Toroş, cârnaţi, caltaboşi şi jumări pentru toată lumea! Stropite cu pălincă şi vin fiert, lângă nişte highezi şi jocuri bihoreneşti, ca-n vremurile de demult!
Asta promit organizatorii pentru cea de-a dua ediţie a festivalului "D’ale porcului", care se va desfăşura sâmbătă, 27 februarie, în parcarea ERA Park.
"În concurs s-au înscris 24 de comune bihorene : Toboliu, Sânnicolau Român, Valea lui Mihai, Dobreşti, Săcuieni, Auşeu, Boianu Mare, Borş, Bratca, Căbeşti, Cetariu, Copăcel, Nojorid, Diosig, Pomezeu, Roşia, Tileagd, Girişu de Criş, Sălard, Lăzăreni, Răbăgani, Tinca, Tulca, Sântandrei", arată un comunicat al Asociaţiei Firmelor Bihorene, unul dintre principalii organizatori.
Vizitatorii vor putea degusta produsele din concurs, pe baza unor tichete de masă puse în vânzare de organizatori. În plus, cumpărătorii vor primi şi băutură energizantă pusă la dispoziţie de către un producator local, iar contracost vor putea gusta şi pălincă, vin şi vin fiert.
"Ca element de noutate, echipele vor trebui să strângă de la public un minim de 120 de tichete de masă pentru a putea rămâne în concurs, în caz contrar vor fi descalificate", mai arată comunicatul AFB.
Pe toată durata desfăşurării festivalului, pe scena special amenajată între corturi, vor avea loc manifestări cultural-artistice şi concursuri cu publicul.
La fel ca anul trecut, tichetele de masă (înseriate) vor participa, la final, la o tombolă cu premii-surpriză. Între orele 10 şi 16, pe scenă vor urca zeci de ansambluri de dansatori şi solişti vocali din Bihor, precum şi invitaţi speciali.
Programul zilei:
08.00-08.30 Degustare de pălincă
08.30-12.30 Prelucrare porc
10.00-11.00 Pârjolire tradiţională porc
10.00-16.00 Program cultural- artistic
12.30-13.30 Degustare toroş
13.30-15.30 Degustare cârnaţi, caltaboşi, jumări
15.30-16.30 Degustare preparate locale speciale
Evenimentul este organiza de Consiliul Judeţean Bihor - Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Asociaţia Comunelor din România–Filiala Bihor, Asociaţia Firmelor Bihorene, Asociaţia Culturală D’ART şi Asociaţia Pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare "CRIŞANA".
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.