URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 08 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că, în sfârșit, contraselecția practicată la PNL de primul schior al țării începe să dea roade. Cum cifrele arată că blândul general Ciucă stă în sondaje pe undeva în marja de eroare a acestora, liberalii s-au trezit că nu e prea sănătos să mergi la război cu declarația de capitulare gata semnată. Și acum umblă după persoane cât de cât frecventabile...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mai mult de jumătate dintre comunele bihorene se laudă cu săli și terenuri de sport, ba și cu capele prin cimitirele sătești, făcute cu sute de milioane de lei încă din epoca lui Adrian Năstase, apoi din răposatele programe naționale de dezvoltare locală PNDL 1 și PNDL 2, gestionate de Elena Udrea și Liviu Dragnea, iar în ultimii trei ani și din Programul Național de Investiții Anghel Saligny.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum vi se pare decizia municipalității de a investi 400.000 de euro într-un concert Andrea Bocelli la Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat, la sfârșitul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o ordonanță de urgență prin care se modifică semnificativ prevederile codului rutier. Modificări importante au fost aduse și cu privire la suspendarea dreptului de a conduce dacă fapta a fost urmărită ca infracțiune, însă procurorul a dispus clasarea cauzei, situație la care am să mă refer aici...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Iunie 2017, 11:01

Altă achitare din lipsă de probe: Trimis în judecată pentru că ar fi luat la pumni un om de afaceri, agentul Hadrian Popa de la Poliţia Oradea a fost achitat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Agentul Hadrian Popa, agent în cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Bihor, trimis în judecată anul trecut sub acuzaţia de purtare abuzivă după ce ar fi agresat un om de afaceri orădean în sediul Poliţiei, a fost achitat la Judecătoria Oradea.

Instanţa a stabilit că procurorii nu au adus suficiente dovezi pentru a dovedi abuzul poliţistului, printr-o hotărâre care nu este, încă, definitivă, şi care a şi fost atacată atât de reprezentanţii Parchetului, cât şi de victima subofiţerului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au trimis în judecată pe Hadrian Popa în primăvara anului trecut, pentru o faptă consumată în urmă cu 5 ani. Reclamantul este un om de afaceri orădean, Darius Ţelea, care susţine că poliţistul l-a agresat în sediul instituţiei şi doar pentru că îl întrebase de soarta prietenilor săi, ridicaţi din stradă pe motiv că ar fi fost turbulenţi.

În urma plângerii formulate, agentul s-a ales cu dosar penal, care iniţial fost închis de procurori cu o soluţie de scoatere de sub urmărire penală, poliţistul scăpând doar cu o simplă mustrare şi o amendă administrativă de 500 lei, pe motiv că faptele nu ar prezenta pericolul social al unei infracţiuni.

Nemulţumit de soluţie, Ţelea a atacat-o, adresând o plângere şefului Parchetului, Gheorghe Vidican, iar apoi, când aceasta i-a fost respinsă, a perseverat, deschizând un proces la Judecătorie unde, pe 14 iunie 2014, instanţa a admis plângerea şi a dispus reluarea anchetei.

Citiţi despre cum a ajuns inculpat agentul Hadrian Popa în articolul: Agentul "pumn": Un subofiţer al Poliţiei Municipiului Oradea a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Realitatea e distorsionata! E clar de catre cine!
Abuzurile poliței sau jandarmeriei la adresa cetățenilor și-au găsit foarte rar (niciodată?) rezolvarea în justiția din România. Multe dintre ele au fost greu de demonstrat în condițiile în care dovezile erau deținute doar de organele de ordine. În alte cazuri, în ciuda probelor elocvente de la dosar, procuratura a preferat să dea verdict de „neîncepere a urmăririi penale”, iar justiția a preferat să asculte mai degrabă de „brațul legii” decât să plece urechea și la vocea cetățeanului. Nereuşind să-şi găsească dreptatea în ţară, unii dintre românii care au avut de suferit abuzuri în diverse ocazii au apelat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) ca să-și recapete demnitatea. Există o problemă specifică României. Nu avem niciun mecanism de control extern eficient asupra poliției, care să prevină comportamentele abuzive. El trebuia implementat de Guvern în maximum trei ani, începând din 2009, de când a ratificat protocolul împotriva torturii. Acesta ar funcționa ca o agenție cu resurse de la buget, dar independent de MAI, de penitenciare și de Ministerul Sănătății. Ar trebui să facă vizite de monitorizare în toate incintele de privare de libertate, inclusiv în spitalele de psihiatrie. O așa-zisă formă de control ar fi Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), formată din consilieri locali, dar și din șeful Poliției și al Jandarmeriei. Adică se auto-controlează. Există foarte puțin control extern, din partea ONG-urilor, care și-așa sunt foarte puține. Nu prea există nici programe prin care tanti Maria si badea Ion să învețe despre drepturile lor. Ar trebui făcute de Institutul Român de Drepturile Omului, dar singura lui activitate este că mai publică din când în când un studiu. Iar cele mai mari abuzuri ale poliției se întâmplă pe la țară, unde șeful de post e șeful de post.
Postat 08 Iunie 2017, 12:40 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4799 RON
  • 1 EUR = 4.9711 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON