URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 11 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ce ne-am face fără Bulgaria? Am fi chiar ultimii din Europa. Acum, că s-au dat rezultatele mirifice de la testele PISA, constatăm cu stupoare că elevii noștri sunt la fel de analfabeți funcționali ca acum 20 de ani, chit că între timp am avut un președinte dascăl, care a lansat jenantul program România Educată.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
13 Iulie 2017, 11:53

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO)

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O explozie puternică i-a scuturat, marţi după-amiază, pe locuitorii din cartierul Nufărul. După ce, în decembrie anul trecut, proprietarul fostei Electrocentrale II a "bombardat" coşul de fum de 160 de metri, marţi a fost demolată, tot printr-o procedură asemănătoare, o hală de 78 metri. Deși a durat doar câteva secunde, explozia s-a resimţit atât în cartierul Nufărul, cât şi în Sînmartin.

Pregătirile pentru demolarea clădirii au început în luna aprilie, când proprietarii clădirii au şi notificat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana despre modalitatea de realizare: împuşcare cu materiale explozive.

Operaţiunea a fost programată pentru marţi după amiază, la ora 17 şi a fost executată de o societate din Hunedoara, autorizată pentru operaţiuni cu materiale explozive.

"Societatea a notificat Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Bihor cu privire la respectiva operaţiune", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit acesteia, la faţa locului a fost prezent un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, care a supravegheat buna desfăşurare a traficului. "Clădirea care a fost demolată nu se află în apropierea şoselei, însă pentru a evita un posibil incident, circulaţia a fost oprită în momentul detonării controlate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, CET II a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.

În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea / demontarea / dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură până la sfârşitul anului 2018. Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial.

Demolările au început pe 28 decembrie, anul trecut, când proprietarii CET-ului II au demolat uriaşul coş de fum  de la vechea centrală, cu o înălţime de 160 metri.

Citeşte despre cum a "explodat" coşul de fum al Electrocentralei, vezi imagini spectaculoase, dar şi înregistrarea video a imploziei în articolul: Cădere spectaculoasă: Coşul de fum de la CET II a fost demolat 

Află de AICI cum a fost la demolările de miercuri!

Vezi mai jos cum a fost la demolările din ianuarie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6059 RON
  • 1 EUR = 4.9677 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON