o fi fraier sa renunte la el! Deci e cam nasoala situatia! Din punctul meu de vedere cumva, cumva o sa iasa castigator tot proiectul cu tepele pe principiul ca nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile. Nimeni din PMO nu o sa-si asume incalcarea clauzelor contractuale cu raspunderi personale directe in cadrul proceselor ce vor urma. Avind in vedere ca o sa se stie in fiecare clipa sitatia voturilor, in ultimele 2 zile o sa fie vot masiv pt proiectul cu tepele (sarcina de partid)! Votul asta e praf in ochi! Sper din tot sufletul sa ma insel si sa nu se sluteasca si mai mult zona centrala!
Postat 02 Noiembrie 2020, 20:04 de Kid
Nu s-ar putea incerca asa ceva si aici? Compilate elemente din proiectele finaliste de catre castigator in proiectul sau...
"Palatul Primăriei a fost construit între anii 1902 şi 1903, după un concurs public. Din cele 9 soluţii înaintate de specialiştii vremii, consilierii oraşului au decis să cumpere 4, pentru a le preda arhitectului Rimanóczy Kálmán Jr., cu cerinţa de a le compila într-un proiect nou. Rimanóczy însuşi participase la concurs, iar varianta finală propusă de acesta a semănat cu proiectul său iniţial (foto). În ianuarie 1904, palatul a fost deja inaugurat. "
Postat 02 Noiembrie 2020, 19:40 de unu
Pierdere de vreme.
Ignoranța edililor e însoțită și de ipocrizie. Votul va fi măsluit, varianta finală a fost decisă ... "parandărătul" nu mai poate fi înapoiat, din moment ce a fost cheltuit deja în campania alegerilor locale !?! Până și Bolojan a recunoscut "filiera liberală" ... pe direcția București - Cluj - Timișoara - Oradea (toate au facultăți de arhitectură, dar una singură are și urbanism).
Postat 02 Noiembrie 2020, 13:48 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON