URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Martie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Giga-hoţie la CET

De ce nu voiau UDMR-iştii termoficare pe gaz: firmele protejate de Alexandru Kiss şi Alexandru Mudura au livrat CET-ului peste 1,5 milioane tone de cărbune, achitându-le celor doi "comisioane" de peste 3 milioane euro.

În timp ce primarului Petru Filip i se oferea şpagă ca să ridice consumul cazanelor pe gaz, Kiss şi Mudura l-au pus pe directorul Electrocentrale Dragoş Gligor să importe cărbune din Ungaria, astfel că din 2002 până în 2008 toate licitaţiile pentru achiziţia combustibililor au fost aranjate în beneficiul "firmelor de casă".

"Sunt o drogată"

BIHOREANUL vă prezintă mărturiile cutremurătoare ale unei adolescente dependente de etnobotanice.

Îngrozită că patru dintre prietenii ei au murit din cauza stupefiantelor, o elevă din clasa a Xl-a a Colegiului Mihai Viteazul a cerut ajutorul specialiştilor antidrog şi vrea să consilieze alţi elevi ca să se ţină departe de "fumuri".

Vremea "şanţierelor"

Oradea se umple din nou de muncitori care trag reţele, înlocuiesc conducte şi repară străzi.

Lucrările de primăvară au fost deschise de drumarii ieşiţi să plombeze gropi şi antreprenorii plătiţi de RDS&RCS să amenajeze canalizaţia tehnică, urmând ca treptat să continue înlocuirea reţelelor de apă, canalizare şi termoficare.

Păgubaş de două ori

Absurd: un orădean se plânge că a fost nevoit să-şi răscumpere propria bicicletă de la amanet, deşi le dovedise poliţiştilor că era a lui şi, în plus, găsise şi hoţul.

Bărbatul e revoltat că poliţiştii nu au intervenit să-i ridice bicicleta în care investise peste 2.000 de lei, deşi ştiau că, potrivit contractului, casa de amanet urma s-o vândă.

TIMP LIBER

Fitness în viteză

Prima scuză pe care şi-o găseşte oricine ar vrea să slăbească, să se tonifieze ori să facă muşchi este, paradoxal, veşnica lipsă a timpului. Cum însă tehnologiile au avansat pe toate planurile, nici măcar asta nu mai e o problemă.

De ceva timp, Oradea are mai multe săli în care se face speedfitness, unul dintre cele mai noi curente în materie de exerciţii fizice. Practicanţii scapă de kilogramele în plus conectaţi la un aparat de electrostimulare, făcând în paralel mişcări aerobice gândite de un instructor personal. Principalul avantaj? O şedinţă durează doar 20 de minute!

ORADEA NOASTRĂ

Ei distrug, noi plătim!  

Aproape în fiecare zi, mobilierul urban din Oradea e distrus de vandali. Adesea făptaşii rămân anonimi, iar oraşul plăteşte pagubele.

Bănci, coşuri de gunoi şi corpuri de iluminat cad pradă celor care nu ştiu să-şi măsoare forţa altfel, singura soluţie pe care au găsit-o autorităţile fiind să suplimenteze numărul de poliţişti locali. La ce spor au vandalii, însă, ar fi nevoie de câte un "bodyguard" la fiecare colţ de stradă...

Stranieri pentru Oradea

Românii se compară deseori cu vest-europenii, sperând că, dacă le urmăresc dezvoltarea, vor învăţa să o aplice şi acasă. Fundaţia Life Tineret a făcut un pas în plus: a mutat temporar la Oradea patru tineri europeni, într-o proiect de voluntariat menit să facă urbea mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Cei patru tineri, doi din Italia şi doi din Spania, au de gând să-i înveţe pe orădeni cum să planteze copaci, cum să-şi amenajeze grădinile şi cum să se ferească de efectele nocive ale poluării. Ei vor face şi un studiu privind impactul schimbărilor climatice asupra Oradiei, o premieră pentru România.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Mudura a dus ceva cu el?
Se imbuiba pe lumea asta dar pe lumea calalalta se duc tot cu mana goala. Kiss ce a realizat? A mancat si a baut pana nu se mai poate ridica din pat de porc gras ce e. Dar la ce il ajuta? Ce o sa faca cu banii furati? Ca a furat si de la romani si de la unguri in egala masura, fara discriminare, pe ai lui i-a ajutat cu facturi mai mari la caldura, o groapa de gunoi la Episcopia si o suma imensa de plata la Biharia. Segregarea are pretul ei, in timp ce porcii isi umfla burta.
Postat 14 Martie 2016, 10:50 de vasyion
!!!!
@ADINA; Evident " Demonstreaza " nu iti era adresat ! Era asa, catre ORGANE!
Postat 14 Martie 2016, 01:38 de TDS
BA DA
@ADINA: Am RECITIT ( in sensul ca am vazut aceasta lista deja ). Dar acum ( pe loc ), da COPY-PASTE !
Postat 14 Martie 2016, 01:36 de TDS
SPIELHOSEN
Totusi as face o precizare ! Dragnea e in Instanta pentru o chestie absolut penibila ! Daca cineva ii gaseste hibe si pentru avere, foarte bine. Dar asta cu REFERENDUM-ul e o chestie scornita de Laura Codruta LASCU ! Si preluata in gura de Livia Stanciu ! In sensul ca se exprima oral d-na! Deci aici e DILETANTISM la greu ( a la Der Spiegel )
Postat 14 Martie 2016, 01:35 de TDS
cred ca ai dat copy-paste
...nu recitit! iar cu demonstratul, nu e treaba mea, eu am citat!
Postat 14 Martie 2016, 01:34 de ADINA
!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ADINA : AM RECITIT !Mircea Cosma-PSD, preşedinte CJ Prahova, trimis in judecată, avere estimată - 7 milioane dolari Constantin Nicolescu-PSD, fost preşedinte CJ Argeş, condamnat nedifinitiv, avere estimată 6-10 milioane dolari Mircea Hava-PDL, primar municipiul Alba-Iulia, a dat cu subsemnatul la DNA, avere estimată 8-11 milioane dolari Alexandru Kiss-UDMR, vicepreşedinte CJ Bihor, cercetat penal, avere estimată 30 milioane dolari Aristotel Căncescu-PNL, preşedinte CJ Braşov, cercetat ANI, avere estimată 25 milioane dolari Constantin Boşcodeală-PSD, primar municipiul Buzău, trimis în judecată pentru corupţie, condamnat cu suspendare înt-un dosar pentru abuz în serviciu, sechestru pe bunuri de nici un milion de euro, la vedere, avere estimată 8-10 milioane dolari Mircea Moloţ-PNL, preşedinte CJ Hunedoara, audiat DNA, avere estimată 15-17 milioane dolari Liviu Dragnea-PSD, fost preşedinte CJ Teleorman, trimis în judecată, avere estimată 30-32 milioane dolari Dorin Florea-PDL, primar municipiul Târgu-Mureş, avere estimată 14-16 milioane dolari Paul Stănescu-PSD, preşedinte CJ Olt, dosar pe rol, avere estimată 7-8 ­mi­lioane dolari Radu Mazăre-PSD, fost primar municipiul Constanţa, cercetat penal, tri­mis în judecată, avere estimată 50-52 milioane dolari George Scripcaru-PDL, primar municipiul Braşov, avere estimată 7-9 ­mi­lioane dolari Silvian Ciupercă-PSD, preşedinte CJ Ialomiţa, avere estimată 10-12 milioane dolari Ion Prioteasa-PSD, preşedinte CJ Dolj, cercetat penal, avere estimată 3-5 milioane dolari Nicuşor Constantinescu-PSD, preşedinte CJ Constanţa, cercetat penal, trimis în judecată, avere estimată 12-15 milioane dolari Gheorghe Falcă-PDL, primar municipiul Arad, cercetat şi achitat, avere estimată 26-28milioane dolari Răducu Filipescu-PNL, preşedinte CJ Călăraşi, avere estimată 9-11 milioane dolari Marian Oprişan-PSD, preşedinte CJ Vrancea, trimis în judecată, avere estimată 19-21milioane dolari Bunea Stancu-PSD, preşedinte CJ Brăila, condamnat, avere estimată 14-16 milioane dolari Dumitru Buzatu-PSD, preşedinte CJ Vaslui, avere estimată 50 milioane dolari Nicolae Ioţcu-PDL, preşedinte CJ Arad, avere estimată 18-20 milioane dolari Radu Moldovan-PSD, preşedinte CJ Bistriţa-Năsăud, avere estimată 4-6 milioane dolari Culiţă Tărâţă-UNPR, (decedat) preşedinte CJ Neamţ, cercetat, avere estimată 100-120 milioane dolari Mircea Govor-PSD, vicepreşedinte CJ Satu-Mare, avere estimată 12-14 ­mi­lioane dolari Romeo Stavarache-PNL, primar municipiul Bacău, avere estimată 6-7 ­mi­lioane dolari ... NU CRED CA IN BIHOR ESTE DOAR KISS ! CEILALTI S-AU STRCURAT MAI BINE ! SI ? Daca KISS ARE ATAT DE CE NU IL INTREABA NIMENI CUM A FACUT AVEREA ? DIN AFACERI ? ok, DEMONSTREAZA !
Postat 14 Martie 2016, 01:32 de TDS
Ia citiți, oameni buni!
http://calarasi.comisarul.ro/articol/-exploziv-/--jaful-baronilor-locali(avere)-intr-un_718153.html
Postat 14 Martie 2016, 01:18 de ADINA
POATE ACUM....
E dovedita chestia cu spaga pentru Filip ? ( ca parca doar instantele...). Dar m-as bucura ! Doamne, fa ceva ca Filip sa fie dovedit si condamnat ! Daca nu pentru ce mi-as dori eu, macar pentru asta ! PS : Sunt sluga PSD-ului, nu ?
Postat 14 Martie 2016, 01:06 de TDS
un copil are CONȘTIINȚĂ!!!
BINE CĂ NU A AVUT SANY KISS - CEL PUTIN ASA REIESE DIN FOILETOANELE BIHOREANULUI!!! UN COPIL, BRAVO COPILO!!! VEI REUȘI ȘI ÎN VIAȚĂ ȘI NU DOAR SĂ SCAPI DE ETNOBOTANICELE ALEA BLESTEMATE!!!!!!
Postat 14 Martie 2016, 00:53 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON