URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
28 Aprilie 2020, 07:32

Orădeanul Laurențiu Țenț, schimbat de la conducerea Casei Naționale de Pensii după doar 4 luni!

Orădeanul Laurențiu Țenț, schimbat de la conducerea Casei Naționale de Pensii după doar 4 luni! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Laurențiu Țenț, numit în luna decembrie în funcția de președinte al Casei Naționale de Pensii, a fost revocat din funcție, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban, publicate luni în Monitorul Oficial. Mutarea vine după doar patru luni de la instalare.

Potrivit HotNews.ro, decizia a fost luată la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, atribuţiile orădeanului fiind preluate de secretarul de stat Tomiţă Murgoci, până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii.

Ţenţ era şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Pensii.

El fusese numit la şefia Casei Naţionale de Pensii tot de premierul Ludovic Orban, în decembrie 2019, pentru un mandat de cinci ani, după revocarea din funcţie a fostului şef al CNPP Ioan Petru Căprariu.

Până la ora publicării acestei știri, nu se cunosc motivele care au dus la această schimbare.

Așa cum BIHOREANUL scria, la o lună după numire, Laurențiu Țenț a devenit, la 39 de ani, cel mai tânăr preşedinte al Casei Naţionale de Pensii. După absolvirea Facultăţii de Drept şi doi ani ca jurist la o firmă privată, plus încă cinci ani în Direcţia Generală a Finanţelor Bihor, Ţenţ a activat din 2013 la Casa Judeţeană de Pensii Bihor. Căsătorit, este tată al unui băiat de 9 ani şi membru PNL de 15 ani.

Citiți și articolele:

Replici dure ale orădeanului Laurenţiu Ţenţ, demis de la şefia Casei Naţionale de Pensii la cererea ministrului Muncii: "Avea dorinţe fanteziste"

Nu se pune problema să nu se majoreze pensiile”. Cine e și ce vrea noul șef al Casei Naționale de Pensii, orădeanul Laurențiu Țenț

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Reforma și nu prea
Era prea frumos ca într-o instituție de asemenea importanta sa fie un om care o conduce bine pregătit, apt, corect, probabil incoruptibil și mai ales din Bihor probabil un politruc dâmbovițean este o varianta mai bună batem pasul pe loc ne învârtim într-un cerc vicios. Deși promitea multe un urma cu 5,6 luni în loc sa reduca numărul lipitorile de afișe după 5,6 luni avem încă 5300 de angajați în plus din care peste 3700 în administrația centrală . Ca o paranteza aici sunt excluși oameni simpli care își fac datoria chiar dacă sunt angajați la stat treaba lor a celor de jos nu o face nimenea ba pe lângă asta tre sa facă și treaba celorlalți care freak menta
Postat 28 Aprilie 2020, 12:25 de sss
Să zică mersi că nu i-au făcut dosar penal pentru "zădărnicirea măsurilor anti-Covid" !?!
Cât de tembel poți fi, ca în perioada asta de restricții la nivel național, tu să dispui ca banii de pensii să meargă la beneficiari cu Poșta Română și cu poștașii "cash", în timp ce pe funcționarii caselor teritoriale care erau responsabili cu serviciile conturilor bancare de viramente online ... să-i pui să facă altceva, cum ar fi curățenie și ordine prin arhive !?! Băi, e-liberare, cea mai mare parte a pensionarilor cu conturi bancare au primit, în aprilie de la poștași, bani lichizi "în mână" !?!
Postat 28 Aprilie 2020, 08:39 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON