URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 03 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Se tot miră unii cum de a ieșit câștigător în primul tur un personaj precum Călin Georgescu, candidatul anti sistem, antisemit și prolegionar, care nu crede că omul a ajuns pe Lună, dar e convins că războiul din Ucraina e o ficțiune. Tot la două cuvinte îl ivocă pe Dumnezeu, vorbește despre iubire și nevoia de pace. Dar mă întreb: la ce dracu' ne mai trebuie nouă pace, dacă războiul din Ucraina nu există?
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Ianuarie 2013, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei mai deştepţi dintre orădeni

Cu un IQ peste medie, cinci orădeni se numără printre cei mai inteligenţi oameni ai lumii. În premieră, BIHOREANUL le dezvăluie identităţile, după ce i-a strâns la un loc pe cei care fac parte din elitista organizaţie Mensa şi le-a scos la iveală poveştile şi preocupările, descoperind că în spatele minţilor geniale stau persoane obişnuite, cu existenţe şi dorinţe asemănătoare cu ale oamenilor normali.

Caz închis!

Dosarul penal legat de furtul celor 73 de kilograme de uraniu de la Ştei a rămas cu autori necunoscuţi şi a fost clasat, considerat lipsit de pericol social. În vreme ce procurorii au minimalizat incidentul nuclear, anchetele autorităţilor în domeniu au scos la iveală haosul care domnea în sucursala din Ştei a Companiei Naţionale a Uraniului şi s-au soldat cu sancţiuni pentru fostul director al punctului de lucru, Florin Dobra, care, acuzat de neglijenţă, şi-a dat în final demisia.

Ce ne-aduce (b)anul?

Anul 2013 aduce majorări de impozite, reduceri de personal în regiile locale şi noi împrumuturi. Consiliul Local va hotărî săptămâna aceasta triplarea majorării impozitelor de la 4% la 11%, iar oraşul se va împrumuta cu 40 milioane lei pentru cofinanţarea proiectelor europene începute, care vor transforma oraşul în şantier într-un an în care orădenii vor strânge cureaua pentru a rezista scumpirilor.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Preasfinţitul Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic al Oradiei: "Creştinismul este unul singur. Noi, oamenii, l-am sfâşiat"

Acum trei decenii, avea o viaţă dublă. Cine ar fi crezut că, odată ajuns acasă, tânărul inginer agronom îşi ia gentuţa cu "ustensilele" de preot şi, sfidând interdicţiile regimului, duce cuvântul Domnului în clandestinitate, prin căsuţe şi apartamente de bloc, celor care se încăpăţânau să ţină vie credinţa greco-catolică? Azi, la 55 de ani, inginerul din Târgu Mureş a strâns deja un deceniu şi jumătate "vechime în munca" de episcop.

La început de an, PS Virgil Bercea a povestit BIHOREANULUI cum a reuşit să crească în viaţă, împăcând Agronomia de la Cluj cu studiul teologiei în clandestinitate, mai apoi slujind ca preot "nelegitim", pentru ca după revoluţie să obţină nu doar un master şi un doctorat la Universitatea Urbaniană de la Roma, ci şi binecuvântarea Papei de a păstori, din 1996, Episcopia Greco-Catolică a Oradiei.

"Privatizare" cu handicap

Singurul Centru pentru Recuperarea Copiilor cu Dizabilităţi din Oradea va fi transferat unei fundaţii. Familiile orădene cu copii suferinzi de handicap grav acuză şefii DGASPC că le-au cerut să nu mai apeleze la serviciile Centrului, întrucât acesta va fi predat unui ONG fără obligaţia de a-i mai ajuta pe cei cu micuţi neinstituţionalizaţi.

Anul "giganţilor"

Dacă în 2012 fotbalul a adus din nou dezamăgiri, baschetul şi polo-ul orădean au avut un an fructuos. Poziţia fruntaşă în clasamentul Ligii Naţionale este o premieră în istoria echipei de baschet a CSM, care a devenit, prin numărul mare de spectatori atraşi, preferata publicului orădean.

TIME-OUT
Chemarea muzicii

Fără îndoială, Filarmonica nu se află printre primele alegeri ale tinerilor atunci când vine vorba de activităţi culurale. Asta deoarece, zice directorul Todor Albert, ei n-au fost nici măcar stimulaţi să "experimenteze" un astfel de concert. Pentru a-i atrage către muzica clasică, instituţia îi ademeneşte pe tineri cu promoţii şi reduceri la bilete, dar a pus în program şi concerte inedite, atractive, cu compoziţii celebre.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
somati si-apoi asomati de sonati
astazi Somati de compania de apa pentru sfanta mare nerusinare a clientului de a merge la slujba pt a avea bani sa plateasca dari (pe cuvant abia-mi ajung) si apoi asomati cand iti trimit factura.Care este perceptia conducerii companiei de apa asupra clientului platitor la zi ii trimiti SOMATIE ? PT CA NU STA IN POARTA SA ASTEMPE CITITORII ABRAMBURICAI? NU SE POATE FACE UN GRAFIC SA STII ZILELE IN CARE-I VIN CITITORII + PROCRAM si14 20 ? DAR DE TARIFELE DE TOP IN TARA PT MC DE APA NU-I INTRABA NIMENI SAU MAI BINE ZIS SA-I SOMEZE CA TOT LE ESTE DRAG CUVANTUL. Domnule primar impreuna cu consiliul dv va rugam revizuiti atat atitudinea fata de client cat si performantele mai bine zis nonperformantele companiilor si tineti seama ca un locuitor al Oradiei este cocosat de :cititori de curent, cititori de energ. electrica, cititori de apa, cititori de gaz dom-le mai multi ca informatorii de pana-n 89! N-ar putea ca citirea sa fie facuta de un singur om? si sa mai stii si cand vine? Culmea l-am chemat pe unul de era in fata casei mele sa citeasca contorul de apa, m-a refuzat spunand ca nu este strada lui casa mea fiind pe colt iar el avea cu 10 m mai hacana //sectorul// NE ustura menegemen
Postat 12 Ianuarie 2013, 11:44 de tontza
La Mulţi Ani Oradea !
Uite aşa am aflat că există cinci orădeni care se situează peste media tembelismului autohton, că uraniul furat cânva de şa Ştei a fost demult mătrăşit şi nu mai există urme, că Bolojan este ca Popa şi fac amândoi parte din grupul masiv al celor care nu sunt şi nu vor fi niciodată precum cei cinci amintiţi pentru că pe banul altuia tot prostul ştie să-şi facă coşciug, că fără limba română la zi măcar putem încă să alergăm prin apă, dar şi că tot nefericitul local poate avea dreptul de a fredona ceva pe nasul borcănat de atâta creştinism înfundat cu polonicul de ciorbă.
Postat 07 Ianuarie 2013, 17:01 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7307 RON
  • 1 EUR = 4.9769 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON