URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2023, 14:35

Oradea promovează destinația turistică la Târgul de Turism din Varșovia (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea este reprezentată în cadrul celui mai mare târg de turism din Polonia - Tour and Travel Warsaw, desfășurat în perioada 23-25 noiembrie 2023.

România este partener oficial la cea de a 29-a ediţie, iar Oradea este prezentă la standul de 215 m² al țării, situat chiar la intrarea în târg. Standul cu 17 co-expozanți, din rândul tour operatorilor, precum și reprezentanți ai organizațiilor de management al destinației și ai autorităților publice locale, are ca scop promovarea unei imagini complete și autentice a României.

În cadrul ceremoniei oficiale de deschidere a evenimentului, a fost prezent și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT), Terente Ciui, care a realizat o scurtă prezentare a destinației turistice România, în încheiere adresând invitația tuturor participaților de a ne vizita țara. Totodată, pavilionul național a fost vizitat și de E.S. Cosmin Onisii, ambasadorul României în Republica Polonia, precum și de oficialități locale, printre care se numără și Andrzej Gut-Mostowy, secretar de stat în Ministerul Sportului și Turismului din Polonia.

Visit Oradea este reprezentată la standul României de către Alexandru Chira, director general, și Renata Ușvat Birouaș, specialist marketing.

Visit Oradea și-a manifestat interesul încă de la începutul anului de a participa la acest eveniment de importanță majoră pentru industria turistică regională.

„Suntem încântați să luăm parte la Târgul de Turism din Varșovia pentru a prezenta Oradea ca o destinație turistică de prim rang. Conform statisticilor INS din 2022, Polonia se află în topul țărilor sursă pentru turiștii străini care vizitează Oradea, însă cu efecte negative cauzate de cei doi ani de pandemie. Prin această prezență activă, ne propunem să consolidăm poziția noastră ca destinație de interes pentru publicul polonez și să revenim la rezultate dinaintea pandemiei Covid. Piața poloneză este una extrem de importantă pentru Oradea, în special pentru grupurile de turiști seniori care aleg să călătorească cu autocare în circuite europene, Oradea fiind prima destinație a acestora în România.”, a declarat Alexandru Chira.

Ptak Warsaw Expo este cel mai mare și modern complex expozițional din Polonia, dedicat evenimentelor de afaceri, comerciale și de divertisment. Ideea din spatele creării sale a fost de a organiza târguri, congrese, cursuri de formare, evenimente de masă și alte manifestări bazate pe un sistem inovator de expoziții.

În paralel, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) lansează o campanie de promovare outdoor în Varșovia, similară celei desfășurate cu succes în Paris. Astfel, 40 de autobuze urbane vor fi colantate, iar 34 de ecrane digitale vor afișa imagini ce surprind frumusețile României, însoțite de brandul național și de sloganul „Lăsați-vă surprinși de România”.

Prin participarea activă la acest eveniment de prestigiu, Visit Oradea își reafirmă angajamentul de a promova Oradea ca o destinație turistică de primă clasă, susținând astfel dezvoltarea turismului local și atragerea de turiști internaționali.

25 noiembrie 2023
Visit Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON