URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
07 Ianuarie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei mai deştepţi dintre orădeni

Cu un IQ peste medie, cinci orădeni se numără printre cei mai inteligenţi oameni ai lumii. În premieră, BIHOREANUL le dezvăluie identităţile, după ce i-a strâns la un loc pe cei care fac parte din elitista organizaţie Mensa şi le-a scos la iveală poveştile şi preocupările, descoperind că în spatele minţilor geniale stau persoane obişnuite, cu existenţe şi dorinţe asemănătoare cu ale oamenilor normali.

Caz închis!

Dosarul penal legat de furtul celor 73 de kilograme de uraniu de la Ştei a rămas cu autori necunoscuţi şi a fost clasat, considerat lipsit de pericol social. În vreme ce procurorii au minimalizat incidentul nuclear, anchetele autorităţilor în domeniu au scos la iveală haosul care domnea în sucursala din Ştei a Companiei Naţionale a Uraniului şi s-au soldat cu sancţiuni pentru fostul director al punctului de lucru, Florin Dobra, care, acuzat de neglijenţă, şi-a dat în final demisia.

Ce ne-aduce (b)anul?

Anul 2013 aduce majorări de impozite, reduceri de personal în regiile locale şi noi împrumuturi. Consiliul Local va hotărî săptămâna aceasta triplarea majorării impozitelor de la 4% la 11%, iar oraşul se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor europene începute, care vor transforma oraşul în şantier într-un an în care orădenii vor strânge cureaua pentru a rezista scumpirilor.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic al Oradiei: "Creştinismul este unul singur. Noi, oamenii, l-am sfâşiat"

Acum trei decenii, avea o viaţă dublă. Cine ar fi crezut că, odată ajuns acasă, tânărul inginer agronom îşi ia gentuţa cu "ustensilele" de preot şi, sfidând interdicţiile regimului, duce cuvântul Domnului în clandestinitate, prin căsuţe şi apartamente de bloc, celor care se încăpăţânau să ţină vie credinţa greco-catolică? Azi, la 55 de ani, inginerul din Târgu Mureş a strâns deja un deceniu şi jumătate "vechime în munca" de episcop.

La început de an, PS Virgil Bercea a povestit BIHOREANULUI cum a reuşit să crească în viaţă, împăcând Agronomia de la Cluj cu studiul teologiei în clandestinitate, mai apoi slujind ca preot "nelegitim", pentru ca după revoluţie să obţină nu doar un master şi un doctorat la Universitatea Urbaniană de la Roma, ci şi binecuvântarea Papei de a păstori, din 1996, Episcopia Greco-Catolică a Oradiei.

"Privatizare" cu handicap

Singurul Centru pentru Recuperarea Copiilor cu Dizabilităţi din Oradea va fi transferat unei fundaţii. Familiile orădene cu copii suferinzi de handicap grav acuză şefii DGASPC că le-au cerut să nu mai apeleze la serviciile Centrului, întrucât acesta va fi predat unui ONG fără obligaţia de a-i mai ajuta pe cei cu micuţi neinstituţionalizaţi.

Anul "giganţilor"

Dacă în 2012 fotbalul a adus din nou dezamăgiri, baschetul şi polo-ul orădean au avut un an fructuos. Poziţia fruntaşă în clasamentul Ligii Naţionale este o premieră în istoria echipei de baschet a CSM, care a devenit, prin numărul mare de spectatori atraşi, preferata publicului orădean.

TIME-OUT
Chemarea muzicii

Fără îndoială, Filarmonica nu se află printre primele alegeri ale tinerilor atunci când vine vorba de activităţi culurale. Asta deoarece, zice directorul Todor Albert, ei n-au fost nici măcar stimulaţi să "experimenteze" un astfel de concert. Pentru a-i atrage către muzica clasică, instituţia îi ademeneşte pe tineri cu promoţii şi reduceri la bilete, dar a pus în program şi concerte inedite, atractive, cu compoziţii celebre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
somati si-apoi asomati de sonati
astazi Somati de compania de apa pentru sfanta mare nerusinare a clientului de a merge la slujba pt a avea bani sa plateasca dari (pe cuvant abia-mi ajung) si apoi asomati cand iti trimit factura.Care este perceptia conducerii companiei de apa asupra clientului platitor la zi ii trimiti SOMATIE ? PT CA NU STA IN POARTA SA ASTEMPE CITITORII ABRAMBURICAI? NU SE POATE FACE UN GRAFIC SA STII ZILELE IN CARE-I VIN CITITORII + PROCRAM si14 20 ? DAR DE TARIFELE DE TOP IN TARA PT MC DE APA NU-I INTRABA NIMENI SAU MAI BINE ZIS SA-I SOMEZE CA TOT LE ESTE DRAG CUVANTUL. Domnule primar impreuna cu consiliul dv va rugam revizuiti atat atitudinea fata de client cat si performantele mai bine zis nonperformantele companiilor si tineti seama ca un locuitor al Oradiei este cocosat de :cititori de curent, cititori de energ. electrica, cititori de apa, cititori de gaz dom-le mai multi ca informatorii de pana-n 89! N-ar putea ca citirea sa fie facuta de un singur om? si sa mai stii si cand vine? Culmea l-am chemat pe unul de era in fata casei mele sa citeasca contorul de apa, m-a refuzat spunand ca nu este strada lui casa mea fiind pe colt iar el avea cu 10 m mai hacana //sectorul// NE ustura menegemen
Postat 12 Ianuarie 2013, 11:44 de tontza
La Mulţi Ani Oradea !
Uite aşa am aflat că există cinci orădeni care se situează peste media tembelismului autohton, că uraniul furat cânva de şa Ştei a fost demult mătrăşit şi nu mai există urme, că Bolojan este ca Popa şi fac amândoi parte din grupul masiv al celor care nu sunt şi nu vor fi niciodată precum cei cinci amintiţi pentru că pe banul altuia tot prostul ştie să-şi facă coşciug, că fără limba română la zi măcar putem încă să alergăm prin apă, dar şi că tot nefericitul local poate avea dreptul de a fredona ceva pe nasul borcănat de atâta creştinism înfundat cu polonicul de ciorbă.
Postat 07 Ianuarie 2013, 17:01 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON