URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Martie 2024, 18:01

O nouă piață volantă de cartier, în Oradea. Află unde va fi situată și ce program va avea!

O nouă piață volantă de cartier, în Oradea. Află unde va fi situată și ce program va avea! Piața volantă din cartierul Nufărul, arhiva BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începând de joi, 28 martie, orădenii vor putea cumpăra mărfurile producătorilor bihoreni din Piaţeta Cazaban, unde va fi amenajată o nouă piaţă volantă, a anunţat vineri Consiliul Judeţean Bihor, printr-un comunicat de presă. 

Astfel, noul târg al produselor bihorene va funcţiona în fiecare joi, între orele 14:00 şi 18:00, în cartierul Ioşia.

Prin urmare, în Oradea vor exista trei pieţe volante, celelalte două desfăşurându-se în Piaţa Unirii și în cartierul Nufărul.

Se redeschid pieţele volante

În perioada de iarnă acestea au fost închise, dar Consiliul Judeţean a mai anunţat că târgul din Piaţa Unirii se va relua sâmbătă, 9 martie, în intervalul 9:00 – 14:00, iar cel din Nufărul, situat lângă restaurantul McDonald`s, miercuri, 20 martie, între 14:00 - 18:00.

De menționat că târgul din Piața Unirii a fost în această iarnă relocat, o perioadă, în Pasajul Vulturul Negru.

Programul celor trei pieţe va rămâne acelaşi, cu excepţia zilelor în care Piaţa Unirii va găzdui evenimente.

Vizitatorii acestor pieţe vor putea găsi pe tarabele comercianţilor o gamă variată de produse, de la legume din Borş şi Biharia, fructe din Diosig, Săcuieni, Roşia şi dealurile Oradiei, până la produse din carne din Beiuş, brânzeturi din Cubulcut, miere din Şişterea, Diosig şi zona Podgoria, turtă dulce din Valea lui Mihai, siropuri şi gemuri din Beiuş şi Oşorhei, produse de lavandă din Calea Mare şi Miheleu sau  flori din Satu Nou şi Borş.

Proiectul este derulat de Consiliul Judeţean Bihor, Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului, Primăria Municipiului Oradea, Asociaţia Pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR) şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Bihor (ADD).

Consiliul Judeţean a menţionat că oraşele Marghita şi Beiuş s-au alăturat iniţiativei, urmând să fie găzduite şi aci astfel de târguri.

De asemenea, micii producători care desfăşoară activităţi agricole şi comercializează produsele realizate din fermele, gospodăriile sau unităţile proprii, indiferent de forma juridică, şi care deţin actele valabile privind producţia proprie, sunt încurajaţi să participe la eveniment contactând Asociaţia Agricultorilor din Valea Ierului la adresa de email: targbihor@gmail.com.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mai bine cu piețele volante
Nu de alta dar in piețe probabil sunt 5% producători, restul samsarii.
Postat 09 Martie 2024, 18:32 de Sandu2100
Geniul liberal e productiv nevoie mare.
Prima dată a desființat Piața agroalimentară și de mielușei Ioșia, ca să facă loc pentru un magazin Mega Image care a dat faliment, la fel ca frățiorii ei fin toată țara, aflați pe butuci de niște ani deja. Acum, dacă fosta piață are o hală scoasă la vânzare, ca de la retailer la retailer, presiunea comercială a întregului cartier trebuie revărsată undeva. Așa că, geniul liberal se aliniază electoral cererii de piață și pune de-o volantă. Ceea ce va face ca, inevitabil, noua administrație publică locală din iunie încolo, să fie nevoită să regăsească o soluție definitivă, nu temporară. Că asta e specialitatea geniului liberal ... să strice orice funcționează bine, ca să cheltuie apoi banii contribuabililor și să refacă tot cum a fost, dar dacă se poate mai puțin trainic.
Postat 09 Martie 2024, 08:38 de KP
Piateta Cazaban
A fost o piata de legume permanenta in cartier si a trebuit sa fie desfiintata (de ce ? ) pentru un supermarket care nu a avut niciodata clienti ,erau destule in zona.A fost cu siguranta si ar fi sa fie mult mai utila o piata permanenta locuitorilor din cartier.
Postat 09 Martie 2024, 08:03 de VioletaP
am asteptat putin dupa finalizarea piatetelor in reabilitare
dar uite ca s-au tinut de cuvant si redeschid pietele acum, dupa cum au zis
Postat 08 Martie 2024, 18:12 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON