URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2017, 17:06

Orădeanul Cristian Bitea, demis de premierul Mihai Tudose de la şefia Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost subprefect al judeţului Bihor în vremea guvernării Boc, când prefect era Gavrilă Ghilea, dar reorientat în 2015 spre PSD, orădeanul Cristian Bitea a fost eliberat din poziţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în care fusese numit la începutul acestui an, printr-o decizie luată joi de premierul Mihai Tudose.

Potrivit Agerpres.ro, decizia a fost publicată deja în Monitorul Oficial, iar locul lui Bitea a fost luat de Leonid-Augustin Moisiu.

Hotărârea şefului Guvernului nu a fost motivată, însă Tudose avea dreptul legal să-l revoce pe Bitea deoarece acesta avea rang de secretar de stat.

Cristian Bitea a fost numit în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în luna martie a acestui an. Bitea, care conducea interimar instituția, a devenit șef plin printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, care l-a eliberat, totodată, din funcția de vicepreședinte al ANFP.     

În cursul anului trecut, pe când era doar vicepreşedinte la ANFP, funcţie obţinută cu sprijinul PSD Bihor, Bitea a fost protagonistul unui scandal după ce publicaţia Adevărul a dezvăluit relaţia sa cu o altă orădeancă, Carmen Adriana Vlad, patroană de firmă specializată în organizarea unor cursuri de perfecţionare pentru funcţionarii publici, plătite de ANFP.

Potrivit dezvăluirilor, deşi înfiinţată abia în 2015, firma orădencei a devenit unul dintre principalii parteneri ai ANFP, după ce Bitea a emis un ordin prin care a schimbat radical regulile din acest domeniu societatea respectivă adjudecându-şi organizarea a 33 de cursuri de perfecţionare dintr-un total de 208.

Jurnaliştii au demonstrat atunci legătura între Bitea şi firma lui Vlad, mascată printr-o încrengătură de alte firme în care a mai fost implicat un fost coleg din PDL al politicianului, Alin Bobiţan, fost şef de cabinet al senatorului Petru Filip, şi acesta trecut de la PDL la PSD.

Formarea şi perfecţionarea profesională a funcţionarilor publici din România, de regulă în staţiuni turistice, a fost transformată într-o industrie de milioane de euro.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON