URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2023, 07:00

Oradea colectează selectiv: 5 fracții, un singur oraș!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prin campania de informare „Oradea colectează selectiv”, cetățenii orașului sunt informați despre importanța, obligativitatea și beneficiile colectării selective a deșeurilor, în 5 fracții. Colectarea selectivă nu este doar o alegere, ci o responsabilitate. Fiecare deșeu pe care îl separăm corect poate fi reutilizat, reducând astfel impactul asupra mediului și conservând resursele noastre naturale.

Colectarea selectivă sau colectarea în 5 fracții se referă la sortarea deșeurilor în cinci categorii diferite pentru a facilita procesul de reciclare. Astfel, avem hârtie-carton, plastic-metal, deșeuri biodegradabile (organice), sticlă și deșeuri reziduale.

Știm că orădenii au nevoie de informații care să îi ajute să colecteze deșeurile cât mai corect și soluții care să crească șansele ca deșeurile de ambalaje să fie într-adevăr reciclate corespunzător.

Intră pe www.oradea.ro/recicleaza - aici se găsesc toate informațiile relevante despre colectarea selectivă corectă, pe 5 fracții, în cadrul campaniei inițiate de Primăria Oradea.

La ce mă ajută să colectez selectiv?

Deșeurile nu dispar odată ce tu le-ai aruncat la gunoi. Ai văzut vreodată vreo groapă de gunoi? Dacă nu, poate ar fi timpul. Astfel vei înțelege mai bine la ce te ajută să separi deșeurile. Pe scurt: ca să nu fim îngropați în gunoi și să minimalizăm impactul asupra mediului în care trăim.

Ce se întâmplă dacă nu separ corect deșeurile?

Dacă deșeurile nu sunt sortate corect, pot contamina alte materiale, făcându-le nepotrivite pentru reciclare. Acest lucru poate conduce la costuri mai mari, amenzi, ceea ce într-un final se transformă într-un proces de reciclare ineficient.

De ce trebuie să colectez selectiv?

Deșeurile în general se împart în: deșeuri care se pot recicla, astfel le putem da o nouă viață prin reciclare, și deșeuri care nu se pot recicla.

Ca să putem valorifica la maximum prima categorie, a deșeurilor care se pot recicla, este nevoie de o separare a acestora.

Această separare, dacă este făcută la nivel de individ, va facilita prelucrarea și reintroducerea deșeurilor în circuitul economic, scăpând totodată planeta de acumularea depozitelor de gunoi.

Găsești tot ce ai nevoie să știi despre colectarea selectivă a deșeurilor în 5 fracții, pe www.oradea.ro/recicleaza.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON