URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2016, 17:34

O companie nou intrată în România va opera patru curse de la Arad

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea companiei olandeze Join Airlines a anunţat, miercuri, că va intra pe piaţa din România cu patru curse operate de la Arad, dintre care trei pe rute internaţionale, în timp ce trei aeronave au fost alocate rutelor interne, extinderea activităţii vizând şi aeroporturile din Suceava şi Tulcea.

Preşedintele companiei Join Airlines, Bernard Jacobs, şi directorul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel, au semnat, miercuri, contractul de operare de pe baza aeriană locală, fiind anunţate trei curse regulate internaţionale şi una internă, scrie Mediafax.ro.

Bernard Jacobs a declarat că au fost realizate studii de piaţă pentru extinderea companiei, adăugând că "se prefigurează o dezvoltare a aviaţiei în zona Balcanilor".

"Suntem conştienţi de concurenţa pe care ne-o face aeroportul din Timişoara, dar vom răspunde prin creativitate, vom căuta rute noi", a spus Bernard Jacobs, care a adăugat că pentru zborurile prevăzute se va asigura şi transferul pasagerilor la sol cu autocare.

Potrivit sursei citate, două dintre rute au fost stabilite definitiv, respectiv Arad - Stuttgart şi Arad - Verona, iar pentru cursa internă se are în vedere ruta Arad - Bucureşti.

Trei aeronave au fost alocate de companie pentru zborurile pe care le va opera din România, una dintre acestea urmând să aibă baza permanentă pe aeroportul din Arad.

Conducerea companiei a precizat că vizează lansarea de zboruri şi de la Suceava şi Tulcea.

Bernard Jacobs a mai spus că Join Airlines nu este o companie low-cost, dar "preţul biletelor pentru rutele din Arad vor fi atractive".

Totodată, el a menţionat că lansarea zborurilor va avea loc, cel mai probabil, în iunie, pentru că este necesară o perioadă de câteva luni pentru prevânzări bilete, după stabilirea oficială a rutelor.

În plus, până în 31 martie trebuie finalizată modernizarea aerogării din Arad, proiect început în 2015.

Aeroportul Internaţional Arad nu mai are curse aeriene de pasageri din primăvara anului trecut, când Wizz Air s-a retras, compania operând până atunci pe ruta Arad - Milano (Bergamo).

În toamnă, şi operatorul de curse cargo DHL s-a retras de pe aeroportul local, unde mai există doar zboruri ocazionale de tip charter şi zboruri ale unei şcoli de aviaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7282 RON
  • 1 EUR = 4.9771 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON