URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Noiembrie 2012, 15:30

Orădenii îşi pot face gratuit abonament la Biblioteca Universităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La nivel naţional, sâmbătă seară bibliotecile îşi deschid porţile pentru cititori, în cadrul programului "Nocturna bibliotecilor". Biblioteca Universităţii din Oradea s-a înscris în proiect şi îşi aşteaptă vizitatorii între orele 19 şi 1 dimineaţa cu diferite programe.

Astfel, doritorii vor putea studia cărţi în sălile de lectură, vor putea împrumuta şi restitui volume, iar cititorii care au depăşit termenul de restituire nu vor plăti taxa de întârziere.

Un avantaj au cititorii externi, adică cei care nu sunt studenţi sau profesori ai Universităţii, căci vor putea să-şi facă gratuit un abonament, fiind scutiţi astfel de taxa de înscriere de 30 de lei.

Totodată, sâmbătă seară de la ora 19 la Biblioteca universitară va avea loc lansarea cărţii "Cercul literar de la Oradea - Facultatea de Litere", care cuprinde lucrările studenţilor cercului coordonat de lectorul Marius Miheţ. De la ora 19.45, membrii Drama Club (coordonat de lectorul Eva Szekely şi profesoara Magda Danciu) vor recita poezii în limba engleză din literatura americană, iar de la ora 20 istoricul Sever Dumitraşcu va vorbi despre "Începuturile oraşului Oradea".

Istoria astronomiei orădene va fi prezentată, de la ora 20.40, de studentul Marius Deaconu, iar directorul artistic al Teatrului Regina Maria, Victoria Balint, va vorbi de la ora 21 despre importanţa teatrului în urbe şi în lumea universitară.

Tainele meseriei de actor vor fi făcute publice de la ora 21.30 de artistul orădean Richard Balint, iar de la ora 22 profesorul Paul Magheru va vorbi despre "Împărăţia cărţilor".

De la ora 23, Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români invită orădenii la vizionarea filmului documentar "Dacii - adevăruri tulburătoare", iar o oră mai târziu la filmul de aventură "Bibliotecarul: Comoara din spatele cărţilor".

De-a lungul întregii seri, orădenii vor putea vedea în holul Bibliotecii universitare o expoziţie de benzi desenate realizate de studentul Ciprian Tamba şi vor putea asculta recitaluri ale studenţilor de la Facultate de Muzică (Olah Boglarka, Fodor Karolina, Viktor Iosif, Ioana Ianc, Biro Szidonia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
FELICITARI
INCA O DATA, PT INITIATIVA !!!
Postat 16 Noiembrie 2012, 22:43 de CARLA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON