URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Aprilie 2020, 07:32

Orădeanul Laurențiu Țenț, schimbat de la conducerea Casei Naționale de Pensii după doar 4 luni!

Orădeanul Laurențiu Țenț, schimbat de la conducerea Casei Naționale de Pensii după doar 4 luni! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Laurențiu Țenț, numit în luna decembrie în funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii, a fost revocat din funcție, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate luni în Monitorul Oficial. Mutarea vine după doar patru luni de la instalare.

Potrivit HotNews.ro, decizia a fost luată la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, atribuţiile orădeanului fiind preluate de secretarul de stat Tomiţă Murgoci, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Ţenţ era şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Pensii.

El fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii tot de premierul Ludovic Orban, în decembrie 2019, pentru un mandat de cinci ani, după revocarea din funcţie a fostului şef al CNPP Ioan Petru Căprariu.

Până la ora publicării acestei știri, nu se cunosc motivele care au dus la această schimbare.

Așa cum BIHOREANUL scria, la o lună după numire, Laurențiu Țenț a devenit, la 39 de ani, cel mai tânăr preşedinte al Casei Naţionale de Pensii. După absolvirea Facultăţii de Drept şi doi ani ca jurist la o firmă privată, plus încă cinci ani în Direcţia Generală a Finanţelor Bihor, Ţenţ a activat din 2013 la Casa Judeţeană de Pensii Bihor. Căsătorit, este tată al unui băiat de 9 ani şi membru PNL de 15 ani.

Citiți și articolele:

Replici dure ale orădeanului Laurenţiu Ţenţ, demis de la şefia Casei Naţionale de Pensii la cererea ministrului Muncii: "Avea dorinţe fanteziste"

Nu se pune problema să nu se majoreze pensiile”. Cine e și ce vrea noul șef al Casei Naționale de Pensii, orădeanul Laurențiu Țenț

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Reforma și nu prea
Era prea frumos ca într-o instituție de asemenea importanta sa fie un om care o conduce bine pregătit, apt, corect, probabil incoruptibil și mai ales din Bihor probabil un politruc dâmbovițean este o varianta mai bună batem pasul pe loc ne învârtim într-un cerc vicios. Deși promitea multe un urma cu 5,6 luni în loc sa reduca numărul lipitorile de afișe după 5,6 luni avem încă 5300 de angajați în plus din care peste 3700 în administrația centrală . Ca o paranteza aici sunt excluși oameni simpli care își fac datoria chiar dacă sunt angajați la stat treaba lor a celor de jos nu o face nimenea ba pe lângă asta tre sa facă și treaba celorlalți care freak menta
Postat 28 Aprilie 2020, 12:25 de sss
Să zică mersi că nu i-au făcut dosar penal pentru "zădărnicirea măsurilor anti-Covid" !?!
Cât de tembel poți fi, ca în perioada asta de restricții la nivel național, tu să dispui ca banii de pensii să meargă la beneficiari cu Poșta Română și cu poștașii "cash", în timp ce pe funcționarii caselor teritoriale care erau responsabili cu serviciile conturilor bancare de viramente online ... să-i pui să facă altceva, cum ar fi curățenie și ordine prin arhive !?! Băi, e-liberare, cea mai mare parte a pensionarilor cu conturi bancare au primit, în aprilie de la poștași, bani lichizi "în mână" !?!
Postat 28 Aprilie 2020, 08:39 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON