URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2017, 11:53

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO)

O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
O nouă explozie la CET II: A fost „bombardată” o hală de 78 de metri (VIDEO) foto: facebook grupul Info Trafic Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O explozie puternică i-a scuturat, marţi după-amiază, pe locuitorii din cartierul Nufărul. După ce, în decembrie anul trecut, proprietarul fostei Electrocentrale II a "bombardat" coşul de fum de 160 de metri, marţi a fost demolată, tot printr-o procedură asemănătoare, o hală de 78 metri. Deși a durat doar câteva secunde, explozia s-a resimţit atât în cartierul Nufărul, cât şi în Sînmartin.

Pregătirile pentru demolarea clădirii au început în luna aprilie, când proprietarii clădirii au şi notificat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana despre modalitatea de realizare: împuşcare cu materiale explozive.

Operaţiunea a fost programată pentru marţi după amiază, la ora 17 şi a fost executată de o societate din Hunedoara, autorizată pentru operaţiuni cu materiale explozive.

"Societatea a notificat Serviciul Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Poliţia Bihor cu privire la respectiva operaţiune", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

Potrivit acesteia, la faţa locului a fost prezent un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, care a supravegheat buna desfăşurare a traficului. "Clădirea care a fost demolată nu se află în apropierea şoselei, însă pentru a evita un posibil incident, circulaţia a fost oprită în momentul detonării controlate", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

După cum BIHOREANUL a mai scris, CET II a fost cumpărat la licitaţie în 2015 de societăţile Aloref Alba Iulia şi Ascom Internaţional Bucureşti, în urma lichidării SC Termoelectrica SA Bucureşti.

În ianuarie 2016, între noii proprietari şi Primăria Municipiului Oradea a fost încheiat un protocol care prevede demolarea / demontarea / dezafectarea construcţiilor şi instalaţiilor aferente activului CET II, valorificarea terenului disponibil, precum şi închiderea ecologică a haldei de cenuşă şi zgură până la sfârşitul anului 2018. Protocolul prevede şi colaborarea noilor proprietari cu Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea pentru înfiinţarea unui parc industrial.

Demolările au început pe 28 decembrie, anul trecut, când proprietarii CET-ului II au demolat uriaşul coş de fum  de la vechea centrală, cu o înălţime de 160 metri.

Citeşte despre cum a "explodat" coşul de fum al Electrocentralei, vezi imagini spectaculoase, dar şi înregistrarea video a imploziei în articolul: Cădere spectaculoasă: Coşul de fum de la CET II a fost demolat 

Află de AICI cum a fost la demolările de miercuri!

Vezi mai jos cum a fost la demolările din ianuarie!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON