URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Februarie 2020, 11:25

Oradea, atractivă pentru turişti

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În ultimii ani, Oradea s-a aflat în toate topurile celor mai atractive oraşe pentru turişti. Fără doar şi poate, principalul vector de imagine este Aquaparkul Nymphaea, vizitat anual de peste 350.000 turişti, cei mai mulţi din afara judeţului şi chiar a ţării.

Odată cu deschiderea acestui loc de agrement, au crescut solicitările pentru cazare, fiind perioade când nu găseşti locuri disponibile, iar unele magazine din oraş şi-au mărit cifra de afaceri. Este un lucru îmbucurător, dar nu suficient.

Din discuţiile cu vizitatorii Aquaparkului a reieşit că mulţi şi-ar dori ca după câteva ore de relaxare să viziteze şi alte obiective din oraş. Noi îi îndrumăm spre Grădina Zoologică, spre Muzeul Ţării Crişurilor, unde avem expoziţii valoroase, spre Muzeul Cetăţii, spre centrul istoric sau, de ce nu, sâmbăta şi duminica, spre Piaţa 100, una dintre cele mai mari pieţe de profil din această parte a ţării. Dar, totuşi, există loc de mai bine...

Poziţionaţi la graniţa de vest, ar trebui să avem programe gândite pentru turiştii străini, cu precădere pentru vecinii noştri din Ungaria. I-am putea atrage cu evenimente organizate în Cetate, unde ar trebui să mai existe magazine cu suveniruri locale, produse artizanale specifice Bihorului şi produse de consum, ateliere, concerte, spectacole de teatru, evenimente pentru copii, să fie redeschisă brutăria etc.

Apoi, Oradea are o Filarmonică, două teatre şi ansambluri artistice, atât în limba română, cât şi în limba maghiară, care ar putea oferi spectacole în aer liber, în mai multe locuri din oraş. 

Peste toate, cel mai mare succes l-ar putea avea o zonă de recreere amenajată în pădurea deţinută de Oradea la Săldăbagiu de Munte. Pe o suprafaţă de minimum 40 ha, şi-ar putea găsi locul grădina zoologică, un parc de aventură, piste pentru alergători, locuri de cazare, o tabără de vară pentru copii, devenind un adevărat loc de recreere pentru orădeni şi turişti. 

Toate acestea ne-ar putea aduce şi mai mulţi vizitatori, făcând Oradea şi mai atractivă pentru turişti.

Liviu Andrica
director general
ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
@Dobitocii mincinosi care raspandesc "Fake New"
De exemplu mie mi se pare mai curat, mai ingrijit Aquaparq-ul din Oradea in comparatie cu cel de la Hajduszabaszlo, plus ca salvez o gramada de bani si de timp mergand la cel din Oradea.
Postat 04 Martie 2020, 18:27 de 1011010
Dobitoci mincinosi
Ca sa vezi cum raspandesc mincinosii "Fake News", spunand ca preturile sunt de doua ori mai mari la Aqupark din Oradea, in comparatie cu, de exemplu, Hajuszabaszlo. Intrare pt adulti toata ziua: Aquapark Oradea = 12,5 Euro; Hajdu Aquapark = 10,5 Euro. Mint unii pe aici fara rusine, de numai stiu nici ei cand e zi si cand e noapte.
Postat 04 Martie 2020, 18:09 de 1011010
calitatea profesionala a celor care lucreaza in turism este jalnica si rusinoasa!
Dle Andrica et comp, sa va fie RUSINE pentru decizia de o lacomie scarboasa si malefica de a scumpi biletele cu 20% la Aquapark, dupa primul an in care ati scos profit neasteptat de mare! Asa ceva nu se face si mai ales, nu se justifica! O palma data oradenilor! de fapt, aquaparkul nu este pentru salariile oradenilor, ci pentru turisti - care ametiti de aburii turismului, nu vad ca practicati preturi duble fata de unguri! in tot acest timp, calitatea serviciilor /oamenilor care lucreaza in turism este RUSINOASA! cu asta chiar nu puteti sa va laudati. ati marit pretul peste tot unde s-a putut, cu un tupeu nemaivazut, dar nu v-ati gandit macar o clipa ca este nevoie sa cresteti si valoarea profesionala a angajatilor pe care ii aveti. Sa vedeti ce surprize vor fi la alegerile locale si judetene!
Postat 28 Februarie 2020, 14:10 de roger
Sala moderna pentru Filarmonica
Dragi diriguitori ai acestui oras, construiti o sala noua moderna pentru Filarmonica (macar 1000 locuri-pentru ca o faceti pentru 100 de ani), pentru ca actuala sala este veche, mica si inghesuita, nu are acustica. Investiti mai multi bani in cultura, faceti o trupa de opera (teatru liric) in cadrul Teatrului de Stat Regina Maria (asa cum e la Cluj, Timisoara, etc.). Nu mai bagati bani in prostii de genul ZU si alte nimicuri.
Postat 28 Februarie 2020, 12:41 de Figaro
Stimate domn,
Orașul ăsta are o problemă de identitate, pe de-o parte se promovează Art/Life Nouveau dar pe altă parte promovează kitsch-ul. Încet devenim ZU Nouveau, asta nu ar fi o problemă dacă am fi promovați ca atare. Când se sting luminițele și se oprește zgomotul rămâne praful, de stele dar tot praf e. Aduceți cultura în piață, aduceți cultura în parc și lăsați câștigul de rapidă și ieftină factură, electoral sau financiar. Orașul ăsta era boem, polii culturii erau în cafenele, în piață, în parc, acum ați aplatizat totul pentru imagine. Cu respect, Călin Teodor.
Postat 28 Februarie 2020, 12:19 de oradeaveche
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON