URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 24 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă la nivel național practic nu mai sunt așteptări, de când liberalii au încăput pe mâna celui mai toxic președinte de țară de la Gheorghiu Dej încoace, mă așteptam ca măcar în Bihor, unde „partidul liberal e în toate, în cele ce sunt și-n cele ce mâine vor râde la soare”, să avem o reacție...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ministrul Finanțelor, orădeanul Marcel Boloș, se află, cu tot Guvernul din care face parte, într-o fundătură. Pe de o parte pregătește o nouă „reformă fiscală”, adică majorări de taxe și impozite despre care economiștii avertizează că vor zdruncina toate firmele, mari și mici, străine și autohtone, pe de alta spune că dacă nu reformăm cu adevărat sistemele de pensii și de salarizare vom pierde miliarde de euro din PNRR.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum arătam și săptămânile trecute, la începutul lunii iulie, odată cu modificarea legislației penale, s-a schimbat și procedura penală pentru transpunerea deciziilor Curții Constituționale, fiind publicată Legea nr. 201/2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
23 Februarie 2016, 10:41

Orădeni, luaţi măturile! Primăria şi RER dau startul curăţeniei de primăvară

Pentru Ca oraşul să fie curat înainte de sărbătorile de Paşti, Primăria Oradea şi RER Ecologic Service dau startul curăţeniei generale de primăvară.

Noutatea ediţiei de primenire din acest an este că se va derula în două etape: una din 29 februarie până pe 18 martie şi una din 4 aprilie până pe 22 aprilie.

"Pentru acest an, am gândit un program de curăţenie mai eficient şi am luat în considerare data Sărbătorilor Pascale, deoarecea anterior acestei mari sărbători, orădenii, ca şi restul românilor, au obiceiul de a face curăţenie generală în locuinţe. Astfel, am împărţit campania de curăţenie în două etape: una care se va derula din 29 februarie până la Floriile catolice (n.r. 18 martie), iar cea de-a II-a etapă va începe în 4 aprilie şi se va finaliza înainte de sărbătoarea Floriilor la ortodocşi, respectiv înainte de 22 aprilie", a explicat Mircea Stejerean, şeful Serviciului Lucrări şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

În aceste perioade, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service va amplasa containere metalice în care orădenii vor putea arunca deşeuri voluminoase şi obiecte de uz casnic şi gospodăresc, precum piese de mobilier, mochete, materiale textile, uşi, geamuri etc. De asemenea, orădenii vor putea arunca în containere deşeurile vegetale rezultate în urma lucrărilor de întreţinere şi igienizare a spaţiilor verzi din oraş. Golirea containerelor şi transportul deşeurilor vor fi asigurate de RER Ecologic Service.

Oraşul a rămas împărţit tot în două zone, la fel ca şi în ceilalţi ani. Astfel, în zona de sud a Oradiei, adică în jumătatea de oraş aflată pe malul stâng al Crişului Repede, programul de curăţenie este între 29 februarie şi 9 martie, apoi între 4-13 aprilie.

În acest sector, RER Ecologic Service va amplasa 30 de containere, în următoarele locuri: străzile Tudor Vladimirescu (parcare SC Victor SRL), Ronald Reagan, Feldioarei, Piaţa Devei, Piaţa Episcop Valeriu Traian Frenţiu, Europa, Aleea Călinului, Piaţa Ţăranilor, Grădinarilor, Piaţa Tineretului şi  intersecţiile Principatelor Unite cu Podul Informatica, Mihail Kogălniceanu cu Mihai Viteazul, Nicolae Olahus cu Horea, Decebal-Tuberozelor, Octavian Goga-Traian Blajovici, Padişului-Fagurelui, Splaiul Crişanei-Oneştilor, Xenopol-Ştefan Octavian Iosif, H. Coandă–Richard Wagner, Nicolae Bolcaş-Aurel Vlaicu, Barcăului-Greierului, Taberi Geza-Arţarilor, Meşteşugarilor-Haţegului, Erkel Ferenc-Theodor Aman, Sextil Puşcariu-Beiuşului, Johannes Gutenberg-Măcieşului, Ciheiului-Liszt Ferenc, Navigatorilor-Fântânilor şi Nojoridului-Apateului.

În jumătatea de nord a oraşului, aflată pe jumătatea de mal drept al Crişului, curăţenie se va face între 10-18 martie, respectiv între 14-22 aprilie. Containerele vor fi amplasate în următoarele puncte: Piaţa Creangă-Nicolae Jiga, Libertăţii-Iosif Vulcan, Piaţa Bucureşti, Izvorului-Pod Theodor Neş, Louis Pasteur-Colinelor, Gheorghe Doja-Bărăganului, Adevărului-Arinului, Aleea Ştrandului-Schiff Erno, Podgoria (Biserică), Ady Endre (Clubul Constructorul), Berzei (platou magazinul chinezesc), Bihorului-Ion Bogdan, Pascal-Bârsei (platou betonat), Transilvaniei-Traian Lalescu, Bihorului-Strugurilor, Ion Bogdan-Johann Strauss, Mehedinţi (lână Casa Minunată), Şelimbărului (Spital Pelican), Vămii (Gara CFR), Cornului-Crivăţului, Iza (în spatele spitalului Pelican), Aluminei (lângă Pompieri şi în spate la zig-zag), Costache Negruzzi (în faţa bisericii), Tuşnadului-Aluminei, Borşului-Uzinelor, Sovata (în spatele magazinului Profi), Iza (lângă punctul termic) şi Carpaţi-Aluminei.

 "Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să depună deşeurile numai în containerele amplasate în acest scop, respectând perioadele programului de curăţenie pentru fiecare zonă, în funcţie de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deşeurilor pe domeniul public lângă containere, lângă incintele metalice pentru recipienţii destinaţi deşeurilor municipale sau în alte locaţii", transmite Primăria. După ce campania se va încheia, asociaţiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea, transportul şi depozitarea deşeurilor.

Municipalitatea le reaminteşte asociaţiilor de proprietari că trebuie să asigure curăţenia în spaţiile verzi pe care le-au preluat prin protocol, în parcările pe care le deţin şi în jurul incintelor metalice sau platformelor pentru deşeuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6638 RON
  • 1 EUR = 4.9707 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON