URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Noiembrie 2022, 12:55

Oaza verde: Copiii din Salonta învață cum să grădinărească de la grădiniță

Oaza verde: Copiii din Salonta învață cum să grădinărească de la grădiniță Programul Plantropolis a fost implementat la mai multe grădinițe din Oradea, iar acum a fost extins și în Salonta (sursa foto: Grădinița cu Program Prelungit Nr. 27 Oradea / Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preșcolarii de la două grădinițe din Salonta vor învăța ce este ecologia „jucându-se” cu pământul.

Cu ajutorul unei finanțări în programul Plantropolis al Fundației Comunitare Oradea, cei 130 de copii de la grădinițele Micul Prinț și Făt-Frumos vor învăța să sădească plante în timp ce vor lucra, alături de educatoarele lor, la amenajarea a două grădini.

La Grădinița Făt-Frumos, cele trei grupe de copii vor planta o grădină de flori în fața unității de învățământ, iar colegii lor de la Grădinița Micul Prinț, împărțiți tot în trei grupe, vor înfrumuseța o zonă nefolosită prin crearea unui spațiu verde experimental.

„Aceste grădini sunt menite să stimuleze toate cele 5 simțuri, văz, miros, auz, gust și pipăit, dar să și contracareze poluarea aerului. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei aproximativ 130 de preșcolari care se vor distra, vor învăța și vor transmite generațiilor de preșcolari, care vor mai trece pragul grădinițelor, acest proiect, pentru ca aceștia mai apoi să îl extindă cu propriile idei”, a transmis educatoarea Szakacs Beata, de la Grădinița Toldi Salonta, structura Făt-Frumos.

Proiectul, intitulat „Oaza verde”, este menit să promoveze educația ecologică în rândul preșcolarilor. „Copiii au o dorință înnăscută de a se conecta cu natura, ei sunt atrași de jocul în aer liber, mai ales cu pământul. Una dintre modalitățile cele mai la îndemână de a forma preșcolarul în spiritul ecologic e grădinăritul, care, în perioada preșcolară reprezintă rampa de lansare pentru o experiență de învățare holistică. În cadrul acestor activități, copiii învață noțiuni de matematică, știință, exersăm cititul, copiii își dezvoltă deprinderi motrice grosiere, cât și fine etc.”, a mai spus Szakacs.

Prin activitățile în care vor intra în acțiune directă cu natura, ba chiar o vor transforma, copiii vor deprinde comportamente ecologice durabile.

„Componența echipei de proiect cu care pornim în marea aventură Plantropolis este formată din: Gherle Anamaria - coordonator, Morgovan Larisa - responsabil achiziții, Struber Eva - responsabil cu promovarea și Popescu Gabriela – responsabil de comunicare”, a mai transmis educatoarea.

Proiectul este susținut financiar de compania salontană VPK Packaging.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON