URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
11 Ianuarie 2016, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turnătorul din Parchet

Celebrul procuror Dorel Moţiu, fost adjunct al Parchetului Bihor, deconspirat după ce ani la rând a dat declaraţii false că n-a colaborat cu Securitatea. Înalta Curte a stabilit că magistratul care predă Drept la două facultăţi orădene a fost în studenţie un mărunt informator al poliţiei politice, care îşi turna, sub numele conspirativ "Marin", colegii nemulţumiţi de frigul şi bezna din cămine, pe cei care se uitau la filme străine ori voiau să-şi facă trupe de muzică... "anticomunistă".

Proiecte cu defecte

Grăbită să finalizeze proiectele europene, Primăria a închis ochii la scăpările constructorilor. Municipalitatea a făcut în ultima săptămână a lui 2015 plăţi de 44 milioane euro pentru a închide proiectele, în ciuda unor greşeli de proiectare ori execuţie ce au dus la denivelări, crăpături şi finisaje care vor fi remediate în primăvară.

Drum la Parchet

Reparaţiile făcute "pe repede înainte" pe DN 76 au ajuns în cercetarea procurorilor. Inspectoratul de Stat în Construcţii i-a denunţat pe şefii CNADNR, care au renunţat la banii UE destinaţi reabilitării şoselei şi au decis repararea ei din bugetul Companiei, dar fără nicio autorizaţie care să certifice calitatea şi trăinicia lucrărilor. 

Totul la vedere

Spitalul Judeţean din Oradea, singurul din ţară unde angajările se fac în condiţii de transparenţă totală, prin concursuri înregistrate video şi audio. Ca să elimine suspiciunile de angajare "pe pile" şi pentru ca membrii comisiilor de concurs să nu "dea cu subsemnatul", sunt filmate toate etapele, de la întocmirea subiectelor până la corectarea lucrărilor, în prezenţa candidaţilor.

Renovare cu de-a sila

Orădenii care îşi lasă proprietăţile în paragină vor fi supraimpozitaţi cu 100%, dar sub promisiunea că vor fi scutiţi de impozit 5 ani dacă, totuşi, le reabilitează. Peste 500 de familii ce deţin imobile în ruină pe arterele importante ale Oradiei urmează să fie informate cu privire la dublarea impozitului pe proprietate începând din 2016 şi că, dacă nu le repară, suprataxarea va urca în fiecare an, până la 500%.

TIME OUT
Audiţie pentru evadare

Şase femei dintr-o ţară ex-comunistă se lasă seduse de mirajul unei vieţi mai bune peste hotare şi participă la un casting organizat de o firmă japoneză, care oferă slujbe în showbiz. La audiţie sunt invitate femeile talentate, înzestrate cu aptitudini artistice, mai ales pentru dans şi interpretare vocală. Dorite sunt, însă, doar cele tinere şi fără obligaţii...

ORADEA NOASTRĂ

Oradea în construcţie

Fără doar şi poate, anul 2015 a fost pentru Oradea anul şantierelor. Cu zeci de proiecte europene în derulare, oraşul nu a avut niciodată atât de multe şantiere deschise, iar deranjul i-a scos uneori din sărite pe localnici. Că a meritat s-a văzut totuşi la finalul anului: în zece zile, s-au inaugurat numeroase investiţii care au schimbat radical faţa oraşului. Trecerea în noul an a prins, însă, Oradea şi cu şantiere deschise. Semn că aşa îi va merge şi în 2016...  

Reciclarea la control

Pentru cei care ignoră regulile colectării selective a deşeurilor anul 2016 nu va semăna cu 2015. După ce au aşteptat luni în şir ca orădenii să arunce deşeurile menajere separat de cele reciclabile, agenţii Poliţiei Locale verifică acum conformarea la reguli. Şapte asociaţii de proprietari din oraş au fost deja amendate pentru că nu colectează selectiv deşeurile, iar acesta e doar începutul. Controalele vor continua în tot oraşul, după cum avertizează poliţiştii.

Promotor de solidaritate

Dicţionarul defineşte comunitatea ca fiind grupul de oameni cu interese, credinţe sau norme de viaţă comune. Dincolo de aspectul sociologic, comunitatea înseamnă însă şi viaţă, pasiune, sprijin... Asta încearcă să-i înveţe pe orădeni Fundaţia Comunitară, una dintre cele mai active ONG-uri din judeţ, care pune preţ pe creşterea sănătoasă şi durabilă a comunităţii locale. "Îmi doresc să văd comunitatea unită", spune preşedintele fundaţiei, Sorin Constantin. Pentru că nu degeaba se spune că unde-s mulţi puterea creşte...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Mărineeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
așa făcuși, Mărineeeee????!!!!!!!!!!!!
Postat 11 Ianuarie 2016, 01:09 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON