URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Februarie 2010, 16:10

Oradea începe curăţenia de primăvară!

Prin programul de curăţenie generală de primăvară, intitulat „Primăvara ecologică a orădenilor", RER Ecologic Service va salubriza toate zonele din oraş şi va colecta şi transporta deşeurile orădenilor la halda Eco Bihor. Astfel, orădenii se vor putea scăpa de deşeurile din case şi curţi fără să plătească în plus.

Colectarea deşeurilor rezultate din gospodării în urma curăţeniei de primăvară se va face pe străzi de-a lungul lunii martie. Pentru aceasta, municipiul a fost împărţit în şapte zone. În prima jumătate a lunii martie punctele de depozitare vor fi amplasate în: zona 1 delimitată de malul drept al Crişului Repede dintre podurile Densuşianu şi Decebal şi cartierul Podgoria, zona 2 cuprinsă între malul drept al Crişului Repede dintre podurile Decebal şi Unirii şi Bulevardul Decebal şi zona 3 aflată între malul drept al Crişului Repede pe tronsonul dintre podul Unirii şi strada Făcliei şi strada Izvorului.

În cea de-a doua parte a lunii martie vor fi curăţate: zona 4 cuprinsă între malul stâng al Crişului Repede pe porţiunea dintre podurile Densuşianu şi Decebal şi Calea Aradului, zona 5 dintre malul stâng al Crişului Repede dintre podurile Decebal şi Unirii şi bulevardul Decebal, zona 6 delimitată de malul stâng al Crişului Repede între podurile Unirii şi Dacia şi piaţa Unirii, respectiv zona 7 cuprinsă între malul stâng al Crişului Repede dintre podul Dacia şi strada Navigatorilor şi piaţa Independenţei.

Conform unui comunicat al Primăriei, în cadrul acţiunii „se colectează numai obiecte de uz casnic, gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor. Nu se colectează moloz şi deşeuri din curăţenia pivniţelor şi podurilor".

Municipalitatea le cere orădenilor să depună obiectele şi deşeurile pe amplasamentele stabilite pentru fiecare zonă, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare.

Cetăţenii sunt avertizaţi că, după încheierea campaniei, depozitarea rezidurilor pe domeniul public este strict interzisă şi se sancţionează cu amendă.

Lucrările care aparţin de salubritatea stradală vor fi executate de RER Ecologic Service, iar în baza contractului cu Penitenciarul Oradea, lucrările de igienizare şi tăiere a vegetaţiei de pe malurile cursurilor de apă, dar şi pe alte terenuri de pe domeniul public, vor fi făcute de către deţinuţi.

În curăţenia de primăvară sunt incluse şi lucrări de întreţinere a parcurilor, plantarea a 200 de frasini, paltini şi stejari pe malul Crişului Repede şi pe strada Ogorului, dar şi montarea unor coşuri stradale şi spălarea parapeţilor, stâlpişorilor şi semnelor de circulaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON