URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2014, 14:20

Octavian Bot organizează în Bihor partidul lui Tăriceanu pentru că Johannis este "un pămpălău", iar PNL subjugat de "o gaşcă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Octavian Bot şi-a făcut intrarea teatral în sala unde şi-a anunţat, marţi, trecerea la al zecea partid. Amintind de gestul din 2008, când şi-a pus degetele la tâmplă, glumind că se împuşcă dacă nu iese deputat din partea PDL, Bot a ridicat în aer bastonul pe care, bolnav fiind, îl foloseşte pentru a se deplasa.

El a spus că, totuşi, nu va face precum Lăpuşneanu Vodă, adică se va întoarce în Oradea, deşi în 2012 a fost ales deputat PNL în Sectorul 2 Bucureşti, "nu pentru a-i popi" pe alţii, ci pentru a repune bazele liberalismului într-un nou partid, cel Liberal Reformat iniţiat de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

"Bătuţi în cap"

Din capul locului, Bot a spus că pleacă din PNL pentru "ce s-a întâmplat la Congres", când partidul a încăput pe mâna unei "găşti", în fruntea căreia se află Klaus Johannis, care nu este o personalitate politică, ci doar un "personaj oportunist", lipsit de anvergură naţională.

"Klaus Johannis nu mă impresionează că-i neamţ, am avut la Politehnica din Timişoara destui colegi nemţi şi parcă erau bătuţi în cap. Este un pămpălău, adică, potrivit DEX, greoi, molatic, fără personalitate. Vorbeşte rar şi puţin, pentru că nu ştie multe, şi de aceea nu are ce căuta în fruntea unui partid", l-a portretizat Bot, rapid, pe noul lider PNL, formaţiune despre care a spus că "are mulţi membri, dar puţini liberali", şi că a "trădat" idealurile USL, pentru că a părăsit guvernarea în loc să se lupte pentru impunerea măsurilor liberale.

Lăsaţi liberalii să vină la mine!

Octavian Bot a mai afirmat că "singura soluţie pentru liberalism este crearea unui nou partid" şi, în context, şi-a asumat calificativul ironic de "zecist" pus de BIHOREANUL pentru că trece în al zecelea partid, dar l-a luat în serios, afirmând că "toate filialele pe care eu le-am creat au fost cele mai bune", exemplele date fiind cele ale PNL 93, PNL-AT, PNLCD, UFD.

Spunând că "nu va popi pe nimeni" pentru că nu este "răzbunător", Bot a zis că-şi aşteaptă în noua formaţiune vechii colegi din PNL, chiar dacă a specificat că "nu racolăm membri şi nu vrem să destructurăm PNL Bihor". "Oamenii vor veni singuri să ni se alăture", a pronosticat Bot, nu fără a aminti că cei ce conduc organizaţia judeţeană a PNL sunt, totuşi, aşa cum i-a etichetat în 2012, nişte "ciumeţi".

"Noi nu suntem trădători, noi suntem cei care vrem să continuăm idealurile USL, să promovăm măsuri pentru prosperitatea cetăţenilor şi a României", i-a ţinut isonul un alt transfug de la PNL, Silviu Torjoc, cel care a şi luat loc alături de Bot la masă, alături de fostul consilier liberal de la mijlocul anilor 90, Celus Apostol, şi de Mircea Teaha şi Vasile Cârje, prieteni ai deputatului.

"Hoţi, proşti, satrapi"

În sala unde Bot şi-a "lansat" noua formaţiune a mai fost prezent şi avocatul Lazăr Cutuş, fost membru, timp de 14 ani, al PD şi PDL, care s-a dezlănţuit într-o diatribă împotriva celor cu care PNL vrea să fuzioneze.

"Reprezint unul din cele 7,4 milioane de români înşelaţi de PNL, nişte indivizi care, când s-au văzut cu acest rezultat (n.r. - referire la Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu desfăşurat în 2012), n-au ştiut ce să facă cu el şi atunci l-au dat PDL, o adunătură de hoţi, proşti, satrapi, vă spun eu. PNL-iştii să ştie că dând mâna cu PDL-ul i-a muşcat şarpele cel mai veninos, care o să-i omoare lent", a proorocit Lazăr Cutuş.

După scurta conferinţă de presă, cei prezenţi s-au retras la o cafea cu deputatul Bot, care a continuat să le explice şi într-un cadru neformal cum va pune pe picioare cel de-al zecelea partid. Pe care nici el nu ştie, deocamdată, când îl va părăsi, în favoarea unui altuia, desigur că liberal...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
domnii penelisti
Vai de bietii galbeni ca trebuie sa invete germana lu' iohanis... Cand stau si ma gandesc la bietii primari analfabeti, vai, bietii de ei. Sper sa ii stearga Tăriceanu de pe fata pamantului!
Postat 11 Iulie 2014, 14:31 de water
!!!!
Un mare fassssssssss...tras de cativa basinosi......se joaca si ei ce sa faca???!!!
Postat 09 Iulie 2014, 17:35 de Zoli
Cu BOT-ul pe LABE !
Maidanezul asta,latra si scuipa de 25 de ani. Nu este el de vina. De vina sunt cei care il cheama la ei. Si mai ales ultimii care avizati fiind ,mai au nevoie de o asemenea cameleon. Tocmai de aceea a ajuns Romania unde a ajuns. "Felicitari" Crin . L-ai adus si l-ai facut PARLAMENTAR pe un asemenea strigoi. Nimeni nu este in stare sa-l puna cu BOT-ul pe labe ???
Postat 09 Iulie 2014, 16:03 de DULAUL
???
Imaginea lui Bot razand cu toiagul ridicat pe mine ma trimite cu gândul la aia de la Socola....de ce o fi asa vesel??
Postat 09 Iulie 2014, 09:55 de dinel
vai,vai..
iar a fost multa palinca..Cine dracu il mai crede pe Bot,nume predestinat...!Consumati apa minerala,lamiie ,ca ne apuca greata cu asa pulitician...
Postat 09 Iulie 2014, 08:25 de Nea taticu
urat
Da ..asa e ...Torjoc este garantul unui partid liberal reformat...si Bot la fel...poate ne spune D-l Bot cum s-a dus el la pdl...si de ce...mai lasa-ne...ca deja e de plins nu de ras...dar sa faci pe cineva batut in cap ...!!!as vrea , cu respect sa va intreb d-le Bot,,...asta cum se numeste...????din p.m. d v. este NESIMTIRE.....cred ca Tariceanu pur si simplu nu a avut musterii....asa ca ati fost bun si dv,,,,,urat .f. urat...Puteati spune si frumos ce aveati de spus ...sa jignesti e cel mai simplu....,daca nu e rautate si invidie, atunci aveti altfel de probleme dar nu vi le spun sa nu va supar....Dv ati facut politica destul si am vazut cum...hai sa-i mai vedem si pe altiii.....Toate bune ....
Postat 09 Iulie 2014, 07:21 de zeno
Suna adunarea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tariceni din tomberoane adunati va !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 09 Iulie 2014, 07:16 de busy
Cu specimene din astea nu vor fi niciodata partide adevarate in Romania.
Eu cred ca toata chestia asta e facuta la comanda lui Antonescu, ca sa-l discrediteze pe Tariceanu in vestul tarii.
Postat 08 Iulie 2014, 22:07 de LIPAN
Oradea se difersifica cultural!!
In sfarsit avem productie de circari locali, asa ca o sa avem si circul de care am dus atata lipsa alaturi de teatrul orasenesc de muftangii! E un inceput si astfel se deschide calea catre opereta cu lulele si bastoane si, de ce nu, chiar catre opera comica cu martafoi!
Postat 08 Iulie 2014, 22:01 de Life
Botistul
e eficient fraiere numit BOT a se citi TARFA BOTISTA te compari jegule cu unul care a pus Sibiul pe harta Europei, unde e Oradea fata de acel oras la nivel mondial Kurva Penala ce esti .. teau tras-o toti.
Postat 08 Iulie 2014, 20:44 de Ax
astia suntem !
Numai intr-o tara de pampalai un asemenea specimen ajunge parlamentar !!! Asia suntem astia ne sunt liderii !! Revenim la dictonul antedecembrist : " avem conducatorii pe care ii meritam " pe care i-am ales !
Postat 08 Iulie 2014, 19:12 de uimit
RATULET
HAHAHAHAHAHAHAHAAHAAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 08 Iulie 2014, 17:46 de BAU
z
iar partidul lor de doi leu este unul ratat din start niste slugalai ai psd niste fustrati pe care doar curcile ii va vota :))
Postat 08 Iulie 2014, 14:41 de x
Inspectorul
Torjoc nu urmărește altceva decât să-și păstreze funcția de inspector școlar. Prin 2007/2008 a trecut la PDL pentru acelasi motiv, revenind apoi la PNL . Un oportunist sadea.
Postat 08 Iulie 2014, 14:40 de Sargon
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON