URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2011, 13:31

Omul de afaceri Ion Govoreanu rămâne după gratii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a respins, joi, recursurile formulate de omul de afaceri Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, şi de cei doi directori ai săi împotriva măsurii arestării preventive luate, săptămâna trecută împotriva lor. Judecătorii nu au fost impresionaţi de declaraţiile afaceriştilor, cum că nu au de gând să se sustragă anchetei, şi au dispus continuarea cercetărilor cu ei arestaţi.

Govoreanu: "În ţara asta este un mediu de afaceri infect"

Curtea de Apel Oradea a judecat, joi, în mai puţin de o oră, recursurile împotriva măsurii arestării lui Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, şi a oamenilor de afaceri Mihai Sorin Măgurean şi Viorel Claudius Ducica, acuzaţi de DNA că au prejudiciat statul cu aproximativ 15 milioane de euro.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, apărătorul lui Govoreanu, a criticat încheierea prin care clientul său a fost arestat, arătând că judecătorii Tribunalului nu au motivat în niciun fel luarea măsurii. De asemenea, avocatul a comentat faptul că autorii evaziunii ficale, adică cei trei patroni ai firmelor fantomă, sunt cercetaţi în stare de libertate, în vreme ce Govoreanu, care e acuzat doar de complicitate, a fost trimis după gratii.

La rândul său, dându-i-se cuvântul, Govoreanu a solicitat să fie cercetat în stare de liberate deoarece are peste 400 de angajaţi care depind de el şi toţi banii lui sunt investiţi în România, deci nu s-ar pune problema că ar încerca să se sustragă şi să plece din ţară.

„Fac afaceri de 20 de ani şi de atunci nici măcar un concediu nu mi-am luat. În ţara asta este un mediu de afaceri infect, suntem trataţi ca nişte infractori în condiţiile în care nu am comis nicio faptă penală. Eu nu mi-am schimbat nici maşina în aceşti ani şi toţi banii mi i-am investit în România. Sunt indignat de ce mi se întâmplă!", a spus Govoreanu, încercând apoi să enumere afacerile sale de succes. A fost însă întrerupt sec de judecătoare, care i-a cerut să-şi spună punctul de vedere legat strict de problema arestării sale.

Prea-cinstiţii...

Şi ceilalţi doi afacerişti, Măgurean şi Ducica, „locotenenţi" de-ai lui Govoreanu, au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate, motivând că ei sunt simpli angajaţi, care îşi pot justifica averile şi, deci, nu se pune problema să fi tras "tunuri" financiare.

Ducica a spus că trăieşte într-un apartament de bloc şi numai din salarii, iar Măgurean a arătat că singurele lui bunuri de valoare se rezumă la o casă cumpărată în 2006, pentru care încă plăteşte rate, şi la o maşină care nu e nouă. „Dacă aş fi avut venituri ilicite, nu se punea problema să mai plătesc rate", a spus Măgurean.

Procesul celor trei a durat mai puţin de o oră, după care completul a rămas în pronunţare. La ora 13, decizia a fost făcută publică: cei trei rămân în continuare în arest. Încheierea este definitivă, astfel că afaceriştilor nu le mai rămâne la dispoziţie decât să ceară eliberarea pe cauţiune sau sub control judiciar, în cadrul unui alt proces.

Evaziune de 15 milioane de euro

După cum se ştie, patronul lanţului de magazine Trei G, Ion Govoreanu, şi oamenii de afaceri Mihai Sorin Măgurean şi Viorel Claudius Ducica au fost arestaţi pentru 29 de zile, în noaptea de joi spre vineri, după dezbateri îndelungate care s-au întins până la ora 3 dimineaţa. Cei trei au fost prezentaţi instanţei imediat ce au fost reţinuţi de DNA, pentru o evaziune fiscală de 15 milioane de euro.

Alte trei persoane - Pop Emil Gavril, Mitu Constantin şi Marinela Triculescu - sunt cercetate în stare de libertate.

Potrivit DNA, Govoreanu era liderul grupării infracţionale, creând o adevărată "caracatiţă" prin care a reuşit să "fenteze" statul cu aproximativ 15 milioane de euro.
Ion Govoreanu este administratorul mai multor societăţi comerciale, iar în sarcina sa s-au reţinut infracţiunile complicitate la evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor.

Măgurean Sorin Mihai şi Ducica Viorel Claudius, şi ei administratori ai mai multor societăţi comerciale, sunt acuzaţi de infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
pt ancuta-cea mai prezenta comentatoare
Este evident ca tu te ghidezi dupa legile naturii....probabil mai si platesti asa...
Postat 26 Iulie 2011, 09:53 de radu
pt Floricuta
Prin faptul ca a publicat aceste articole nu cred ca reiese ca cineva s-ar fi dat mare ziarist! Oricine facea un calcul la anumite produse din 3 G, dupa pretul de raft, isi dadea seama ca ceva nu e in regula . 19 sau 24 % .....Dvs insa sunteti vreuna din nevestele infractorilor acum binemeritat arestati :) Noi oamenii simpli nu avem parghiile prin care sa facem profit 'curat' milioane de euro, dar asta nu inseamna sa fim de acord cu cei care le au si care fura milioane de la stat, cu rasfringere directa asupra situatiei economice din tara !
Postat 26 Iulie 2011, 09:51 de radu
bravooo
STIM:)))
Postat 08 Iulie 2011, 20:30 de anca
santajistii
O SLEACTA DE SANTAJISTI ASA ZISI ZIARISTI SANTAJEAZA PATRONII CA I PORCESC IN LATRINA LOR DE ZIAR DACA NU LE DAU BANI SAU NU FAC CONTRACTE DE PUBLICITATE CU EI DE CE CREDETI CA NU SCRIU RAU DE GHILEA ,BARBUT ,SELINA , ETC ?SI DAU IN FRATII MICULA?PT CA PRIMII AU FOST SANTAJATI SA SEMNEZE CONTRACTE GRASE CU PUROIUL LOR DE ZIAR IAR FRATII N AU ACCEPTAT
Postat 08 Iulie 2011, 16:36 de santajatu
bravooo FLORICA
asa se face, spune ce a mai facut LAURITA:))) nimeni nu i curat mai ales un jurnalist, uns cu toate alifiile pentru DNA, noi citim tu scrie? de ce a scris laura articolul daca a avut raport de colaboare cu GORV? unte e etica si decenta profesionala, EBIHOREANUL ce faci ne dai calitate sau RAZBUNARE? ne manipulezi adevarul va invinge oricum, lupii se vor sfasia e legea naturii, YESSSSSSSS!!!
Postat 08 Iulie 2011, 16:23 de anca
S-a gasit acarul Paun!
Si mie mi se pare lucratura mafiota cu scopul de-a elimina concurenta reprezentata aici de Govoreanu si-ale lui magazine 3G, nu demult a fost Penescu cu magazinele PIC... mazilit nu atat pentru afacerile din fotbal cat pentru concurenta pe care o facea, si el, reteilerilor. Culmea este ca atat 3G cat si PIC au (aveau) preturi si produse foarte, foarte bune. Paine buna ca la PIC n-am mai mancat din vremea studentiei in Bucuresti. Alt exemplu: Govoreanu ar fi vandut zahar ambalat sub marca proprie la pret mic. Cum ar veni a facut rau ca n-a vandut scump, a faultat cartelul zaharului, si asta e inacceptabil. Putea sa vanda si el ca restul, scump, si poate acum era liber. Asta e: coruptie, carteluri, interese, spagi, mafie. Incet, incet o sa simta fiecare pe pielea lui: ca e bacul copilului, ca va fi proasta asistentza medicala, ca vor fi accidente rutiere din cauza drumurilor distruse, ca nu vom gasi dreptatea in justitie etc. Pe toti si pe fiecare ne va atinge caracatita si putregaiul coruptiei. Ar fi timpul sa reactionam! Sa mai explodeze o data mamaliga romaneasca!
Postat 08 Iulie 2011, 16:07 de MonteCristo
CEL MAI ERONAT ARTICOL
Stimata d-na Laura Gal , inainte sa scrii un articol fa bine si cauta la registrul comertului unde apar domnii Ducica si Magurean administratori? Lipsa de profesionalism si de informare.Nu este greu sa afli daca sunt sau nu sunt dar iti este usor sa scrii lucruri eronate pe care oamenii simpli nu le cauta doar judeca din afara. Poate ai uitat ca ai cersit in urma cu ceva de la D-nul Govoreanu 50 mil pe luna pt ziar???????aaaaaaa sau nu iti mai aduci aminte?Pai draguta vezi ca sunt martori si probe ca ai fost pe la dansul si ti se pregateste draga mea si tie un proces dar ai rabdare.Sa vedem atunci cum te justifici, poate te cheama si pe tine la Dna ca ai facut afaceri cu D-nul Govoreanu.Vreau sa vad ca ai demnitatea sa lasi acest comentariu pe care oricum l-am salvat sa aratam lumii ca si altii au dovezi.Poate vrei sa ii faci si tu o vizita domnului Marcu.Oricum ma bucur ca scrii prostii fiindca de pe prosti se iau banii. Daca inca nu ai invatat ce inseamna sa fi jurnalist atunci fa-ti bagajele si pleaca la coada vacii de unde esti.Pune mana si documenteaza-te daca te crezi mare jurnalist
Postat 08 Iulie 2011, 15:43 de Florica
pe ghile cand il cercetati uuuuuuuuuu
si pe Ghile ail vrem cercetat caracatita din Oradea cu tot neamul lui ANI de ce nu se sesizeaza?
Postat 07 Iulie 2011, 20:37 de uuuuuuuuuuuu
URMEAZA ALTII
URMEAZA MARCEL BARBUT DARE DE MITA ,INSELACIUNE ,VATAMARE CORPORALA,SANTAJ LA AUTORITATILE JUDICIARE
Postat 07 Iulie 2011, 16:55 de DNA
CURIOZITATI
INTERESANT E FAPTUL CATOTI PATRONII DE NATIONALIATATE ROMANI , PROPRIETARI DE LANTURI DE MAGAZINE AJUNG SA AIBA PROBLEME CU STATU SI IN FINAL LI SE INCHIDE AFARERILE !!! ? OARE MARII RETEILERI INTERNATIONALI , DIRECT INTERESATI IN ACEST TIP DE COMART NU ISI BAGA COADA CA SA-SI ASIGURE PIATA ?????? MA INTREB ??? NU STIU ?? DAR POT SA MA INTREB , NU ?????? CURVUSAGURI DE ASTE SE CUNOSC CA NICI STAINII ASTIA NU SUNT STRAINI DE PRACTICI "FINE" DE LICHIDARE A CONCURENTEI !
Postat 07 Iulie 2011, 16:19 de SCORTOSUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON